Guest Džůny Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 http://www.novinky.cz/domaci/267306-obce-budou-moci-zakazat-vjezd-aut-starsich-nez-15-let.html Brát opatření ze západu, aniž bychom byli na západní úrovni. Hurá. Co bude za dva roky? Budou řidiče Euro 2 a níže rovnou na místě střílet? Citovat
ozzy56 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 no nepovažuju se za nějakého tvrdého ekologa, ale patnáctileté auto bys měl už pomalu vyměnit:myslim, podle mě se to nevyplatí udržovat, nemluvě o tom, že to bude shnilé a provozně nebezpečné samozřejmě počítám s tím, že se na mě snese vlna kritiky:P, ale třeba desetiletá auta jsou tady už za pár korun a v nejhorším můžeš do toho ,,zakázaného\'\':D města třeba MHD (po zaparkování na okraji města) Citovat
Vítek1 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 ja bych to zatim neresil uvidime co bude Citovat
FrantaCV Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 Asi jako Vítek1. Ono to zase tak jednoduché nebude. Co z toho ale jednoznačně vyčnívá na kilometry daleko, je další prostor pro korupci. Co např. obyvatelé žíjící a bydlící v dotčené lokalitě - nejspíš bude vyjímka a už je tu prostor pro získání takové vyjímky za patřičný \"Obolus\" Nebo že by obec, případně stát přispěl majitelům straších vozidel na inovaci? HaHaHa. Ale to jen tak na okraj. Trochu mi to připomíná vtip, keterý mi nedávno přišel mailem. Patří to sice do jiného vlákna, ale sem se to docela hodí: \"Dle nařízení EU se od letošního roku smí používat pouze 3-vrstvý toaletní papír. EU totiž požaduje na každé hovno dvě kopie.\" Omlouvám se za vulgarismus, ale sem to prostě patří. Citovat
Guest Džůny Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 Ach jo, už i tady. Jde o princip. Daně platím, ekodaň jsem zaplatil, a přitom denně potkávám a dýchám 50 let staré Tatry... Moje ubohá líná 1.8 (Euro 2) že je ekologické riziko? Sto takových nevyprodukuje tolik sajrajtu za celý svůj život, co jedno letadlo za jednu cestu přes Atlantik. Navíc, Audi Q7 4.2 V8 TDi bude moct \"do centra\". A já ne. To není fér. Auto jsem koupil, abych se mohl svobodně pohybovat, ne abych jezdil MHD když mi to někdo přikáže. Stáří s tím podle mě nemá co dělat. Mně se nevyplatí koupit novější, už jen kvůli cenám dílů. Shnilý mám zatím jen práh (ťuk ťuk). A co myslíš tím \"provozně nebezpečné\", to taky nevím. Nepříjde mi nebezpečnější než posvařované slepence dvou Oktávek r.v. 2006. Nebo SUV-výstavní skříně pro blondýny. Vnímám to jako narušení svojí svobody. A bojím se, co příjde příště... Proto se mi to nelíbí. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 jsi šťastný muž, když si myslíš,že máš shnilý jen práh na autě 1997;) Citovat
Vítek1 Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 ale vsak ti porad nikdo nic nezakazuje obce budou moci..... jeste se nevi jestli to vubec bude zavedene navic kdyz vemu moje bydliste to jest brno tak si nedokazu predstavit pojem centrum? to je tam kam autem vubec nejezdim protoze je tam placene parkovani a k tomu neni kde zaparkovat? navic v Brne to ma vetsina lidi 15 min pesky do centra. Dela se z toho moc bejkarna. Ja osobne bych ani auto pod RV 2006 nekoupil Citovat
Guest Džůny Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 Rozebrané bylo X-krát a kromě prahu není nikde nic, co by se muselo řešit. Jasně že rez je. Ale shnilé rozhodně není. Citovat
Mildík Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 Nafouklá bublina, i, když, zcela ekologicky nesmýšlím, tak Fáčko z roku 1993 mojí mamči, mě doma taky trápí, jenže, nechce se ho vzdát. Ale plánuju překvápko, i, když to nějakou tu kačku sežere :D:roker Už zase vidím slzy, že, si musí zvykat na něco novýho, ale stejný to bylo s noťasem, a, zmákla to :D:roker Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 jsi šťastný muž, když si myslíš,že máš shnilý jen práh na autě 1997;)No že byla shnilá tvoje neznamená že jsou shnilý všechny, moje shnilý není ani náhodou, holt tomu někdo vystřikal dutiny, rozhodně to shnilý není. A že by se to nevyplatilo udržovat?? vždyť to nic nepotřebuje, jen to co ostatní novější auta, brzdy, tyčky stabilizatoru, olej, filtry a benzin Ještě by mě zajimalo jak z toho novějšího auta uvidim ven, když všechny debilní znamky a plakety se budou placat na přední sklo:D [upravil dne 11/5/12 21:00 od Radek Hurvajz] Citovat
