Ducatista Odesláno 1. říjen 2012 Odesláno 1. říjen 2012 Chtěl bych se zeptat, jestli jde nějakým způsobem místo plnohodnotnýho kola do 406 vozit jen to tenký rezervní. Časem plánuju LPG a o místo pro rezervu v kufru přijdu, tak přemýšlím, jak z toho ven. Poslední možností je vozit tu antipich sadu, protože kolo v kufru mít hozený nechci. Citovat
Ferry Odesláno 1. říjen 2012 Odesláno 1. říjen 2012 dojezdovku si klidne porid, neni takovej problem ji sehnat na vrakaci nebo tady na klubu, ja ji mel v aute v serii a pote co jsem vymenil valcovou nadrz LPG za nadrz misto rezervy,, tak ji nevozim, jen kompresor + lepidlo Citovat
GooFy Odesláno 1. říjen 2012 Odesláno 1. říjen 2012 já bych dojezdkovku nechtěl, příklad - cesta do chorvatska, kámoš na hranicích rakousko/slovinsko píchnul zadní kolo a měl jen dojezdovku. ve 2 hodiny v noci nikde žádne servis tak s tím jel a do zadaru 80 celou cestu a strachem jak to nešlo udržet na silnici. takže já jsem jen pro klasický kolo i kdyby mělo ležet v kufru jen tak Citovat
Ducatista Odesláno 2. říjen 2012 Autor Odesláno 2. říjen 2012 Ferry: dík za radu, po té dojezdovce se podívám. a ještě se zeptám, jak funguje to lepidlo s kompresorem? Už jsem slyšel plno fám - v případě použití lepidla, zalepí to pouze tu díru, nebo se to lepidlo dostane všude a zaprasí to komplet všechno od celé plochy vnitřku gumy až po ráfek...? GooFy: to je pravda, ale do zahraničí nejezdím a u nás je pneuservis na každým rohu. a není problém si kdykoli to dojezdový kolo vyměnit za normální pro nějaký případ zahraniční cesty. Citovat
Ferry Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 no jelikoz se to nalije dovnitr, tak to zaprasi celej vnitrek pneumatiky, alternativa je jeste poridit si takovy ty lepici knoty, kteryma se kolikrat opravuje i v pneuservisu, ale s tim uz je vetsi prace. No ja nastesti za celych 11 let se 406 rezervu nikdy nepotreboval a doufam, ze to tak zustane nadale, mel jsem za tu dobu asi dva defekty, ale kolo utikalo velmi pomalu, takze stacilo trochu dofouknout a dojet do servisu na nem, jednou se mi to stalo ve Francii a tam mi to na benzince spravili prave tim knotem a pneumatiku uz jsem tak dojezdil do konce Citovat
koblih69 Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Knoty používám léta u auta i motorky. V podstatě se nemusí ani sundávat kolo. Když máš malý kompresorek kterým to dofoukneš nebo sprej tak je to super. Nicméně ježdění bez rezervy moc nefandím, protože jsme měl několik případů, které opravit nejdou - díra ze strany nebo tak velká, že to nepokryly ani 2 knoty... Citovat
Smudla_22 Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Souhlasím, dojezdovka, ikdyž trochu zabere místo je lepší než opravná sada. A na cesty do zahraničí bych tam dal celý kolo a je to cajk Citovat
P607Olda Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Škoda teď dává do všech nových aut rezervní kolo. Zřejmě se ta opravná sada neosvědčila. Fakt je, že těch neopravitelných průrazů je značné procento. Citovat
Ducatista Odesláno 2. říjen 2012 Autor Odesláno 2. říjen 2012 Chlapi dík za rady. Já se tak hloupě ptám proto, že jsem třeba slyšel, že ta lepicí sada tím lepidlem který se rozlije po vnitřku gumy tu gumu znehodnotí a je to jen na dojetí do nejbližšího pneuservisu, pak jsem slyšel že ta hmota i totálně zajebe ráfek a nejde to z něho dolů... Já s tím zkušenost nemám, proto jsem chtěl vědět, jak to je a případně do čeho jít - lepicí sada / dojezdový kolo / nechat rezervní kolo v kufru ale pak už se u toho Coupe do toho kufru nic nevejde... Citovat
ozzy56 Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 až píchneš kolo v nejnevhodnější dobu (zákonitě se tak stává), tak zjistíš,že normální,nebo tenká rezerva je dobrý vynález Citovat
Ferry Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 pruraz pneu je samozrejme fatal, pak je treba dobry mit k sjednanymu povinnym nejakou moznost servisni asistence, ci odtahu. Je spousta aut, ktery maj pouze lepici sadu (treba 206CC) a rozhodne jimi nejsou lemovany silnice s prorazenyma gumama Clovek si holt musi zvolit vyhovujici kompromis, zda trochu riskovat a jezdit bez rezervy (a mit to pojisteny treba tou asistenckou v ramci povinnyho nebo havarijka) a nebo mit malo mista v kufru Citovat
Marcel00 Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 a ked uz dojazdovu tak nikdy ju nepouzit na prednu napravu... vzdy len na zadnej naprave, co znamena ze ak pichnes predne, prehodit zo zadnej napravy dopredu koleso a na zadnu dat dojazdovku... videl som parkrat ako si to par manikov valilo. .. chudak diferak... plati v pripade ze dojazdovka ma iny obvod kolesa ako origo... inak neni problem. Citovat
koblih69 Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 Jinak ten sprej nevidím tak fatálně. Měl jsem to mnohokrát a nikdy v servise ani nepípli. Pravda je, že tvrdí, že se to pak nedá moc lepit a je dobré vyměnit i ventilek, ale jinka to není nijak velký problém. Ono Vlastně když tak uvažuju tak to mělo vždycky stejný scénář - díra, popojel jsem aby k to mu byl přístup, začistil díru tou přiloženou rašplí, namatlal knot, hodil ho tam. Dofouknul tím sprejem a hajdy na nejbližší benzínku pořádně dofouknout. Pak jsem vždycky pneu dojezdil až do konce vzorku bezu problémů a bez opravy v servise. Pak když jsem dával jinou pneu tak akorát ten ventilek. Třeba v Chorvatsku na dálnici je to daleko pohodlnější než vyskládat celé auto a dostat se k rezervě Citovat
GooFy Odesláno 2. říjen 2012 Odesláno 2. říjen 2012 škodovka nedává rezervu sama od sebe, je to pouze za příplatek. Ale co vím tak kluci na montáži davaj většinou plnohodnotnou rezervu než lepící sadu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.