Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

..včera jak bylo to krupobiti se mi povedlo vjet do louže asi 30 čisel hluboký.Nevím co se stalo, auto se v ní zastavilo a museli mě odtaáhnout.Elektrika se zdá být v pohodě ale nejde to nastartovat,ani se to nepřetočí prostě nic,jen to tak slabě cukne.Je možný aby to nasálo vodu do válcu?Jo mám 406 1,8 16V.Pár lidi mi už řeklo že je to na nový motor....za kolik se da sehnat starší motor do 406-ky?

Diky za každou radu a odpověď.

Odesláno

Je to možný že to cuclo vodu.

Je potřeba vodu dostat z válců ven. Netřeba obracet auto na střechu :) stačí vymontovat u naf?áku žhavící svíčky a u benziňáků svíčky. Starterem protáčet a vodu vypumpovat a pokud se podaří něco vycucnout hadičkou tak i hadičkou. Nechat vyměnit olej a už se fičí dál. Rozhodně ale nestartovat když nasál vodu. Pokud je tam voda a ta při kompresi nemá kam uniknout, tak ti to může až ohnout ojnice a všechny mechanický věci vespod motoru.

Dělal jsem to na silnici a funguje to aniž by motor utrpěl. Udělal jsem to ovšem hned, co jsem nabral. Neproteče voda do oleje za tak krátkou dobu. Jestli bude hodně vody v oleji po vypuštění, tak bych doporučil před nalitím nového oleje jednou to prolít proplachovacím olejem.

Odesláno

Já bych začal startérem...

Nasání vody - nevim, nevim. U 605 jsou nasávací otvory před vzduchovým filtrem v blatníku někde nad levým předním kolem a to je sakra výš než 30 cm a předpokládám, že u 406 to nebude o moc níž. Navíc nevím, jak by se ta voda dostala do válců přes ten filtr. Vsadil bych na ten startér, nebo vodu v nějakých konektorech. Zvláš? když říkáš, že se startér neotočí...

Odesláno

jako...náhoda je blbec...já bych se mrknul asi na vzd.filtr jestli tam nebude nějakej náznak, že tam byla voda, prolezl bych ty svíčky, ale pokud tam nic nebude, tak bych šel po elektrice.

Odesláno
Napsán autorem dider

Elektrika se zdá být v pohodě ale nejde to nastartovat,ani se to nepřetočí prostě nic,jen to tak slabě cukne

Jak se zdá být v pohodě? Baterku jsi měřil?

Ta voda v motoru se mi nezdá:bojim

Odesláno

No když otočím klíčkem tak všechno se rozsviti jak po staru,světla svíti,stahováni oken...jinak řečenu všechno funguje akorát to nestartuje - slyšet trochu jakoby se ten startér snaži něco dělat.

Jinak teď jsem volal na pojištovnu, mam All risk - krytí živelné pohromy a snad to bude dobrý.

Odesláno
Napsán autorem dider

Jinak teď jsem volal na pojištovnu, mam All risk - krytí živelné pohromy a snad to bude dobrý.

V tom případě bych to asi odtáhl do servisu, a? to zkontrolují oni

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...