Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, možno budem budúci člen vašeho peugeotu clubu, celkom sa mi tu pači, je to tu prehladné.. mám len jeden dotaz, idem si kupovat svoje prve auto a mam vyhliadnutu jednu 306ku 1.6 75kw 102ps

inzerat tu :

http://peugeot-306.autobazar.eu/16-xt-id3378891.html

je to dobra volba? spotreba nie je bohvieaka ale okolo 8 litrov priemer, čo som dočital

pan v inzerate piše ze 75kw a to ma zaraža, v živote som nevidel ani nečital o 306 75kw ? je to fake, alebo čo si o tom myslite??

alebo celkovo čo si myslite o tom aute?

ideme ho pozret v piatok, tak by som rad, keby ste mi pomohli. Velmi by mi to pomohlo.

Dakujem. Rišo G.

Odesláno

To bude 65KW/89 HP, tie sa robili do 10/2000. Po 10/2000 do 4/2002 72KW/98HP. Aspon tak my to vyplul katalog.

Hlavne si skuntroluj zadnu napravu (kolesa do A, rozne zvuky), potom klasicke veci ako u ostatnych aut.

Odesláno

hoj,zkontroluj si stahování oken a zacvakej si centrálem,lámou se kabely mezi dveřmi.Podívej se jestli je tam zadní levý podběh,pokud není zkontroluj plechy jestli nejsou prorezlé.Zadní náprava už byla napsaná.Jukni i na zámky pásů jsou v nich pyropatrony a jestli uvidíš nakrabacenou nebo roztrhlou tu gumu nebo co to je tak to dostalo ranku.

Odesláno

cena se mi zdá dost drahá .... nevim jak máte na slovensku vy trh s ojetinama, ale v česku to jde dolů neskutečně. Díky tomu jsem donucen svoje auto dojezdit.

Odesláno

Tiež by som sa jej nebál. Možno by som ešte skúsil zjednať cenu. Zadné ľavé koleso nemá originál od výroby podblatník a dosť to tam niekedy lúby hrdzavieť, tak sa ta načiahni s rukou, poohmátavaj a postláčaj tam plech či to nie je náhodou hrdzavé. Hrdzavie to presne v tom mieste kde je uchytený naviják pásu. Niekde sú tu aj fotky toho hrdzavého miesta.

Odesláno
Zadné ľavé koleso nemá originál od výroby podblatník

Moja 306ka 2000 má...a pochybujem, že to tamniekto dorábal, nič tam nemám dorobené. Inak, ten inzerát, akoby som videl svoje auto :-) cena? Ak je auto v OK stave, cena je tiež Ok...netreba za každú cenu ušetriť pár sto eur a potom mať šroťáka...

Odesláno

To nemusíš dorábať, kúpiš a pasuje. Športové verzie a sedany ho mali originál. Možno do niektorých krajín sa vyvážal s podblatníkom.

[upravil dne 26/7/12 23:28 od marko306]

Odesláno

Ahoj, vitaj v klube :)

Mal som 306 1.6 z novembra 97 po facelifte (Fáza II), bol tam TU5JP NFZ motor 65KW (90k) (predaná do DNV)

Určite sa neboj, spokojné autíčko a čo sa týka výkonu, myslím že tie phase III mali 72 KW čiže 100 (102) koní, ale tých veľa nie je. Navyše, je tu vcelku veľký bordel v označovaní, takže sa dozvieš asi až tam.

Čo sa týka spotrebu, jazdil som hlavne okresné cesty a vo veľkej miere dialnicu okolo 110km/h a dal som sa okolo 6,5L, čiže tak zlé to nebude, neboj.

V každom prípade, prídeš a pozrieš si to v technickom preukaze. Myslím si, že z fotiek vyzerá veľmi zachovale aspoň po vzhľadovej stránke a značka napovedá, že by sa aj majiteľ mohol ako tak o autko starať. Ako tak čítam, dnes už sa na auto pozeráš, tak daj vedieť nejaké dojmy.

Čo sa týka ceny - zdá sa mi prehnaná. Aj keby bola úplne bez investície, tak cena nie je prispôsobená veku a prirodzenému opotrebeniu. 2000e, viac nie.

Odesláno

Čo sa týka spotrebu, jazdil som hlavne okresné cesty a vo veľkej miere dialnicu okolo 110km/h a dal som sa okolo 6,5L, čiže tak zlé to nebude, neboj.

Čo sa týka ceny - zdá sa mi prehnaná. Aj keby bola úplne bez investície, tak cena nie je prispôsobená veku a prirodzenému opotrebeniu. 2000e, viac nie.

jj, TU motory nebudú prehnane smädné, ja s mojou 1,4B mám dlhodobý priemer 6,5 a to sú jazdy všehochuť, dlhšie trasy aj s väčším zaťažením a klímou sa dá okolo 6l.

Čo sa týka ceny, no, je to bazár a tam cena nikdy nebude oslňujúca, na druhú stranu nie je až tak ľahko nájsť zachovlý kus, takže niekedy je lepšie si priplatiť.

Odesláno

ak myslíš ten kľúč, ide o indikátor blížiacej sa servisnej výmeny oleja.

Na starej 1.6 som menil každých 15 000, niekto mení po 20 000, na GTi sa chystám na skrátený interval 10 000km a podobne.

Funkcia je na to, aby si vedel, že sa to blíži. Malo by to svietiť okolo 500km pred intervalom výmeny pred naštartovaním auta a zhasnúť, po prekročení intervalu myslím že natrvalo.

Nuluje sa to čuplíkom, ktorým nuluješ tachometer, myslím že držať 10 sekúnd keď nemáš naštartované, alebo 10x stlačiť, je to v príručke a určite ti to tu niekto poradí. Ak sa mýlim, opravte ma niekto, čítal som to možno 2 roky dozadu, už si to nepamätám.

Odesláno

Nijako. Alfa omega pri kúpe jazdenky od neznámeho človeka je výmena rozvodov, oleja a filtrov. Vieš ako sa vraví \"keď vtáčka lapajú, krásne mu spievajú\" i keď vymeniť ich mohol, ale aj nemusel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...