Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dostal jsem za úkol dát dohromady nějaké PC s cenou do 10 000,- kč komplet (víc určitě ne). Bedna+monitor+periferie+\"OS\".

Jelikož se už ve světě PC moc neorientuju tak se obracím na ty kteří vědí. ;) Pro představu moje poslední PC: AMD Athlon3200+, DDR400 1GB, Epox s chipsetem KT600, seagate barracuda 80+200GB, Radeon 1950pro GT.

Víceméně by to mělo být tzv. domácí PC na internet, video, nějaké aplikace typu Word, Excel, Visio apod.

Jsem schopen ho poskládat sám,ale pokud by byla už sestava tak taky neva.

Co jsem se tak zběžně koukal asi bych volil patici AM3 a DDR3 paměti. Disk kolem 500GB. Monitor 22\" a více s reprákama.

Zatím jsem si našel (může se změnit):

Monitor

Procesor

Motherboard ?

Paměti ? 4GB

Bedna (zdroj)?

Disk 500GB a asi seagate. Nikdy mě nezklamal.

Určitě se tu najde spousta dobrejch duší, které dobře poradí.

[upravil dne 28/8/12 18:39 od Dave_k]

Odesláno

Já ti nevim, ale za tyhle peníze to ještě navíc s monitorem nebude žádná sláva. Já bych se spíše:

a) podíval po nějakém levnějším notebooku

b) inovoval starší PC a zbytek peněz ušetřil

Jestli to má být jen na internet a nenáročné domácí použití, tak starý PC i ve stávající konfiguraci poslouží více než dobře.

Odesláno

To žádná sláva být nemusí. Počítám s integrovanou grafikou.

To staré mi zůstává a musí stačit. Tohle je do jiné domácnosti.

Monitor počítám tak kolem 3k (viz. odkaz) a za zbytek bedna a to myslím by se sesmolit něco dalo.

OS bych do toho nepočítal, jelikož máme jedny origo Visty a tam se tuším dá číslo použít na více PC v domácnosti.

Odesláno
kukni si na alze, tam mas hotove konfiguracie a skladacky, tak vyberaj podla ceny a vhodnosti pre teba...

podla mna toto vlakno nikam nepovede... sto ludi sto chuti...

To tuším, ale třeba mě to někam navede, abych zase nekoupil úplnou haluz.

Alespoň doporučit od koho MB, CPU, RAM, aby si to rozumělo.

Na tu Alzu mrknu. ;)

Odesláno

Takže, zamyslel jsem se nad tím a já bych volil následovně:

Link na košík

Acer P226HQVbd 21.5\" černý 2 490,-

Eurocase ML N530 černá 415,-

Evolve Pulse 450W 595,-

Intel Pentium G630 BOX 1 461,-

Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz 682,-

MSI B75MA-P45 1 530,-

MSI N630GT-MD1GD3 1 370,-

Seagate Barracuda 7200.12 3.5\" 750GB ST3750525AS 1 734,-

---------------------------------------------------------------

Celkem 10 277,- Kč

Odesláno

Win v jakékoliv verzi není ani v domácnosti možné používat na více počítačích, pleteš si to možná s jistou verzí Office. Takže podle mně je ta cena nereálná. Pokud to nemá být něco na Athomu. Doporučuji fakt nějakou akci v řetězcích na vhodný NB.

Odesláno

2kujon: Zajímavá sestava. Když vyhodím grafiku (je tam integrovaná) disk zmenším na 500GB tak by zbylo na větší monitor. :myslim

2MotoMoto: S tím OS to budu muset vymyslet. Jinak notebook se zvažoval, ale vzhledem k uživateli není v plánu.

Odesláno

Je, ale já osobně bych jí tam nechal - ta integrovaná bude na dvě věci. Větší monitor bych asi neřešil, 21,5\" mám také a s FullHD je to ideální kombinace.

Rozdíl mezi 500 GB a 750 GB Barracudou je 110 Kč s tím, že ten menší má jen 16 MB cache. Tady rozhodně není co řešit.

Odesláno

Tak jsem po dlouhém bádání něco sesmolil:

Monitor 3123,-

Procesor 1239,-

MB 1296,-

RAM 544,- nebo 620,-

HDD 1473,- nebo 1719,-

Bedna 500,-

Zdroj 564,-

DVD 387,-

Celkem 9160,- (9406,-)

Zbývá 840,- (594,-) na myš a klávesnici.

Košík

Ještě dotaz ohledně pamětí. Je lepší 1x4GB nebo 2x2GB?

[upravil dne 2/9/12 16:47 od Dave_k]

[upravil dne 2/9/12 16:57 od Dave_k]

[upravil dne 2/9/12 19:25 od Dave_k]

Odesláno

Jo bez OS to jde, to je jasné. Nezapomeň na přepravné, pokud si to nebudeš vyzvedávat osobně a pak několik hodin práce s montáží a pak děj se vůle boží aby vše fungovalo. Držím palce.

Odesláno

Odběr bude osobní. V Brně SU poměrně často. :)

Skládání není problém. Té následné funkčnosti se taky trochu obávám, aby si komponenty sedly. Hlavně deska a paměti, jinak by to snad mělo být OK.

No a nakonec taky rozumě nastavit BIOS. :myslim

[upravil dne 1/9/12 11:03 od Dave_k]

Odesláno

ja stavel pro sebe asi pred dvema mesici, podle tehdejsiho doporuceni http://www.svethardware.cz/art_doc-BC8E4AE01C01C4DFC1257A5F00589675.html a jsem spokojen, mam neco podobneho jako daval MJSytic (kupoval jsem ale jen desku, CPU a pameti, ostatni komponenty zustaly ze staryho, vyslo me to asi na 3500), nemuzu si stezovat, integrovana grafika bohate staci, na PC jedu internet, kancelarsky aplikace a poustim na tom televizi z USB DVB-T, jede to spolehlive i v HD rozliseni a da se pri tom normalne pracovat soubezne v dalsich aplikacich

a jeste malou perlicku k monitoru, jen tak mimo tema, mam 5 let starej LCD Samsung 21\" , kterej asi mesic po zaruce odesel a zhasnul, dal jsem ho do servisu, kde mi rekli, ze nejde opravit, at koupim novej, stacilo zasurfovat ctvrt hodky na internetu a mel jsem jasno, odesly kondiky ve zdroji, takze nakonec jsem si ho opravil sam, vymenil jsem jen nafoukany kondenzatory za kvalitnejsi, asi celkem za 100Kc a monitor slape zas jak novej, mozna se dokonce zlepsil trochu obraz, predtim tak jako poblikaval (uz od fungl noveho), po vymene kondiku krasny cisty obraz :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...