Guči Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 Dnes jsme se bavili s kamarádem jaký je postih, pokud dotyčného chytí policie a dotyčný nebude mít u sebe vyřízený řidičák ačkoli autoškolu úspěšně dodělal. Jeho mámá která je zasměstananá u pořádkové jednotky PČR tvrdí, že je to pouze pod \"menší pokutou\". Co jest na tom pravdy? Citovat
rootsky Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 Složení zkoušky neznamená, že je držitel řp! http://www.12bodu.cz/bodovany-prestupek-125c-1e-1.html Citovat
Stifler Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 Opravil bych kolegu, že je rozdíl jezdit bez řidičského oprávnění a bez řidičského průkazu...pokud získal řidičské oprávnění, ale nemá u sebe průkaz, tak je to naprosto jiná situace, než když ani není držitelem ŘO. Pokud úspěšně prošel autoškolou a získal řidičské oprávnění k nějakému datu zkoušky, tak od té doby je to pouze jízda bez ŘP (nikoliv bez ŘO) a to je pouze přestupek dle § 125c/1 k) a měl by být bez bodu do 2000,- Kč. Pokud ho zastaví hlídka PČR, tak záleží nejvíc na tom, jestli má ŘO zapsáno v policejních evidencích, v nichž si to zcela jistě budou kolegové ověřovat, pokud tam záznam o získání ŘO najdou, tak se bude dít to, co jsem pospal výše, pokud nebude mít záznam o získání ŘO, tak to pravděpodobně skončí buď odvozem na služebnu nebo řešením ve správním řízení, jak odkazuje rootsky. [upravil dne 24.7.12 17:25 od Stifler] Citovat
Guči Odesláno 24. červenec 2012 Autor Odesláno 24. červenec 2012 Stifler: myslel jsem si že to bude tak nějak...díky kluci:papa Citovat
Stifler Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 Je to jen můj názor a jak to tak vidím, tak v diskusi od rootskyho má dotyčný rádce názor jiný, ale já si za svým názorem stojím. Edit: Ještě abych to doplnil: Řidičské oprávnění je způsobilost člověka řídit motorové vozidlo příslušné kategorie, tedy např. skup. \"B\" k řízení osobních vozidel do 3,5 t (+ souprav nepřekračujících 3,5 t ............) a této způsobilosti člověk nabyde úspěšným vykonáním zkoušek zákonným způsobem, kdežto řidičský průkaz je jen doklad prokazující získání řidičského oprávnění. Vím, že se to dost plete, ale je to tak, jak píšu. [upravil dne 24.7.12 17:29 od Stifler] Citovat
MilanF1 Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 Když je tu ten dotaz, tak se přiživím a zeptám se orgánů Když udělám autoškolu, dostanu doklad, který dávám na úřadě. Někdo mi říkal, že se mohu tímto dokladem ohánět v případě, že mě zastaví hlídka, že to nahrazuje ŘP. Co je na tom pravdy? PS: Na úřadě se odevzdává, ale to neznamená, že si člověk na dobu vyřízení dokladu neudělá kopii. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 nejsem orgán;),ale myslím,že nějaké potvrzení nenahrazuje doklady,které má mít řidič u sebe při kontrole na cestě,ty doklady jsou jasně stanoveny zákonem:myslim Citovat
Stifler Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 Ozzy má pravdu. O tomto hovoří § 6 odst. 8 zákona 361/2000 Sb., jestli si to dobře pamatuju a tam se nic o potvrzení o vykonaných zkouškách nepíše. Citovat
Dave_GTI Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 No hlavne pokud absolvoval autoskolu a jeste mu nebyl vydan ridicak, tak v teto dobe ridit nemuze. ,ema opravneni a je to jako rizeni bez RO ;-) Citovat
Guest Scratch Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 presne tak, pokud udela papiry, tak dokud je nema v ruce, tak nesmi ridit. viz nedavno nacapany umelec, ktery udelal zkousky, ozral se a jel si podat zadost o vydani ridicaku. Myslim, ze ho na nejakou dobu urcite nedostane Citovat
pastorek Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 V tom prípade to ale bude rozpor v zákone. ŘO získa úspešným vykonaním skúšky - to sa stalo a ŘP je iba preukaz o tejto skutočnosti. Takže, v podstate i doklad o úspešnom absolvovaní skúšky by mal stačiť na preukázanie spôsobilosti a mal by byť posudzovaný iba ako priestupok, tak isto ako keď pri kontrole nemá u seba ŘP. Nechcem vám do toho mudrovať, len taká úvaha čo ma napadla pri čítaní týchto príspevkov. Citovat
Guest Scratch Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 on udela zkousku, to ano, ale oficialne muze ridit vozidlo od data vydani opravneni, a toto datum, neni datumem zkousky..... Citovat
Stifler Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 Scratch: No, nevim, jak ty, ale já mám v ŘP uvedeno datum, od kdy smím řídit příslušnou skupinu ŘO ke dni zkoušky (odlišné datum od vydání ŘP asi o týden - ŘP mám stále svůj první), tak teda nevim, kde bude pravda. Citovat
Dave_GTI Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 http://ridicske-prukazy.info/stanovisko-k-udeleni-rozsireni-ridicskeho-opravneni.html Citovat
Stifler Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 Dave_GTI: Děkuji, zase jsem o něco chytřejší. Takže v podstatě platí to, co psal rootsky. Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. červenec 2012 Odesláno 26. červenec 2012 takze jsem to rekl v podstate spravne Citovat
Dave_GTI Odesláno 26. červenec 2012 Odesláno 26. červenec 2012 Jj. Taky me varovali, kdyz jsem rozsiroval E-cko, ze dokud to nebudu mit v RP, at nic netaham :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.