VIP3R Odesláno 10. srpen 2012 Odesláno 10. srpen 2012 Ahoj, zkoušel jsem hledat, ale nenašel jsem úplně stejný problém, proto zakládám nový... Včera jsem měl jet do Berlína, nabral jsem plnou nádrž nafty na OMV a vyrazil z HK. Cca po 30km normální jízdy najednou auto ztratilo výkon a následně i chcípl motor. Nerozsvítila se žádná kontrolka, prostě jen chcípl motor. Ve zpětných zrcátkách jsem viděl trochu bílého kouře. Při pokusu nastartovat se jakž takž rozběhl volnoběh, ale po sešlápnutí plynu opět chcípl, následně už nešel nastartovat vůbec. Při těchto pokusech šel z výfuku černý dým. Následoval odtah zpátky do HK a absolvování 1000km jízdy ve 44kW Fabii... :blicismajlik:blicismajlik Do této chvíle jsem s motorem neměl žádný problém, žádné ztráty výkonu atd. FAP nemám od výroby. Najeto 230 000, nedávno měněné rozvody, filtry, olej atd. Na motoru nejsou vizuelně vidět žádné známky poškození (žádné vytékající kapaliny, nekouří se z něj atd.). Nevím kdy se dostanu na diagnostiku, tak bych se chtěl zeptat, jestli se někdo s něčím podobným setkal a na co se mám eventuelně připravit... Díky Citovat
Judes Odesláno 10. srpen 2012 Odesláno 10. srpen 2012 Alebo natankovať inde, asi špatná nafta. Citovat
Machy999 Odesláno 10. srpen 2012 Odesláno 10. srpen 2012 Něco podobého se mi stalo s EGR ventilem. Citovat
VIP3R Odesláno 10. srpen 2012 Autor Odesláno 10. srpen 2012 S naftou nevím, taky mě to napadlo - ale tu kupuju pouze u značkových pump (Shell, OMV, občas Agip), ne u nějakých pochybných prodejců. Konkrétně na této pumpě beru skoro pořád, ze stejného stojanu. Navíc jak jsem psal, mám tam po hrdlo natankováno a nevím jak bych zrovna mohl vyzkoušet jinou naftu... :-( Zkouším se objednat na diagnostiku, ale ochota servisů poblíž je na bodu mrazu... :-( Citovat
AnabolRock Odesláno 10. srpen 2012 Odesláno 10. srpen 2012 EGR ventil nebo špatná nafta...máš od ni učet? Citovat
VIP3R Odesláno 11. srpen 2012 Autor Odesláno 11. srpen 2012 Účet mám. Večer jsem to zkoušel startovat a připadá mi to, že tam nejde palivo - nastartuje to, ale pak to zaškytá a chcípne. Kontrolka se nerozsvítí žádná. Pokud by byla špatná nafta, sám s tím asi stejně nic neudělám, co? Citovat
Medvěd Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 Nechci děsit, ale nepřeskočil rozvoďák? Píšeš, že rozvody byly dělaný nedávno - mohlo se něco povolit (pak holt reklamace). Citovat
straki007 Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 Pokud by to byl EGR tak auto pekne chytne ale do 5 sekund chcipne. Takze asi jenom ta nafta........nebo jak pise medved. Pokud jsi co by jen malinko zrucny tak jak vede do saciho potrubi ta nerezova trubka zezadu z motoru,ji normalne odsroubuj a nech jenom tak. Zkus nastartovat a uvidis. [upravil dne 11/8/12 09:13 od straki007] Citovat
DanculD Odesláno 11. srpen 2012 Odesláno 11. srpen 2012 Mne ked sa zlomil egr a ostal otvoreny tak to ani nechytlo. Citovat
Tomas86 Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 Tiež mi to podľa toho čo si opisoval vychádzalo na EGR, ale na druhej strane pri závade EGR sa kontrolka vždy rozsvieti. Takže sa prikláňam asi tiež k tej nafte, alebo možno skôr k tomu servisu. Kedy ti robili tie veci? [upravil dne 13/8/12 14:29 od Tomas86] Citovat
VIP3R Odesláno 13. srpen 2012 Autor Odesláno 13. srpen 2012 Rozvody mi dělali v rámci jarní akce přímo v Peugeotu, tuším že někdy začátkem května. Od té doby jsem najel cca 5000km bez problému. Auto se dá normálně nastartovat, nabrnkne hned bez jakéhokoli problému, ale po několika vteřinách se začne dusit a chcípne. Žádná kontrolka se nerozsvítí ani při startu, ani při chcípnutí. Z výfuku jde černý dým. Pokud se pokusím hned zase nastartovat, tak to nejde, musí zůstat chvíli v klidu. Dnes jsem se objednal do servisu (bohužel ofiko Peugeot opět zklamal a už definitivně u mě skončil), který se specializuje na Peugeot a Citroen a už mi jednou pomohli se 406. Takže uvidíme... Citovat
Guest martinface Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 to iste urobilo aj mne minulý týžden, ale ja ho vôbec nenaštartujem, mam 1,6 hdi, dia ukazala nizky tlak paliva, tak tiež neviem, aj ja som s nim išiel dnes do servisu tak uvidim, servisak povedal, že to môže mať niečo spoločne s regulatorom tlaku paliva Citovat
straki007 Odesláno 13. srpen 2012 Odesláno 13. srpen 2012 Rozvody mi dělali v rámci jarní akce přímo v Peugeotu, tuším že někdy začátkem května. Od té doby jsem najel cca 5000km bez problému. Auto se dá normálně nastartovat, nabrnkne hned bez jakéhokoli problému, ale po několika vteřinách se začne dusit a chcípne. Žádná kontrolka se nerozsvítí ani při startu, ani při chcípnutí. Z výfuku jde černý dým. Pokud se pokusím hned zase nastartovat, tak to nejde, musí zůstat chvíli v klidu. Dnes jsem se objednal do servisu (bohužel ofiko Peugeot opět zklamal a už definitivně u mě skončil), který se specializuje na Peugeot a Citroen a už mi jednou pomohli se 406. Takže uvidíme... Tak jim fandime:super A jak jsem ti psal uz vejs. EGR tutovka. [upravil dne 13/8/12 20:40 od straki007] Citovat
VIP3R Odesláno 14. srpen 2012 Autor Odesláno 14. srpen 2012 Tak právě jsem dostal info ze servisu: - EGR je dle diagnostiky OK - diagnostika ale hlásí ucpané vstřiky :-( Takže vstřiky + vzorek nafty se posílají na test a čištění, další info by mělo být zítra... Citovat
Judes Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 Upchané určite nie inak by si ani nenaštartoval skôr by som to videl v upchatom potrubí alebo zanesenom filtri, keď píšeš že ti naštartuje ale po chvíľke zdochne a potom nenaštartuješ, nemáš dostatočný prívod paliva. Citovat
VIP3R Odesláno 14. srpen 2012 Autor Odesláno 14. srpen 2012 Z toho co jsem tu vyčetl, jsem si taky myslel, že EGR - ale diagnostika mu vyhodila jen vstřiky (2 že jsou ucpané úplně) a kompresor klimatizace (ale ten řeším separátně, odešla spojka několik dní před motorem). Na EGR jsem se speciálně několikrát ptal, ale ten je prý podle dia v pořádku... Takže uvidíme, co bude po vyčištění vstřiků, což jsem měl tak jako tak v plánu... Citovat
DanculD Odesláno 14. srpen 2012 Odesláno 14. srpen 2012 Ja som mal podla dia tiez egr v poriadku a nakoniec az ked ho vytiahli zistili ze bol zlomeny. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.