ZoSo Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 Dobrý den. Chtěl bych si koupit hodinky čistě do práce. protože pracuju jako zahradník, potřebuji dokonalou vodotěsnost, mechanickou odolnost jak vůči prachu tak nárazům. Celkovou odlnost proti hrubšímu zacházení. A protože hůř vidím, tak jednotznačně digitály s jasnými číslicemi, datum a nic víc nechci. A jinak né žádný cibule. Lehkou konstrukci, co na ruce nevadí. Koukal sem třeba na http://www.gshock.com/toughness/19585E28-33D2-4B12-8F4C-D81EC447BE45cenovej strop je do cca 3000kč. za rady děkuju. (řešení koupit u větví hodinky za 100kč a čekat co vydržej neakceptuju) Citovat
koblih69 Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 Mám pro hodinky trochu jiná kritéria - například nemám žádné na baterku, ale to je jiná pohádka. Osobně bych do takových plasťáků nešel velmi brzy ponesou výrazné známky opotřebení a co stím potom... Pokud chceš něco vyloženě lehkého hledej titan případně nějaké karbonové vlákno + safírové sklo. Pro lepší orientaci zvol ručičky s kvalitní luminiscencí. Orientace na klasickém číselníku je podstatně rychlejší než na digitálkách... Mimochodem, kdyby sis to nedejbože opravu rozmyslel tak třeba tímhle můžeš zatloukat i kolíky k rajčatům: http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/seiko/panske/8313-hodinky-seiko-monster-skx779k3-automatic-diver.htm a cenově se dají lehce přes 3000,- pořídit na Aukru. Citovat
ZoSo Odesláno 9. srpen 2012 Autor Odesláno 9. srpen 2012 no ty sou trochu moc robustní. Zúžil jsem výběr na Casio SGW100B vs. cokoli z g/shock Citovat
Marcel00 Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 bavite sa stale o hodinkach na zahradnicke prace? tak toto je uz iny level inak ten vyber tych Casio SGW100B docela gut... Citovat
gronholmm Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 Akorát nevím jestli u těch Casií je zrovna vhodný ten textilní řemínek. Já mám Casia s plastovým a dostávaj hodně zabrat, a už mi drží přes rok. Bál bych se aby se ten textilní řemínek nezačal třepit. A co se týče těch G- Shocků, tak ty bych doporučil Citovat
koblih69 Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 no ty sou trochu moc robustní. Zúžil jsem výběr na Casio SGW100B vs. cokoli z g/shock Barbare ... zkusit jsem to musel Citovat
dzavel Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 Casio SGW100B mám tyhle s plastovým řemínkem. Předtím jsem měl látkový řemínek a přišel mi lepší, víc přilnul k ruce. Telpotu to neukazuje moc přesně, kompas je ok a orientace mi na digitálkách nepřijde nepřehledná ale to je spíš věc názoru. Za víc než rok používání není vidět opotřebení . Citovat
ZoSo Odesláno 9. srpen 2012 Autor Odesláno 9. srpen 2012 no ty sou trochu moc robustní. Zúžil jsem výběr na Casio SGW100B vs. cokoli z g/shock Barbare ... zkusit jsem to musel no, když já na zatloukání kolíků používám spíš palici...hodinkami...no nevim, no...z těch titanek mám spíš pocit že by mě stáhli celýho do bubláku... Citovat
koblih69 Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 Titan je lehký takže na ruce ti to připadá jako plast... Nebo nějaký lehký kompozit: http://www.hodinky.cz/traser-p-5900-type-3-textil.html na rafičkách jsou Tritiové trubice -svítí trvale... kdybys nemohl najít cestu ze zahrádky [upravil dne 9/8/12 10:52 od koblih69] Citovat
ZoSo Odesláno 9. srpen 2012 Autor Odesláno 9. srpen 2012 z jaký zahrádky?! (dělám na Borku v zahradním centru u Ferenčíkau, to bys mohl znát...světla je tam dost;)) Ale jak sem říkal radši bych digitály, vyberu něco z těch G-ček Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 ty gecka asi good, no breitlingy by to taky vydrzely, ale tam je cena jinde Citovat
koblih69 Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 Breitling má velmi průměrnou mechanickou ochranu i u nejdražších modelů, takže asi nee [upravil dne 9/8/12 18:41 od koblih69] Citovat
ZoSo Odesláno 22. srpen 2012 Autor Odesláno 22. srpen 2012 Abzch to uzavřel - tak sem zvolil klasiku podle několik let strého vzoru. Legendární DW 5600E Doporučuju každému. Fenomenálmí čistota displaye a výborné dílenské zpracování. Citovat
jofo Odesláno 22. srpen 2012 Odesláno 22. srpen 2012 Koblich. Tak s tymi Breitling si ma dostal. Som myslel z su teda kvalitnejsie. Su moj sen, ale vyvalit za ten model co sa mi paci cez 5000 euro a nemaju moc dobru mechanicku ochranu , tak to nie. Ale zas take hodinky nenosi opravar traktorov a zahradnik. Ze? Citovat
Existujuci Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 A co takto skusit nieco ako mam ja: http://www.ehodinky.sk/hodinky/tissot/t-sport/tissot-prc-100-t008-410-44-061-00/ Titan(fakt su lahke),zafirove sklo(zatial sa mi ho nepodarilo poskriabat),vodotesne(overene v mori) Citovat
koblih69 Odesláno 22. září 2012 Odesláno 22. září 2012 Titan je lehký, ale ty slitiny používané na hodinky jsou dost měkké, takže nejsou tak mechanicky odolné jako ocel. Já nemám rád na ruce plastový hodinky a ten titan svojí váhou tak působí. Jinak jsou to poměrně slušné hodinky, ale bohužel bateriové. I když strojek patří k těm lepším v téhle třídě ( cca 20 USD ). Jen o málo dražší automaty jsou samozřejmě z hlediska mechanické odolnosti a užitné hodnoty úplně něco jiného. Jinak co mě zarazilo u tohohle modelu, že měl nacvakávací zadní víčko. To už se moc nevidí. Doufám, že aspoň tohle už zlepšili... Dneska jsem vzal do služby Steinhart Marine Timer (bez korunky 47mm ) [upravil dne 23/9/12 00:34 od koblih69] Citovat
Cinicman Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 Keby som nosil hodinky, tak môj jasný favorit je: http://www.vostokeurope.sk/sk/GAZ-14-Grand-Chronograf-Trigolight Citovat
koblih69 Odesláno 23. září 2012 Odesláno 23. září 2012 Keby som nosil hodinky, tak môj jasný favorit je: http://www.vostokeurope.sk/sk/GAZ-14-Grand-Chronograf-Trigolight Dobrá volba, kvalitní kalibr Poljot, jeden z mých oblíbených. Mám někoik hodinek s tímhle kalibrem - například moje oblíbené Poljot blue angels navitimer: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.