lukaro Odesláno 19. leden 2013 Odesláno 19. leden 2013 Nevím kdo tu co psal, ale podle mě to je kravina.... Pak si takové mladé ucho, jako třeba já, koupí tu motorku, prd s ní umí a vymlátí si tlamu v první zatáčce na menší kaluži, protože si neuvědomí, že nesedí v autě..... Je to blbost. Rovnou můžou dávat k Bčku i oprávnění na traktor a já nevím co ještě, taky to má motor.. Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 no, ja si v kazde autoskole odjezdil vzdy vsechno, protoze jsem si to zaplatil a chci za to nejakou sluzbu. Lubk0: ty me neprestavas fascinovat. treba v dubnu, kdyz se zacinaji vytahovat motorky, je zrovna sotolina uplne vsude po zimnim sypani. Nejde jen o sotolinu, jde treba i o olej, ktery muze zacit vykapavat z nejakyho auta v kolone. To, ze znas jednu cestu a jezdis na ni denne a mas ji i tisickrat projetou, tak porad tam pred tebou muze projet prelozeny nakladak s piskem a je hotovo..... a to nemusis byt ani v naklonu, staci se jen leknout a instinktivne zmacknout predni brzdu... Citovat
Medvěd Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Přiznám se, že mně se možnost řízení 125 ccm skůtru líbí. Když jsem kdysi dělal u Řebíka na okraji Prahy, velice vážně jsem o skůtru uvažoval - nepořídil jsem ho právě proto, že mně zkušenější varovali před ztrátou iluzí = přesvědčili mně o tom, že 50kovej skůtr je pro 120 kg Medvěda nesmysl, kór když většina cesty je po čtyřprodovce do kopce. Takže to byl důvod, proč jsem od uvažování o skůtru upustil - kdyby dnes přišla práce na okraji Prahy, zase bych o té 125ce zauvažoval. Citovat
Neon Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 a kde bys parkoval? (myslim doma) To já jsem uchylák a zjara přemýšlím o Akumoto na dojíždění do centra, ale spíš až další rok z jara - počkám až to ještě klesne a začnou dělat lepší kapacity baterií ... Jinak k tématu. Já to relaitvně kvituji, ale dle mě by si každý soudný, kdo na tom neseděl měl hodit alespoň kurz v autoškole - nebo jinak, měly to udělat poviný a bylo by. Protože je fakt, že 125ccm skútr je docela už mašina a jít na to bez průpravy (a bez mozku) do provozu je dle mne chujovina Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Neon: ano, to se presne tady snazim vysvetlit, ze bych udelal aspon 3 hodiny s instruktorem, ale urcite by se to obchazelo, jak jinak. Ale nemusis byt ani bezmozek, proste ty informace nemas, tak nevis, ze bila barva na silnici je za deste dost prusvih. Jako ridic auta, tohle nikdo resit nemusi. Stejne tak, jak mi spousta lidi uz rekla, ze maji pocit, ze se na ne motorkari tlaci zezadu, ale ono to je jen ukazovani se v zrcatku ridici auta prede mnou, ze tam jsem, aby o me vedel.... a takovych veci je proste vic.... Nicmene na tu akumoto se vykasli a kup normalni skutr, ktery zere cca 2 litry na 100 a nemusis nic resit Citovat
Medvěd Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 a kde bys parkoval? (myslim doma) V baráku na místě, kde stával Pavlíkův kočárek Scratchi - to, co tu popisuješ jako děsně nebezpečnou záležitost na kterou je třeba 3hodinové školení řeší v podstatě denně i kterýkoli cyklista (i jemu to totiž na oleji nebo mokrých lajnách klouže, oproti skůtru je ještě v nevýhodě při přejíždění tramvajových kolejí, páč mu do žlábku může zapadnout kolo A TO JE PAK DRŽKOPÁD !!! - prožil jsem na vlastní kůži). Kdy tedy budou mít řidičáky i cyklisté (ne, že by se občas nehodily)? [upravil dne 20/1/2013 21:48 od Medvěd] Citovat
Marcel00 Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 S tym stanfordom si to trocha prehnal ne? Az tak zle by to bolo? Snad ne... Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 myslim a koneckoncu znam uz na vlastni kuzi, ze pad na motorce boli o chlup vic, nez na kole, a diky rychlosti, je na reakci a vubec spozorovani problemu, hodne malo casu. Citovat
barenst Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 ja to vitam ten elektrickej je zajimavy , jen ta cena [upravil dne 21/1/13 09:01 od barenst] Citovat
Veverka Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Taky bych si něco takovýho moc rád pořídil (po zkušenostech z řeckých riviér), jenže v oblastech českých mi to nepřijde zas tak fajnový. A navíc ten problém, kde to u paneláku bezpečně parkovat... Citovat
Medvěd Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Scratchi - ne každý jezdí na motorce \"jak magor\". Skůtr je spíš o možnosti dostat se z bodu A do bodu B bez trvalého poskakování v kolonách - určitě to není na závodění, kór když bude mít výkon do 11 kW. Osobně zvednutí limitu vítám a k hysterickým výkřikům o mrtvých, které to opatření přinese, jsem značně rezervovaný. Veverko - v paneláku by to šlo nechávat v kočárkárně, ne? [upravil dne 22/1/2013 00:17 od Medvěd] Citovat
