Přejít na obsah

vymouš

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1997

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Hrotovice
  • Stát
    Česká republika

vymouš's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Taky mi to chcípalo za jízdy a nakonec to byly řídký přívodní hadičky ke vstřikovacímu čerpadlu. Dal jsem nové průhledné za pár kaček a pohoda:papa
  2. vymouš

    zasekle kolo

    Měl jsem podobnej problém, ale nezasekávalo se kolo jen to v bubnu dřelo a vyřazovalo ABS. Po rozborce jsem zjistil, že vyrezly oválné otvory v krycím plechu, kde jsou pootočením zajištěný ty držáky paken a ty i s pružinkama šrotovaly v bubnu. Než bych měnil celý krycí plechy, tak jsem použil namísto originálních držáků mosazný šrouby s kónickou hlavou a pakny přes pružinku zajistil matkou. Předtím jsem očistil a natřel ty plechy co je to v nich uchycený. Je to už asi pět let a zatím pohoda.
  3. vymouš

    Zlomená mierka oleja

    Jak to tady čtu, tak to je asi docela častý. Mě se o měrku opřel trochu víc opravář a plastovej úchyt ulomil. :(Vyřešil to provizorně navařením větší podložky a pod ní namotal kobercovku. :myslimTakže kromě toho, že nevím jestli se strefil tak taky olej vzlíná nahoru a je to škaredý, ale na jízdní vlastnosti to podstatnej vliv nemá. Tak dík PALCOVI17 za přesný rozměry a du to preměřit a řešit.
  4. Brutall v mazlíkovi(1997) je 2,1 TD 80KW a omlouvám se, ale možná jsem trochu přidal, ale né moc. :(Vrtalo mi to hlavou tak jem zoufale hledal a nakonec jem našel i foto jak jsem si ten tachec a dálnici vyfotil. Na fotce, kterou se ti pokusím odeslat je zřetelnejch 205. Ale to bylo až když jsem si uvědomil, že si to vyfotím a vylovil jsem mobil z kapsy a to už šla rychlost dolu. Je fakt, že to určitě nebylo do kopce, protože tam ani nejsou a možná byl i vítr v zádech, ale přes dvěstědeset tam bylo to jooo. [upravil dne 28/3/13 21:57 od vymouš]
  5. Ahoj dal jsem to už k tomuhle odkazu, ale přidám i tady třeba to někomu pomůže. Tak můj problém byl podobnej při jízdě do prudkého kopce, nebo při předjíždění na dálnici vysadil motor a svítily jen kontrolky. Naštěstí stačilo jen vypnout klíčky a znova nastartovat a jelo se dál, ale ty nervy a bezmocnost při předjíždění v dálničním provozu, to kdo nezažil nepochopí. Na diagnostice, jasná porucha vstřik. čerpadla, tak jsem sehnal jiný na repas a vyrazil do Poděbrad na Azalkovou ulici, kde to umí. Opravář čerpadlo přijal, ale pak jsme šli ještě okouknout a poslechnout mýho mazla. Po odzkoušení mi řekl, že čerpadlo je možná ok, a že to může dělat trocha vzduchu kterej se dostane pod jehlu a pak to vysadí a dává tyhle hlášky na diagnostice. Tak mi poradil vyměnit hadičky, a že zatím s opravou náhradního čerpadla počká. Místo origoš hadiček jsem dal průhledný koupený v metráži za pár šupů a od tý doby naprostá pohoda. Stačilo vyměnit jen od ruční pumpy ke kolínku a dolu (asi 30cm) a když i motorek brumlá, tak je krásně vidět, že jde nafta bez bublinek. Výsledek maximální pohoda, ušetřeno cca 25 tisíc a na dálnici k Hradci, když jsem si jel pro to už nepotřebný čerpadlo na repas, tak proběhla zkouška rychlosti a mazlík to vytáhl bez úprav na 219km/hod. Ps.: stalo se před pěti léty a od tý doby pohoda.
  6. vymouš

    P406-třetí léto, stejná porucha

    Tak můj problém byl podobnej při jízdě do prudkého kopce, nebo při předjíždění na dálnici vysadil motor a svítily jen kontrolky. Naštěstí stačilo jen vypnout klíčky a znova nastartovat a jelo se dál, ale ty nervy a bezmocnost při předjíždění v dálničním provozu, to kdo nezažil nepochopí. Na diagnostice, jasná porucha vstřik. čerpadla, tak jsem sehnal jiný na repas a vyrazil do Poděbrad na Azalkovou ulici, kde to umí. Opravář čerpadlo přijal, ale pak jsme šli ještě okouknout a poslechnout mýho mazla. Po odzkoušení mi řekl, že čerpadlo je možná ok, a že to může dělat trocha vzduchu kterej se dostane pod jehlu a pak to vysadí a dává tyhle hlášky na diagnostice. Tak mi poradil vyměnit hadičky, a že zatím s opravou náhradního čerpadla počká. Místo origoš hadiček jsem dal průhledný koupený v metráži za pár šupů a od tý doby naprostá pohoda. Stačilo vyměnit jen od ruční pumpy ke kolínku a dolu (asi 30cm) a když i motorek brumlá, tak je krásně vidět, že jde nafta bez bublinek. Výsledek maximální pohoda, ušetřeno cca 25 tisíc a na dálnici k Hradci, když jsem si jel pro to už nepotřebný čerpadlo na repas, tak proběhla zkouška rychlosti a mazlík to vytáhl bez úprav na 219km/hod. Ps.: stalo se před pěti léty a od tý doby pohoda.
×
×
  • Vytvořit...