jindra73 Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 Zdravím všechny ! Prosím o konkrétní informaci, kolik by stálo vypojení FAP filtru u 307 HDI 107PS, že to už někdo odpojoval nějak elektronicky ? Nechtěl bych se napálit s ojetou HDI, kdyby se náhodou rozsvítila kontrolka na kolik mě to pak vyjde?! Ůdajně je výměna FAP dost drahá( pro mě)...desítky tisíc kč! Zatím ještě 307 nemám, ale radši se informuji dobudoucna! Citovat
pipko Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 O odpojeni FAP som nepocul musel by si ho vymontovat a bohvie co by to urobilo s autom jeho vymena podla mojich info vyjde na 20000-30000 SK Citovat
tomask Odesláno 17. červen 2005 Odesláno 17. červen 2005 tak ted jsem volal do servisu (Peugeot Kolín) , a rekli mi ze i s praci to vyjde na cca 15000,- , jinak konkretne u meho auta r.v. 2001 by se mel menit v 80 tisicich km, avsak, rikali ze nekdo na tom najezdil i 120tisic, nez zacla svitit kotrolka diagnostiky motoru....takze 15tisic, je dost slusna cena oproti 20-30tisicum zde uvadenych...tak jsem zvedavy kdy zacne kontrolka svitit me...80ku mam za par tisic km na krku....kdyz to vyhodnoti ze je filtr spatny tak zacne svitit kontrolka a auto Vam nedovoli jet vice nez dva tisice otacek... [Editován dne 17/6/05 tomask] Citovat
jindra73 Odesláno 27. červen 2005 Autor Odesláno 27. červen 2005 U nás je peugeot nejblíž v Olomouci a tam jsem zjištoval a chtějí za to asi 12.000,- to už je slušné ...asi půjdu do 307HDI Citovat
lamancha Odesláno 27. červen 2005 Odesláno 27. červen 2005 tak to uz by odpovidalo cene tady - do 400eur Citovat
Zdenál Odesláno 5. srpen 2005 Odesláno 5. srpen 2005 nooo a já věřím že než to najedu tak to buď prodám nebo do té doby někdo z čecháčků něco vymyslí jak to vočůůůrat nebo někdo bude umět vyrábět nějakou náhražku.....:papatak jak je to s většinou věcí. Citovat
destiny Odesláno 8. srpen 2005 Odesláno 8. srpen 2005 Mimochodem, pokud se někdo rozhodne, že si nechá vyměnit FAP, tak strarý vždy po servisu chtějte zpět! Rozmáhá se opravování vozů stylem \"máte tam nové .... a taky .... + .... Celkem to dělá částku xy\" přičemž tam není jediný nový díl a jsou pouze opravené a je jim tak prodloužená životnost. A to hovořím i o autorizovaných servisech!!! Citovat
Tibike Odesláno 15. listopad 2005 Odesláno 15. listopad 2005 Zdravim pazoutaky! Som tu novy, pretoze iba pred dvoma tyzdnami som si kupil dvojrocny 307 Break HDI. Kedze ma uz za sebou 120000km, prichadza aktualnou otazka vymeny nestastneho FAP. Zistoval som cenu v Kosiciach - 24000Sk! Dokonca Peugeot zaviedol, ze vsetky suciastky vo vsetkych Peugeot servisoch budu rovnake (minimalne na Slovensku). A tak sa chcem spytat, ci mate niekto nieco nove ohladom repasovanych filtrov (tu na divokom vychode nikto nic). Alebo nedaju sa uz ziskat v Rakusku, to by sa mi oplatilo vybehnut. Citovat
Hnidopich Odesláno 15. listopad 2005 Odesláno 15. listopad 2005 FAP se urcite da odpojit. Soucasti FAPu je analogove cidlo, tusim odporove (s mirou spiny roste pocet Ohmu), ktere meri miru zaneseni. Melo by stacit odpojit cidlo a priradit mu odpovidajici rezistor spravne hodnoty. Zkratka do ridici jednotky jde pouze a jen spravna hodnota . Problem je najit spravnou hodnotu odporu, ale take to jde. Citovat
michal 206 Odesláno 15. listopad 2005 Odesláno 15. listopad 2005 FAP lze samozrejmen demontovat a po \"tuningu\" cidel neblbne ani pocitac. kdyz se to udela spatne, skace do nouzoveho rezimu a auto nejede. nyni peugeot uz umi pordavat nejen nove a drahe FAP (18t.) ale uz se daji koupit i repasovane ve fabrice za cca polovinu. demontaz a odstraneni vyjde tak na 2t. auto pak cudi, emisni normy nevim jak splnuje, ale narust vykonu je znatelny. osobne se priklanim k repasovanemu FAP. funkci to zachova, nestoji az tolik a nehuli to jak precipovana oktavka. Citovat
lamancha Odesláno 15. listopad 2005 Odesláno 15. listopad 2005 Narust vykonu - mensi spotreba ?? To nezni spatne. Citovat
michal 206 Odesláno 15. listopad 2005 Odesláno 15. listopad 2005 tuning cidel je pojem, ktery jsem si vymyslel, znamena to elekticky oblafnout cidla a dat jim pocit, ze tam to fap je a pritom tam nebude a pojede to lehceji... Citovat
culda Odesláno 14. červenec 2006 Odesláno 14. červenec 2006 Ahoj. Potřeboval bych vědět, kdo a jak to umí. Mám 307ku BREAK 2.0 HDI a jezdím převážně po městě a po okreskách. Neumožním FAPu regeneraci a zlobí mě to. Vyřazení FAPu by mi asi pomohlo. Dík Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.