Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam 2.0 hdi 163k, fungl novy. Vsiml jsem si, ze od 1.500 otacek mi pri stlaceni plynu neco piska, predpokladam, ze to bude turbo. Celkem mi to vadi, protoze ten piskot protina jinak dokonale ticho na palube. V servisu rikali, ze je vse OK a turbo bezne piska. No nevim...predtim jsem mel 1.6 hdi a nic nepiskalo.

Myslite, ze to je vada nebo vlastnost?

Odesláno

Mám Allure163 k s automatem. Při akceleraci a zátahu se ozívá příjemný dravý brum. O pískání nemuže být řeč. Též funglovka.

Měl jsem 2,2 turbo JTD(fiat ulysse) a začalo se ozívat pískání po 120000 km. Na cca 130000 odešlo turbíčko bez rozloučení uprostřed Německa.

Odesláno
Pre tých čo im turbo nepíska - možno ho tam už ani nemáte. OD 03/2012 sa nemontuje podsvietenie kľučiek dverí a od 08/2012 sa nemontuje turbo.
A co sa tam montuje namiesto turba? Kompresor?
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem odsledoval, že to pískání je slyšet pouze na 4. převodovém stupni mezi 1.500 a 2.000 otáčkami...Trochu záhadné, nějaký nápad?

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Aj mne to trosku piska, ak ked nemozem povedat ze by to bol vysloveny piskot, skor take zhuknutie alebo hukanie pri pridani plynu :-) Ale nerobi to vzdy. Tiez ma to prekvapilo, a robi to od novoty. Pri vyssich rychlostiach alebo plynulej jazde bez vytacania to nie je pocut vobec.

Odesláno

já teď pozoruji poslední dobou pískání při přidání plynu už od volnoběhu... prostě rozjezd za 1 a když přidám víc plyn tak než sepne turbo tak lehký pískání... tak nevim jestli je to něco jinýho nebo to turbo, dělá to i na 2, u 3 už nevim protože to je už okolní hluk docela a není nic slyšet...

Odesláno
nepodtacat motor....

to im zbytocne hovoris. to je diagnoza kazdeho uzivatela diesela...

robia to aj octavkari, robia to aj peugeotaci aj dalsi klubaci. solichaju sa kade tade a poctaju desatinky na usetrenej spotrebe... o par desiatok tisic km vsetky peniaze vygrcnu na opravu vdaka podtacaniu.

ano ja viem, ved ten motor ma v phode zdravy zvuk

potom ale placu ze im odite hento a tamto...

jazdit s motorom a manualnou prevodovkou pod 1700 otaciek je zverina... :nevim

ja osobne jazdim a uzivam motor v rozpati 1900~2500. menej nejdem a bezne ho tocim do 3000~3500...

houk... sory za spam... :papa

Odesláno

nech ukazuje kolko chce, ide o emisie... na zivotnost dielov motora sa ohlad neberie, to

si zakaznik poriesi po skonceni zaruky. pre vyrobcu su dolezite splnene emisne limity, ktore

su pri takychto otackach najlepsie... pre motor vsak nevhodne. je tieto chobotiny o preradeni

na disp. ignorujem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...