Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim Vas.Dnes sa mi stalo ze pri predbiehani vozidla iduceho predomnou mi vyplo motor,stalo sa mi to 2krat na useku dlhom 20km.pokial idem kludnou jazdou nic sa nedeje ale akonahle pridam do vyssich otacok/vacsia spotreba nafty/,motor sa vypne bez akeho kolvek varovania kontroliek.pri stojacom vozidle otacky idu v celom rozashu,robi to len ked je vozidlo v zatazi.

Teraz otazocka co to moze sposobovat?

dopravne cerpadlo z nadrzi(menene cca3roky dozadu v origo servise)?

odchadza vstrekovacie cerpadlo? DRV ventil?

palivovy filter meneny v piatok koli tejto chybe ktora sa uz objavila minuli tyzden ale iba raz

dakujem za rady.

[upravil dne 8/7/12 19:00 od vinco321bi]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

mel jsem podobny problem. Pri potreby rychle akcelerovat chcipal motor. Nastesti slo vzdy hned nastartovat.

Diagnostika tehdy rekla ze mam nizky tlak v palivovem systemu.

Problemem byly vstriky ... tekly resp. propousteli bypassem.

Repase vstriku vse vyresil.

Po roce jsem pak musel vymenit i podavaci cerpadlo v nadrzi.

WiZi

Odesláno

Mě to dělal DRV ventil a taky to blbě startovalo, i teď v létě to točilo jak v mrazech než to chytlo. vyměnil jsem před týdnem DRV ventil a už to maká jak má :cool:

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím.Já jsem měl stejný problém před rokem.Auto normálně jelo,prudce sešlápl plyn a auto zdechlo:o:o.Zastavil a normálně nastartoval.Rožla se diagnostika,ale po chvíly normální jízdy zhasla.A zase jelo prudce přidal plyn a auto zase zdechlo.Pokud jsem nešlapal v tahu prudce na plyn auto jelo normálně...Tak a ted čím to bylo???No špatnej DRV ventil na čerpadle.Na 100%.Vyměnil a auto šlape jak nové..:papa:papa

[upravil dne 14/8/12 20:23 od Pat]

• O 4 měsíce později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno
Mám stejný problém už třetí rok...

Ahoj dal jsem to už k tomuhle odkazu, ale přidám i tady třeba to někomu pomůže.

Tak můj problém byl podobnej při jízdě do prudkého kopce, nebo při předjíždění na dálnici vysadil motor a svítily jen kontrolky. Naštěstí stačilo jen vypnout klíčky a znova nastartovat a jelo se dál, ale ty nervy a bezmocnost při předjíždění v dálničním provozu, to kdo nezažil nepochopí. Na diagnostice, jasná porucha vstřik. čerpadla, tak jsem sehnal jiný na repas a vyrazil do Poděbrad na Azalkovou ulici, kde to umí. Opravář čerpadlo přijal, ale pak jsme šli ještě okouknout a poslechnout mýho mazla. Po odzkoušení mi řekl, že čerpadlo je možná ok, a že to může dělat trocha vzduchu kterej se dostane pod jehlu a pak to vysadí a dává tyhle hlášky na diagnostice. Tak mi poradil vyměnit hadičky, a že zatím s opravou náhradního čerpadla počká. Místo origoš hadiček jsem dal průhledný koupený v metráži za pár šupů a od tý doby naprostá pohoda. Stačilo vyměnit jen od ruční pumpy ke kolínku a dolu (asi 30cm) a když i motorek brumlá, tak je krásně vidět, že jde nafta bez bublinek. Výsledek maximální pohoda, ušetřeno cca 25 tisíc a na dálnici k Hradci, když jsem si jel pro to už nepotřebný čerpadlo na repas, tak proběhla zkouška rychlosti a mazlík to vytáhl bez úprav na 219km/hod.

Ps.: stalo se před pěti léty a od tý doby pohoda.

Odesláno

Brutall v mazlíkovi(1997) je 2,1 TD 80KW a omlouvám se, ale možná jsem trochu přidal, ale né moc. :(Vrtalo mi to hlavou tak jem zoufale hledal a nakonec jem našel i foto jak jsem si ten tachec a dálnici vyfotil. Na fotce, kterou se ti pokusím odeslat je zřetelnejch 205. Ale to bylo až když jsem si uvědomil, že si to vyfotím a vylovil jsem mobil z kapsy a to už šla rychlost dolu. Je fakt, že to určitě nebylo do kopce, protože tam ani nejsou a možná byl i vítr v zádech, ale přes dvěstědeset tam bylo to jooo.:)

[upravil dne 28/3/13 21:57 od vymouš]

Odesláno

mám stejný motor 2.1 TD a měl jsem úplně stejný problém - vzduchové bublinky v naftě... netěsnilo to - je tam průhledná hadička a ted to můžu kontrolovat a už pohoda...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...