tomas.minich Odesláno 3. červenec 2012 Odesláno 3. červenec 2012 Dobrý deň, chcem sa Vás spýtať, čo by mohlo byť na príčine tomu ža sa zvýšila spotreba auta(v tuhej zime som sa zmestil do 5,5l) a teraz na letných gumách je to okolo 6l.A druhá vec že auto nemá poriadny ťah pri nižších otáčkach( viem že to nie je nijaké žihadlo, som si toho vedomý, ale išlo určite lepšie). Ďakejem za rady Citovat
P607Olda Odesláno 3. červenec 2012 Odesláno 3. červenec 2012 Nezmenil si rozmer kolies a pneu (zimné/letné)? Citovat
RichVa Odesláno 3. červenec 2012 Odesláno 3. červenec 2012 A kdy jsi naposledy měnil vzduchový filtr? Citovat
vavoj Odesláno 3. červenec 2012 Odesláno 3. červenec 2012 já jsem přišel na to, že v tutich horkách se autu vůbec nechce a proto na to víc šlapeš a tim pádem větší spotřeba jinak jaký jezdíš trasy s takovoudle spotřebou ? a jaký máš gumy ? já mam 185/65/14 ... ale to asi víc jak 90 nejezdíš ne ? Citovat
švícko87 Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 Palivový filtr jsi zkoušel?A co kola,lze s nimi volně otáčet?Když stojíš z mírného kopce,rozjede se auto samo?Co výfuk,není děravý?Samo i ta kola,co kluci výše uvádějí.... Citovat
Benžík Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 Taky se mi zda, ze to v horko hur jede, anevim, cim to je, mozna proto, ze do motor saje horky vzduch. Citovat
vavoj Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 jj teplej vzduch, chladná rána to jede nejlíp už i na jiných autech jsem si toho všim Citovat
Daník Odesláno 4. červenec 2012 Odesláno 4. červenec 2012 Tak chlapi nevím jestli to bude tím vzduchem ať už se sportovním nebo teď s obyč filtrem jsem nepoznal rozdíl ani když motor vařil 100°C. Buď to bude nekvalitní nafta nebo se zasraly nebo odešli vstřiky kámoš měl to samé zvýšila se mu spotřeba ale o 1,5 tobě o půl Litru tak může být kolama nebo naftou snad na něco přijdeš. Sám mám 185/60R14 a teď jezdím za cca 6 ale sem tam klima takže tak. Citovat
tomas.minich Odesláno 5. červenec 2012 Autor Odesláno 5. červenec 2012 Kolesá mám 185/65 R14 akurat ze predtym som mal disky a teraz elektrony, filtre mam vymenene ako aj olej. Myslite ze to možu byť vadné vstreky? dajú sa opraviť, prípadne čo stoja nové? Mám ešte jednu takú vec, keď som auto kúpil nešla tam klíma, teraz som to dal robiť, menili chladič, naplnili ju a chladí, len mám problém, že mi trhá autom, hlavne na nižších prevodových stupňoch.Ako by ju zapínalo a vypínalo a pritom cítim ako trhne autom(zvýši sa a zníži výkon)... Citovat
vavoj Odesláno 5. červenec 2012 Odesláno 5. červenec 2012 ono jestli to spíš nebude nohou u mě Citovat
Daník Odesláno 5. červenec 2012 Odesláno 5. červenec 2012 To trhání mám i já a proto s klimou jezdím spíš rovinky než město. Jak se auto ohřeje tak klesne volnoběh a klima ho sníží až na 800 ot. A taky to s ní vůbec nechce do otáček. Hold to jsou ty slabší motory na klimu. A s tou nohou taky ji nemám nejlehčí piškot někdy dostává i přes 3000ot- musím vyhnat ty pavůky z výfuku:aut. Citovat
PatoRS Odesláno 6. červenec 2012 Odesláno 6. červenec 2012 To trhanie pri zapnuti klimy je bezny jav nadtym sa nepozastavuj. proste jak zapne klima pocitis to na strate vykonu. Klima si sama vpohode vypyta 0,5 az 1 liter spotreby. Nejaky kusok mozuprispiet aj elektrony ak su masivnejsie. Ja ked som dal cyklony tak sa mi dvihla spotreba. Mne teraz spotreba na mojej 1,9 50kw na cyklonoch 195/50r15 vychadza 4,6-4,8. Styl jazdy na spotrebu. Jednotlive kvalty tadim okolo 2000otacok a jazdim rychlostou tak 80 90 max 100 km/h. Neni problem stym zajazdit aj 7litrov na 100km. :-D Citovat
vavoj Odesláno 6. červenec 2012 Odesláno 6. červenec 2012 tak jako pokud jedeš 80 tak tomu veřim že to prd žere ale představit si ject na spotřebu někam dál třeba 200km nevim nevim Citovat
tomas.minich Odesláno 6. červenec 2012 Autor Odesláno 6. červenec 2012 Lenže ono to trhanie je aj za jazdy.Zapina a vypina to klimu. Citim to na teplote zduchu, ale ked zaradim 5-ku a idem tak 80km/h tak je to v pohode. Tak isto aj ked vyradim kvalt na dojazd tak pekne chladí. No jazdievam tak max do 110km/h väčšinou 50-90, kvalty radim tiez pri 2000ot. prave preto mi je divne ze sa spotreba tak zvysila...zeby to tie elektrony?alebo vstreky? Citovat
vavoj Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 tak jsem dneska byl schválně dotankovat a vyšlo mi 6 litrů .... asi dobrá nafta Citovat
ferrari Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 Ja len nerozumiem tomu, že +- s takou spotrebou jazdím s 1,4B...no možno o pol l viac...kde je potom výhoda dieslu? Citovat
vavoj Odesláno 8. červenec 2012 Odesláno 8. červenec 2012 v ničem.... já třeba todle auto doopravim a prodam a kupuju benzín jo jedna výhoda je v tom, že když něco hodíš na káru těžkýho tak to dokážeš snáž utáhnout, ale to de i s benzím hold ho pobídneš k 5ti tisícům a jed karle ono furt někdo má možnost někdo levný nafty a pro to tak frčí (mě to skončilo bohužel) chtěl jsem napsat ještě výhodou krouták ale 1.9 má jenom o 9 Nm víc než 1.4 ..... vážně nevim proč mam naftový auto :bojim Citovat
miroja Odesláno 9. červenec 2012 Odesláno 9. červenec 2012 Ja mam Break a mne to vychdza na dlhodobu spotrebu za minuly rok 5.3. Bol som aj v Chorvatsku (s klimou a patricne nalozeny) a tiez jazdim aj mesto v zime. Ked myslim zimu, nemyslim tym zimu niekede okolo Komarna, alebo Bratislavy, ale poctivu zimu u nas na Liptove. Ked ti to zere viac ako by malo, bud mas problem v aute, alebo je to sposobom jazdy. Neverim tomu, ze by si sa sa na benzinaku pri tych istych podmienkach jazdy dostal na uroven spotreby nafty. Citovat
Daník Odesláno 9. červenec 2012 Odesláno 9. červenec 2012 Tak já mít benzín jezdím aspoň za 8 litrů. Ale s dieslem ať jezdím jak chci ať už naložený prázdny tak jezdím pořad za stejnou spotřebu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.