maymo Odesláno 5. říjen 2012 Odesláno 5. říjen 2012 Zdravím všetkých \"účastníkov zájazdu\" Chcel som sa s vami podeliť o zopár mojich postrehov, na adresu \"jazdenej štyristosedmičky\". Som jej majiteľom zhruba mesiac a zhruba týždeň mám pocit, že veci začínajú dajako s*ať, alebo ma niekto preklial. Asi týždeň pred kúpou auta, som na týchto stránkach zbieral dajaké \"referencie\" užívateľov\", ktoré by ma mohli z časti pripraviť na to, čo ma čaká v rámci údržby. Predsa nekupujem nové auto. Témy ako, zadretý zadný stierač, pokazená roleta panoramatickej strechy, vybité spodné čapy, škrípanie prednej nápravy, nefunkčné senzory tlaku v pneu.. to všetko považujem za akésy ochorenia tohoto vozidla, súvisiace s vekom. Pravdupovediac, cítil som sa zvláštne, keď som počas kúpy tohoto super vozeníčka zbadal rosypané panely panoramatickej strechy a nefunkčný zadný stierač. Bola to zrejme náhoda. No keď som mal absolvovať STK a technik mi oznámil, že sú vybité spodné čapy, už mi začínalo rednúť. (odhadovaná oprava v Peugeote 500-900eur v závislosti od rozsahu vymlátenia nápravy). Zo vstýčenou hlavou som objednal v nemecku nové čapy a v priebehu 4 hodín bolo po probléme. (128 eur s dopravou). Na druhý deň som absolvoval STK a nebol problém. Tešivosť mi vydržala asi dva dni. Keď som znova namieril uši na prednú nápravu a vyšetroval som zvuky z nej vychádzajúce. Na začiatku som mal pocit, že v nápravave čosi búcha keď vytáčam \"plný rajd\", no nahováral som si, že to bola dajaká skalka pod gumou, alebo dačo podobné. Postupne som sa prepracoval k téme \"predný rám\". A som doma. Takže to budem tiež riešiť asi podložkami. Dnes som si v práci, v rámci desiatovej pauzy, prečítal tému \"klepanie za jazdy\" kde autor témy opisuje dajaké búchanie z popod auta. Náhoda, alebo osud, ma dnes posadili na zadné sedadlá, keď po mňa prišla manželka do práce a čuduj sa svet, mám kua TEN ISTÝ PROBLÉM!!! Do dnes som auto v prítomnosti manželky riadil len ja, no ona si na zadných sedadlách nič nevšimla. (nevyčítam jej to) Mne osobne dd volantu mi ten zvuk pripomínal jemné klepkanie, ako keby v kufri dačo hrkotalo. (dekel kufta, alebo rezervy). No vypadá to na ďalšiu story. Bývame v rakúsku, pri nemeckých hraniciach. Cesty sú tu rovné ako sklo. Človek má problém nájsť jamu, alebo výmoľ, do ktorého by s chuťou nabehol, aby odtestoval buchot od nápravy. No stačí prejsť 1km smerom na západ a sme v nemecku. Cesta sa napája na jednu úzku \"alej\", v ktorej vozovka pripomína trošililinku, našu domovinu. Dnes som mal tú česť, vypočuť si podvozok, resp. zadnú nápravu v plnej paráde. Každopádne, buď pôjde o tlmiče, (i keď na STK sa nik na adresu tlmičov nezmieňoval) alebo o dajaké hlúpe \"tyčky\", možno silentbloky, kostičky alebo iné hovadiny.. neviem. Nechám sa prekvapiť na dviháku. Niekedy už mám aj trochen obavy, popozerať čo je nové na fóre, alebo staré už uzavreté témy, lebo mám dojem, že tie problémy si dajako priťahujem sám. Citovat
koblih69 Odesláno 5. říjen 2012 Odesláno 5. říjen 2012 Nech manželku ať řídí a vlez si do kufru. Častým problémem je klepající sklo zadních dveří. Oprava je na 5 minut Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2012 Odesláno 5. říjen 2012 Ber to tak, že každé auto má ,,vrozené\'\' choroby, zpravidla je od novoty klid do ujetí X kilometrů a potom se začne s obměňováním přesně vymezených dílů, na které toto auto trpí...,(potvrdí jiní majitelé téhož typu auta), s ujetím další porce kilometrů se jen rozšíří počet dílů, které je nutno vyměnit , máme to tak všichni Citovat
pyrone Odesláno 5. říjen 2012 Odesláno 5. říjen 2012 A budem teraz sprosty... byvas v AT/DE a stazujes sa na 7 rocne auto? Wtf? Citovat
jozef48 Odesláno 5. říjen 2012 Odesláno 5. říjen 2012 ....ale myslim že si ma netromfol! Týždeň po kúpe mi odišlo servo riadenie chvalabohu nie čerpadlo vtedyto stalo 52000sk. Citovat
rodito Odesláno 5. říjen 2012 Odesláno 5. říjen 2012 z těch nemocí ti tam ještě chybí prasklé klapky na klimatizaci. A to jsou jsou mechanické závady, počkej až příjdou ty elektrické Citovat
