Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

bejt tebou tak tam dam to aditivum do benzina od psa at se ti netvori karbon v hlave a vyliju ten olej po 10tkm , ja osobne bych oil vratil a koupil ten spravny , vti je dost nachylny motor.

Odesláno

ja som este tento rok nekupil ziadny. ten na fotke je tam od minuleho leta. najazdenych cca 15t km. teraz budem menit za mesiac. takze varianta 1 kupit ten isty a aditivum alebo varianta 2 kupit ineo a len vymenit? :myslim

Odesláno

Podle servisní knížky může být i olej TOTAL QUARTZ ENERGY 0W-30 ,norma ACEA A3/B4 a norma API SL/CF mám ho tam cca měsíc a bez problémů vše funguje OK.

I když se propaguje hlavně INEO.

Odesláno

Už jsem to psal přímo do vlákna o 308, ale tady to tak nějak víc žije, takže to napíšu i sem;)

Jak je to vůbec u moderních motorů, jako třeba právě 1,6 VTi, kde je rozvoďák napínaný tlakem oleje? Musí se tohle při výměně oleje nějak speciálně ošetřit, nebo se výměna dělá klasicky jako u každého jiného motoru?

• O 3 měsíce později...
Odesláno

V olejích chvíli dělám a záleží hlavně na normě..což u motoru VTi bude nejspíš potřeba olej s nízkou vrstvou (nemá takový odpor jako normální olej a šetří spotřebu) ... postněte mi se vaše motory kouknu do tech. listů co se tam leje..

Jinak nedoporučuji přísady do olejů ..kupte radši olej co tam patří hlavní je dodržovat specifikaci ..

• O 4 měsíce později...
  • O 2 roky později...
Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Známý mi doporučil do 308 SW 1.6 VTi 120k (r.v.2013) olej Mogul (dal mi na něj velmi dobrou cenu). Netuším ale o jakém typu přesně mluvil. V katalogu jsem našel jen MOGUL 5W-30 EXTREME LFIII (zde), který má sice psánu správnou normu PSA B71 2290, ale ACEA C3 místo ACEA C2... Moc se mi to nezdá... Poradí někdo, jestli to tam nalít a nebo si raději připlatit a jít do osvědčeného Quartz INEO ECS?

Upraveno uživatelem lubrim
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Mam sice 1,6hdi, ale ma tusim stejnou specifikaci oleje. Davam Mobil 1 ESP Formula . Stoji sice trochu vice, ale zase na druhou stranu ma vyssi viskozitu HSTS (ma normalni) nez Ineo ECS (ktere ma snizenou) a splnuje vsechny normy vyrobce.

• O 1 rok později...
Odesláno

čau lidi mam dotaz,minuly majitel lil do meho peugeot 308 1.6 88kw tento olej( Obrazek) je to spravný olej? a ještě jeden dotaz kolik se ho tam vleze? díky

IMG_20170103_140341.jpg

Odesláno

No mě jde oto, jake udaje udava peugeot kolik oleje se tam vleze? Protože v tomhle balení mi zustalo asi 2 litry :-) takže bych dokoupil jenom třeba 2-3L.Jen nevím jestli peugeot udava 3-4-5L??

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím Fšechny!

Koukám, že do 1,6 VTi 88 Kw tedy 5w30, Total Quarzt 9000. Je to asi jedno jestli ten motor je v P 207 nebo P 308 olej bude nejspíš stejný.🤔

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...