Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.Prosím Vás má někdo nějaké zkušenosti s chipem motoru 2.1td?mam ho v kombi a pár koníků by to chtělo přidat.Chtěl bych ho dostat na 105kW, je to moc?děkuji za Vaše názory

Odesláno

ide kamos ma xantiu s tymto motorom a ma to cipnute a myslim ze aj ine turbo tam dali a ma to 170 koni ale to turbo je nastavene asi na max lebo to az piska a ide to jak blazen:D

Odesláno

Nevím jak u téhle klasiky jde \"chip\" ale .. jediné co bych udělal já je přidat na nafě a tlaku turba.. ale to už je risk že foukne těsnění když se to přežene..

Odesláno

já od toho byl odrazován.. problém je, že je to předkomůrkovej motor a kdyby tam šlo víc nafty, budou tam vyšší teploty, tlak při spalování a podobně a pak prej hodně ráda praská hlava.. o něco málo by to asi šlo, těch 105kw by se mi taky moc líbilo, ale ten motor asi potom dlouho nevydrží.. u TDi/HDI je to prej bez problému vzhledem k tomu, že už nemá komůrky amá přímej vstřik, tam ty problémy jako u 2.1 nejsou..

Odesláno

no konkretne by som musel komunikovat s kamaratom neviem viac k tomu povedat auto som osobne skusal a ide to fantasticky viem ze tam menili turbo a hrali sa s tlakom turba ako pise barney(tesnenie mu zatial drzi a vobec to nesanuje vzdy na to tlaci), original cip mu zalohovali ten som videl on to dal robit postupne asi na 2 alebo 3 krat zvysili mu zdalo sa mu malo tak potom bol zvysit opet viac mu uz odmietli zvysit :D respektive mu dohovorili :D ten motor ma vo vyssich otackach taky pekny piskavy zvuk (to bude asi tym turbom sposobene a jeho vyssim tlakom)) ak sa s nim stretnem tak skusim zistit viac konkretnejsie veci okolo toho ak mate konkretne otazky tak ich piste aby som vedel co sa pytat

[Edited on 2/6/12 21:09 by krtek 2]

Odesláno

jemu je to jedno on nema k autu citovy vztah len aby to islo co najlepsie dal za neho necelych 1000eur a dal to upravit plakat nebude ak sa daco posere

[Edited on 2/6/12 21:29 by krtek 2]

Odesláno

Můj názor je pokud chce sílu a KW má si koupit auto nato dělané a ne starou perfektni 2.1 TD pro jízdu normálního řidiče motor je dělán tak aby natočil milion bez větších oprav a ne proto aby to někdo točil do 5 tis a výše... a čekal od toho závodnické výkony..

Odesláno

je pravda žebych u svého TD chtěl taky více KW ale na druhou stranu si říkám že mě to alespon nenutí jezdit tak rychle,agresivně méně to žere a déle vydrží ;)

Odesláno

turbo mi taky píská okolo 3000ot/min celkem hlasite.Ale jak čtu názory, tak někdo tam má 170ps a motor jede.Asi to zkusím a dám pak vědět co to udělalo a jak to jede.nejde mi o to tocit to do 5000tisic ale o to, že při předjízdeni anebo na rozjezdech by to krasny monstrum mohlo mít akceleraci lepší.jak někdo psal, ze neni citit rozdíl mezi jednim a peti pasazery, tak já to cítím hodně teda.jinak mám natočeno 185tis km, tak myslím že 3roky ten chip ten motor nerozbije normálním stylem

Odesláno

jen mu dej a budeš dělat spojku a v lepším případě ti rupne nějaká ta guma mezi hliníkovou a plastovou částí sání mě rupli hned dvě ccá po 200km tak upravujte a štelujte turbo, to je ta správná cesta teda aspoň kdysi jsem si to taky myslel ale na to si musí každej přijít sám a s šestnácti metrákové krávky sporťáka fakt neuděláš

Odesláno

no neviem ale ak sa nejaka firma venuje upravam motorov tak zaprve tam plati nejaka zaruka a za druhe nesu taky blby aby to prehnali s vykonom tak ze tam na stopro nieco rupne i ked stat sa to moze samozrejme ale tam je podla mna vela viac faktorov napr technicky stav auta a v neposlednom rade medzikus :) neni problem odsrat spojku aj na seriovom aute ak dotycny by velmi chcel

Odesláno

Ja by som poradil vymenu cerpadla za iny typ 050A a mas to hned lepsi. Co sa tyka chipu zle to nie je len problem bude s tou teplotou v spalovacom priestore. Inak turbo dokaze max vatlacit 1,2bar skusal som.

Zastavujem nazor ze ak chce niekto rychlost tak nech si kupi 3 benzina alebo 1.9 MI16 a budete spokojny :DD

Inak budem skladat jedno cerpadlo upravene pre 2,1 tak dam vediet ako to dopadlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...