Fredino Odesláno 5. říjen 2012 Odesláno 5. říjen 2012 ocuvaj ty chod pisat knihu ved skoro som sa dochcal ale ne nezavidim ti...z tychto problemov nemam nastastie ani jeden ash na ten solenoid startera ktory uz mam tutok na stolik pri pc ale servisak mi to bude robit ash v pondelok.... Citovat
roura Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 ocuvaj ty chod pisat knihu ved skoro som sa dochcal Vůbec nerozumím tvojí slovenštině Mám auto ani ne měsíc ,ale zatim ani jeden z těchto problému.Jediný co mi nejde,tak je omezovač,kvůli tomu spínači pod pedálem,ale to neřešim.Ve 306 to taky nebylo a nikdy mi to nechybělo Citovat
elton Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 Maymo, člověk si pořídí sedm let staré auto s pořádnou dávkou km a bůhvy jakým servisem a diví se, že se projevují nějaké mouchy. Chtělo by to trošku soudnosti. Citovat
koblih69 Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 Ještě bych dodal, že si ho pořídí za pětinu až desetinu ceny původního auta ... Citovat
Palldo77 Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 Páni, každé auto ma nejaké muchy. Niektoré sa vydaria a ine zas nie. Ja mam 407mu od februára a tiež už spapala nejaké to ééééčko . Nikomu z nás to nieje príjemné vyhadzovať peniaze. No musím len súhlasiť s elton-om. Každé auto po xy km potrebuje obnoviť nejakú tu súčiastku podla toho ako sa k nemu správal predchádzajúci majitel. Takže nič neočakávané sa Ti nedeje a je jedno aku značku či model si kúpil. Citovat
maymo Odesláno 6. říjen 2012 Autor Odesláno 6. říjen 2012 hm.. vďaka za vaše postrehy. Nie, nie som človek s vyoperovanou súdnosťou. Poznám pojem \"údržba\". No len toho bolo na mňa akosi priveľa, hneď na prvý mesiac. Auto som nekúpil v AAA, ale v nemecku. Je po prvom majiteľovi a má nalietaných 150.000 km. Stačilo sa prísť na neho pozrieť a prebehla medzi nami chémia. Nechcem iné. I keď pravdou ostáva, že auto je vždy tá najhoršia investícia. Posledných 5 rokov som strávil za volantom Berlinga (v.2006), na ktorom za celý jeho život, som menil 1x čapy riadenia, ložiská na zadnej náprave, náboj synchronu piateho prev. stupňa a potom len klasika. Brzdy, olej a olej a olej.. Predal som ho, keď malo 280.000km (2.0 HDi) a dovolím si tvrdiť, že by ešte dnes prešlo cez STK. Možno som len naďabil na dobrý kus. Alebo sa mi odvďačilo za servis. Neviem. Každopádne ma frekvencia odhalení problémov na 407 trochen zaskočila. Témam ako \"FAP\", \"problém s automatickou prevodovkou\" a pododným, sa radšej vyhýbam. Nechcem priťahovať smolu Citovat
koblih69 Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 Dobře děláš, protože nejhorší je smrt z vyděšení....pak jsou tu vlákna s dotazy jak dlouho na mém benziňáku vydrží vstřikovače, dvouhmotový setrvačník a FAP Citovat
patko79 Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 Tak ja ti nevim Karle ale auto z Nemecka 12/2005 a nalietaných 150 000 km? Nechýba ti tam v popise náhodou jedna nula ?:myslim:myslim Citovat
Parc Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 auto je zarucene po nejakom starcekovi co to mal akurat v nedelu do kostola .... na tie km sa spytam len, ma tu auto servisku? ak tak do kedy su tam zaznamy? btw mne dnes p407 s 200+ tis km zacala vrzgat pri prejaze nerovnostami...netusim co to je ale vrzgot hrozny a odvsadial skoro by som povedal ze su ko tlmice... Citovat
maymo Odesláno 7. říjen 2012 Autor Odesláno 7. říjen 2012 To:patko79 - ano ano, vlastne máš pravdu.. Auto má nalietaných 1.500.000km a ja sa tu povznášam nad vymlátenými tlmičmi. Auto malo v 03/2009 cca 80.000km a za posledné 3 roky nabehalo ten zbytok. To:Parc - Auto mal celý čas jeden majiteľ v Berlíne. Podľa jeho zamestnania som usúdil, že sa presúval hlavne po meste. Čo nie je bohvie čo.. no Km sedia. Citovat
jaykay Odesláno 7. říjen 2012 Odesláno 7. říjen 2012 he klasicka pohadka o dedulovi, co jezdi jen do kostela, tos koupil u nejakeho Turka vid? ja koupil rv 2007 s nalitanejma 163.000km (km jsou proverene) a podvozek jako novy, jen po 15ti tis. km ta jedna tycka (neni se cemu divit, kdyz si uvedomim, po jakych silnicich jezdim) BTW ty predni cepy jsou myslim od rv. 2007 inovovane a drzi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.