Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To M2: Budu se holt muset s tebou hadat. To bys musel jezdit jako dobytek, aby ti vysla spotreba s plynem 13 litru. Mel jsem facko a jezdil jsem porad za 10!! Karburatorovy facko, to zralo vic nez jednobod strik! Pokud jde o 406, tak nemam palubni pocitac (nebo jak se tomu rika), proste si spotrebu musim pocitat sam. Beru standartne za 500Kc plyn vzdycky, kdyz mam prazdnou nadrz. Vezmu 40 litru za 500Kc! A najedu na tom 470Km a mam zase prazdnou nadrz a prepinam na benzin, dokud opet nevezmu plyn. Takze ta spotreba je spocitana rekl bych ze presne!

A jestli ma auto najeto 100 tis nebo 300 tis, to vubec neresim. Naftovy motor vydrzi rozhodne asi dyl (pokud mu nenakladas), ale pochybuju, ze s nim jezdis do mrtva, spis to prodas a majitel po tobe jeste najezdi plno Km.

Jinak za 5,5l jsem jezdil s naftovou oktavkou 1.9TDI 66KW. Vypocet spotreby byl naprosto presny!! 406 2.0HDI bere asi vic, tim spis te vyjde plyn levnejc :D

A o pojistce ani nemluvim ... rozdil 5,5 tis a 9 tis. za rok, bez bonusu, je silenost.

Jinak 406 ani tu oktavku jsem zrovna nesetril, ale zase jsem nejezdil \"plyn, brzda\", jak to nekteri lide delaji. Pak ta spotreba 5,5l (nafta) a 8-9l (lpg) opravdu vyjde.

[upravil dne 30.6.05 Petr X]

Odesláno

2 Petr X

nafta X plyn je spíše věc osobního názoru.

O pĺynu jsem velice uvažoval, zjiš?oval info ...

Podle několika zdrojů (i na těchto stránkách) si benzín vezme 9 - 12 L benzínu plyn asi o 1 L víc. Nyfta 6 - 6.5 L.

Koupil jsem naftu a spotřeba je skutečně okolo 6L.

Věřím že někteří lidé dokáží jezdit za míň, ale to si jízdu vůbec neužívají jen se přesunují A - B.

Jezdím tak 3500 km měsíčně a ploužení by mě nebavilo.

Ochcafka má skutečně nížší spotřebu (asi o 0.5 L).

K tvé spotřebě ti gratuluju, ale věřím jen tak napůl.

Znám spoustu lidí kteří mi tvrdili že jezdí za 5 L NM. Ovšem už neuvedli že počítají cestu na dovolenou po dálnici po které se plouží v optimálních otáčkách. Spotřebu je třeba počítat dle skutečnosti (města, vesnice, cesty III tříd apod.)

Odesláno

Já jezdím denně do práce cca 25 km a dost nalítám ještě bokem, tak 1500-2000 km měsíčně a pohybuju se se spotřebou okolo 7 l (1.9 td). Kolega má HDI a jezdí okolo 6l. Loni byl v Chorvatsku a vyšla mu spotřeba okolo 5l:D:roker. Oba jezdíme celkem svižně.

Odesláno

Ja mam dlouhodobou spotrebu s 1,9TD 6,9l. Ale za poslednich 14 dni jsem jezdil za 6l.

Jezdim hlavne po meste a o vikendech i mensi dalky, dalnice vubec.

Jinak na vypocet spotreby mam skvelej Java programek v mobilu.

:P

Odesláno

S dieslovym 2.1 se mi spotřeba pohybuje něco kolem 7 litrů, ais lehce nad, při střední jízdě (30% město). Ale jen odhad, jsem pořád línej to změřit a spočítat. Jak to tady čtu, tak mi to začíná zajímat!;)

Odesláno

Pánové, vy jste houby sponzoři českýho rafinérskýho průmyslu. Já se teď dostal na 8-9l s benalem a jsem co? Jsem HAPPYYY :super:mrk

Ad maximálka. Víc jak 180 jsem to nehnal ...

Ad maximálka2: tímto bych si chtěl rezervovat v Šebetowě Vectora a jeho GPS, abych konečně rozlousk, kolik mi podměřuje tachák :roker

[upravil dne 1/7/05 Jezkovi.voci]

[upravil dne 1/7/05 Jezkovi.voci]

Odesláno
Původně zaslal: m2

2 Petr X

nafta X plyn je spíše věc osobního názoru.

O pĺynu jsem velice uvažoval, zjiš?oval info ...

Podle několika zdrojů (i na těchto stránkách) si benzín vezme 9 - 12 L benzínu plyn asi o 1 L víc. Nyfta 6 - 6.5 L.

Koupil jsem naftu a spotřeba je skutečně okolo 6L.

Věřím že někteří lidé dokáží jezdit za míň, ale to si jízdu vůbec neužívají jen se přesunují A - B.

Jezdím tak 3500 km měsíčně a ploužení by mě nebavilo.

Ochcafka má skutečně nížší spotřebu (asi o 0.5 L).

K tvé spotřebě ti gratuluju, ale věřím jen tak napůl.

Znám spoustu lidí kteří mi tvrdili že jezdí za 5 L NM. Ovšem už neuvedli že počítají cestu na dovolenou po dálnici po které se plouží v optimálních otáčkách. Spotřebu je třeba počítat dle skutečnosti (města, vesnice, cesty III tříd apod.)