ChouLu Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Elektrickej je hodně pěkná mašinka a dovolím si tvrdit, že může jezdit jako ten benzinovej Měl jsem možnost na Ampéru na dvou skůtrech jezdit a velice mě to pozitivně překvapilo hlavně ten krouťák je hezkej Horší co na to říkají baterky a jak dlouho vydrží.. ale pokud se vybere nějaký s rekuperační brzdou a kondenzátorem (také tomu pak odpovídá cena), tak to stojí za to Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Scratchi - ne každý jezdí na motorce \"jak magor\". Skůtr je spíš o možnosti dostat se z bodu A do bodu B bez trvalého poskakování v kolonách - určitě to není na závodění, kór když bude mít výkon do 11 kW. Osobně zvednutí limitu vítám a k hysterickým výkřikům o mrtvých, které to opatření přinese, jsem značně rezervovaný. Veverko - v paneláku by to šlo nechávat v kočárkárně, ne? [upravil dne 22/1/2013 00:17 od Medvěd] pokud vim, tak hodne ridicu aut vadi, kdyz motorky projizdi kolonu. Minimalne tady na foru jich je taky dost.... je to prece proti predpisum, nebo ne? A mas pravdu, ne kazdy jezdi na motorce jako magor, ale ja se spis bojim tech magoru okolo......a je uplne jedno na cem, nebo v cem sedi..... [upravil dne 22/1/2013 00:43 od Scratch] Citovat
Veverka Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 ...v paneláku by to šlo nechávat v kočárkárně, ne? [upravil dne 22/1/2013 00:17 od Medvěd] Kdyby tam nebyly ty zasr... kola a kočárky Citovat
Veverka Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 ...pokud vim, tak hodne ridicu aut vadi, kdyz motorky projizdi kolonu. Minimalne tady na foru jich je taky dost.... je to prece proti predpisum, nebo ne? A mas pravdu, ne kazdy jezdi na motorce jako magor, ale ja se spis bojim tech magoru okolo......a je uplne jedno na cem, nebo v cem sedi..... Taky už jsem od pár \"chytrejch\" automobilistů slyšel na adresu kolonou kličkováním proplouvajích motorkářů, zejm. skútrařů od Messsengera apod., že prej \"votevřít jim do cesty dveře, ať si daj na hubu a ještě to zacvakaj\". No a pak na čí straně je vina a kdo se do koho naváží. Už bylo hodněkrát řečeno, že hovado se pozná podle toho, kde a jak se chová a ne jestli zrovna drží řidítka nebo volant... Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 tak tak, ono to kolikrat prave o rychlosti vubec neni, ale to se holt nekomu neda vysvetlit.... ono se taky staci podivat co maji na sobe skutrari za obleceni a je hned jasne, ze i pad v predepsane rychlosti bude doprovazen neprijemnym silnicnim poskrabanim, kdyz to dobre dopadne . Ale co, jedou pomalu, tak se nemuze nic stat Citovat
Medvěd Odesláno 21. leden 2013 Odesláno 21. leden 2013 Scratchi - patřím k těm, kteří NĚKTERÉ motorkáře podjíždějící kolonu nemají rádi. Zdůrazňuji NĚKTERÉ - tedy takové, kteří kličkují po magošce mezi popojíždějícíma autama třeba 40kou, to pak mám taky sto chutí trestat. Ale pokud se tam bude protahovat rychlostí chůze nemám s ním problém, pokud bude za světly schopen jet. Nesnáším, když mně na pěti křižovatkách podjede cyklista, s vítězným úsměvem stojí první v lajně a po 100 m ho předjíždím, aby on zase mna dalších světlech mně a další mohl podjet - to je fakt o přesdržku (a ty 50 ccm skůtříky se 100 kg pilotem na tom byly s rychlostí velice podobně). Citovat
vix Odesláno 22. leden 2013 Odesláno 22. leden 2013 ...pokud vim, tak hodne ridicu aut vadi, kdyz motorky projizdi kolonu. Minimalne tady na foru jich je taky dost.... je to prece proti predpisum, nebo ne? A mas pravdu, ne kazdy jezdi na motorce jako magor, ale ja se spis bojim tech magoru okolo......a je uplne jedno na cem, nebo v cem sedi..... Taky už jsem od pár \"chytrejch\" automobilistů slyšel na adresu kolonou kličkováním proplouvajích motorkářů, zejm. skútrařů od Messsengera apod., že prej \"votevřít jim do cesty dveře, ať si daj na hubu a ještě to zacvakaj\". No a pak na čí straně je vina a kdo se do koho naváží. Už bylo hodněkrát řečeno, že hovado se pozná podle toho, kde a jak se chová a ne jestli zrovna drží řidítka nebo volant... Průšvih je, že ti \"magoři\" na motorce jsou nepředvídatelní. Nic proti nim, na hlavní v 90 km/h se chovají jako Miliusové a kupodivu spolupracují. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 14. únor 2013 Odesláno 14. únor 2013 ono to na Slovensku neplatí vôbec http://www.automoto.sk/clanok/188573/zmeny-vo-vodicakoch-prichadzaju-k-nam-aj-do-ceska tak nakoniec možno aj na Slovensku... http://auto.sme.sk/c/6702596/s-vodicakom-skupiny-b-mozno-budeme-moct-riadit-aj-motorku-do-125-cm3.html Citovat
Guest Scratch Odesláno 15. únor 2013 Odesláno 15. únor 2013 Medved: v tom s tebou souhlasim , jet mezi auty i 20 km/h, jak jezdim asi ja (abych byl slyset zezadu, kdyz se blizim) a i tak to obcas nepomuze Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.