pette Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 občas při zajíždění do garáže smrad (už to tady někdo psal), ale že by auto nechtělo jet, to neznám [upravil dne 11/10/12 16:03 od pette] Citovat
Pacho69 Odesláno 12. říjen 2012 Odesláno 12. říjen 2012 Třeba je to tím, že 1,6 HDi nejede ani když neregeneruje, tak to ani nepoznaj :-D :mad: eltone já to slyším, když to regeneruje ve městě, kolem 50-60km. Ale mimo město, na dálnici vůbec. Tedy pokud máš basy z JBL, tak to fakt asi ani nepoznáš Citovat
Adlef Odesláno 4. červen 2013 Odesláno 4. červen 2013 Včera jsem toho byl svědkem. Jelo to normálně, nic nedunělo, ale když jsem zastavil tak smrad, jako kdybych spálil spojkové obložení Citovat
Grodyl Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 Ahoj, jen se chci zeptat, pokud jsem před domem či vjíždím do garáže a vím že probíhá regenerace resp. hučí větrák, má smysl ponechat ještě chvíli běžet motor na volnoběh? Nebo prostě vypnu a hotovo? Díky Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2015 Odesláno 5. listopad 2015 jsou lidi, když jim to začne regenerovat, tak jezdí kolem baráku normálně to vypni a neřeš Citovat
Pacho69 Odesláno 6. listopad 2015 Odesláno 6. listopad 2015 Nemá smysl nechat běžet motor, pokud není v zátěži, nejedeš aspoň cca 50 pod zátěží, tak se regenerace stejně přeruší. Citovat
Grodyl Odesláno 6. listopad 2015 Odesláno 6. listopad 2015 Že se regenerace přeruší nebo spíše již přerušila je mi jasné, jen mi šlo o "chlazení" celého systému....... :-) Citovat
Jarda post Odesláno 8. listopad 2015 Odesláno 8. listopad 2015 Ahoj kolegové kamarádi jsem nováček mam 5008 16hdi 84kw.r.v 2013 jde také udělat u tohoto modelu světetlná, sig.při regeneraci FAP mam najeto 40 000km zatim jsem nikdy nepoznal kdy regeneruje FAP.nebo budete někdo na srazu,kdo poradí děkuju Jarda Citovat
elton Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 Vedet dy regeneruje je uplne zbytecne. To auto si to bude delat kdy chce a ty s tim nic nemuzes delat. Citovat
Pacho69 Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 Eltone to je sice pravda, ale vědět kdy regeneruje ti dá možnost optimalizovat jízdní režim, čímž si třeba prodloužíš životnost komponent FAP. Nemůžeš to ovlivnit ale můžeš se přizpůsobit. Jarda post: regenerace vyžaduje zátěž motoru, ten si připojí "spotřebiče", aby ji vytvořil. Spotřebič je alternátor, takže ho zatíží tím, že začne vyhřívat zrcátka, zadní sklo, v případě, že neběží klima, začne topit (máš-li pocit, že auto zbytečně topí víc, než bys čekal, tak nejspíš regeneruje). Když si projdeš diskuze k jiným autům, najdeš tam popisy - ledka připojená k vyhřívání zrcátka, nebo k vyhřívání zadního skla... Asi existují sofistikovanější způsoby (vyvolává to řídící jednotka), je otázka, jak je to pracné. Citovat
martinecondrej Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 u 1,6 hdi jsem zatím regeneraci nikdy nepoznal. Ale u svého 2,0 jí poznám skoro vždy a snažím se přizpůsobit. Pokud se povede, tak mám na cca 800km klid, když vypnu při regeneraci, nebo se jinak přeruší, tak za dalších cca 200km nebo dřív otravuje znova. Následkem toho je zvýšená spotřeba, menší komfort jízdy a ředění oleje naftou a kdoví co ještě. Takže bych taky uvítal nějakou kontrolku na probíhající regeneraci, ale asi je ot neřešitelný. Jak už jsem psal, naštěstí jí docela poznám sám. Jen na dálnici to není poznat, ale tam je to hned udělaný. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 (upraveno) zapojení kontrolky (LED) zahájení regenerace FAP je tu někde popsáno, myslím v modelu 308, nejjednodušší je to jak píše Pacho69 Upraveno 9. listopad 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
GiZMo Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 mam to v zalozkach http://www.peugeot-club.com/topic/91525-signalizace-regenerace-fap-jednoducha-uprava/ Citovat
Jarda post Odesláno 14. listopad 2015 Odesláno 14. listopad 2015 Ahoj Pacho69 děkuji za radu Jarda.Ještě se chci zeptat od koupě vozu jsem řešil u peugeotu povrzávání (nebo křupavé zvuky) od předních brzd ale jen při zatáčení v malé rychlostí( při zatáčení noha pořád na brzdě ) nic se nenašlo.Po pul roce jsem musel vyndat a dát do kufru hever který je pod vozem (totálně rezavej).ještě kdo máte garáž povolujte ruční el.brzdu občas(rada kamáráda od peugeotu)šetří se ůdajně lanovody.Ještě po pul roce neuznaná reklamace na kl. řemen (vletěl tam asfalt přimo do řemenice ) udělalo to díru do řemenu, u podběhu pravého kola není žádnej kryt. Citovat
martinecondrej Odesláno 16. listopad 2015 Odesláno 16. listopad 2015 to pokřupávání v malé rychlosti při brždění a zatáčení dělají takový dráty co se opírají o destičky, už jsem je i vyměnil a za chvíli to bylo zpátky. Dělal mi to i Renault. Už to neřeším Citovat
Dodo1976 Odesláno 16. listopad 2015 Odesláno 16. listopad 2015 (upraveno) Tak já u 1,6 HDI regeneraci poznám mimo jiné (běží oba ventilátory) i tím že to má takovej dunivější zvuk. Jinak bych řekl že to na výkon nějaký vliv nemá. Při regenu jezdím normálně-neřeším to. Upraveno 16. listopad 2015 uživatelem Dodo1976 Citovat
radek171076 Odesláno 16. listopad 2015 Odesláno 16. listopad 2015 Taky neřeším a můžu potvrdit že to opravdu "duní" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.