Jezisi, ... co na to napsat :)

Myslis, ze se plouzim? Nejsem zrovna ten, kdo by auto nejak moc setril. Jezdim docela dost po meste, jezdim dost mimo a dalnice tady zadna kolem Jicina neni. Po meste jezdim rozumne a vetsinou na tu spotrebu. Mimo mesto jezdim v rozmezi 110-130Km/hod. Kdyz pospicham, tak 140. Vic jen obcas. Ale 90 a 100 rozhodne moc nejezdim. Takze jestli se ti zda 120-140Km/hod plouzeni, tak me zrovna ne. Spotrebu pocitam treba i po tisici kilometrech, protoze najedu celkem dost. Vzdycky ji pocitam, kdyz dojedu nadrz plynu DO PRAZDNA!! Takze bych rekl, ze je naprosto presna, ale nemusis tomu verit, nebudu te presvedcovat.

Jezdil jsem s Felicii 1.3MPI 50KW 100Km jen popojizdeni po meste sem a tam (dodavam, ze fakt jen popojizdeni, a to po malem meste pri max. rychlosti 50Km/hod). Spotreba vysla na 9,8 litru, ale da se i o neco malo min. Tam spotrebu taky zjistis presne pri plne nadrzi, kdyz ti poprve vypne pistole (jestli vis, jak to myslim). Jinak ta Felicie ma 280tis. Km najeto. Ver tomu, ze 8,5 l se opravdu da.

Jen s tim plynovym fackem (karburator) jsem se nikdy nedostal moc pod 10l/100Km.

PS: nemuzes dat jen na ty zdroje, ktere sis nekde zjistoval, nekdy to zkus sam a uvidis.

[upravil dne 1.7.05 Petr X]

[upravil dne 1.7.05 Petr X]

Odesláno

Jinak pokud jde o spotrebu starsich naftovych motoru 406, tim myslim 1,9 a 2,1 TD, tak tam se ta spotreba pohybovala skutecne vys nez treba u HDI.

Z vlastni zkusenosti muzu rict jiste, ze s oktavkou TDI jezdim neustale v rozmezi 5,5l/100Km pri svizne jizde a kdysi s Renaultem 19 1.9D jsem jezdil za 6l/100Km.

S zadnym benzinem jsem nikdy nesel pod 8l/100Km.

Odesláno

u té ochcafky dude ta spotřeba skutečně kolem 5,5 l

chtěl jem si ji koupit, ale v jednom bazaru vedle ní stála 406 a byla to láska na první sednutí za volant:D

Odesláno
Původně zaslal: m2

u té ochcafky dude ta spotřeba skutečně kolem 5,5 l

chtěl jem si ji koupit, ale v jednom bazaru vedle ní stála 406 a byla to láska na první sednutí za volant:D

Ja bych oktavku taky nechtel, jednak se dost kradou, a na druhou stranu kdyz sednes do oktavky a pak do 406, tak pohodli a pozitek z jizdy se neda srovnavat. Zlata 406.

Odesláno

No,původní téma znělo max.rychlost a né výhody oktávky:o. Nedávno jsem jel v oktávce ve 4 lidech Ostrava-Praha-Ostrava a tři dny blokáda krční páteře:grr Jinak auto mám chíli ale od oktávky se udělat nenechám.Posledně to jeden zkoušel ale asi byl chytřejší a po 180km/h to raději vzdal:papa Budu si muset počkat na odvážnějšího a? vím,kolik mi to dá.A spotřeba tak kolem 7l s klimou:roker

Odesláno

No, na pal. PC mám průměr za 4000 km co jem to naposled nuloval 6,4l. Nyní mám najeto 192000km, motor šlape jako ďas, vůbec ho nešetřím. Ale 180 po dálnici rozhodně nejezdím, takový prase nejsem, když vidím ve zprávách statistiky nehodovosti, kolikrát se mě nechce ani sednout do auta a to myslím smrtelně vážně. A ty hovada, co se s tím chlubí, že uměj sešlápnout pedál, asi maj v hlavě na...no. Nic ve zlím, ale musel jsem si ulevit :D

Odesláno

Souhlasím,na cestách je to maras :bojim Ale přece jen,téma znělo \"max.rychlost\".Takže to není o chlubení se ale pouze příspěvek do diskuze:papa

Odesláno
Původně zaslal: Netopýrka

...po okrsce 180 km/h...ty jsi ale čuně Seppe...:P

Kolem Jičína to nejsou okresky, ale široký, přehledný silnice, kde ani s dodávkou není problém jet 140 - 150 (pokud teda nejsou nikde cajti) - takže Sepp zase takovej čunislav není

• O 4 roky později...
Odesláno
Původně zaslal: groovred

Tak 3.0 V6 mam ja v provedeni sedan a moje maximalni rychlost kdyz mne nasral novej pasat byla 247km/h :D doufam ze mne nenatřete :D

Auta z koncernu faublé jsou prostě nejlepší a jejich řidiči ještě lepší :D

Odesláno

mno, jednou me tak napadlo, ze bych mohl piskotovi slapnout za krk poradne a pri 225km/h jsem byl nucen zacit brzdit a od te doby jsem maximalku nezkousel, tak nevim, ale kazdopadne vim, ze pokud nekdo jezdi s motorem HDi jak zavodnik, tak si umi vzit na sto vic nez lecktrej benzin, ja jezdim v prumeru za 6l/100km a to tak ze zavodnik zrovna nejsem, ale pomalu taky nejedu ...:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...