FrantaCV Odesláno 11. květen 2012 Odesláno 11. květen 2012 To Vítek1: To byl jen náhled kam takovéto opatření povede - V této zkoprumpované republice. A jinak asi jsi z těch šťastnějších, kteří si mohou ze svého platu dovolit autopark obnovovat. Těch ostaních, kteří se taky rádi svezou, ale na poslední model AUDI ba ani Škodovky prostě nemají je tak 70%. [upravil dne 11/5/12 21:01 od FrantaCV] Citovat
Honza z Nera Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Nic se nejí tak horké jak vypadá. Počkal bych si. Proč se rozčilovat . . . Citovat
Vítek1 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 To Vítek1: To byl jen náhled kam takovéto opatření povede - V této zkoprumpované republice. A jinak asi jsi z těch šťastnějších, kteří si mohou ze svého platu dovolit autopark obnovovat. Těch ostaních, kteří se taky rádi svezou, ale na poslední model AUDI ba ani Škodovky prostě nemají je tak 70%. [upravil dne 11/5/12 21:01 od FrantaCV] a ja snad jo ale rikam dnes bych kupoval ma RV 2006 kdyz nebudu mit penize a budu muset mit auto tak bych koupil treba dacii kterou dneska sezenes kolem 50000. A mas zelenou povolenku navic vetsinu lidi to vubec nezasahne ja opravdu nevim proc bych jel do centra mesta Citovat
Šalda Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Ozzy56, 306 z 1993 kterou jsme před časem prodali, nebyla taky nikde shnilá Měl jsem ji prolezlou všude a nic;) Takže výjimky jsou! Jinak napřed by měli ze silnic zmizet Avie a pododný černý svinstva, potom se mají zabývat osobákama. Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 jsi šťastný muž, když si myslíš,že máš shnilý jen práh na autě 1997;)No že byla shnilá tvoje neznamená že jsou shnilý všechny, moje shnilý není ani náhodou, holt tomu někdo vystřikal dutiny, rozhodně to shnilý není. A že by se to nevyplatilo udržovat?? vždyť to nic nepotřebuje, jen to co ostatní novější auta, brzdy, tyčky stabilizatoru, olej, filtry a benzin Ještě by mě zajimalo jak z toho novějšího auta uvidim ven, když všechny debilní znamky a plakety se budou placat na přední sklo:D karosařině se věnuju přes 40 let a diskutovat o tom,zda je patnáctileté denně používané auto shnilotina nehodlám;) [upravil dne 11/5/12 21:00 od Radek Hurvajz] Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Šalda ano, vyjímky potvrzují pravidlo:super jezdila patnáct let denně? Citovat
Šalda Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Ozzy56, tady se nebavíme zda ty 15ti letý auta byla denně v provozu, v zákoně taky nebude stanoveno jestli auta jsou hodně využívaný nebo málo, bude jen dán věk auta a hotovo. Proto píšu že i 19ti letý auta nemusí být shnilý. Ohledně ekologie je jasný že 20ti letý auto škodí více než auto nové. Citovat
Guest Džůny Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Tohle neřešte. To si musí každý rozhodnout sám. Pointa byla jiná. Ale musím říct, že nesouhlasím s posuzováním \"nebezpečnosti\" (a stavu) auta pouze na základě stáří. Nové auto jde taky odrovnat a proměnit v pojízdnou bombu za méně než rok. a ja snad jo ale rikam dnes bych kupoval ma RV 2006 kdyz nebudu mit penize a budu muset mit auto tak bych koupil treba dacii kterou dneska sezenes kolem 50000. A mas zelenou povolenku navic vetsinu lidi to vubec nezasahne ja opravdu nevim proc bych jel do centra mesta Mluvím tady o zákazech a svobodě. V Brně jsem bydlel, párkrát jsem do centra autem musel. To není o tom, že teď nechceš, je to o tom, že NEBUDEŠ MOCT, když chtít budeš! To jsem jediný, komu se takové donucování vážně nelíbí? Já chci provozovat svoji 406tku, ne žádnou Dacii. Až budou zakazovat lyžování na území ČR, bude ti to taky jedno, protože ty přece nelyžuješ? ... Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Šalda musíš číst odshora, už neřešíme ekologii, vysvětloval jsem členu Džůny, že staré auto je v provozu nebezpečné a to v tom smyslu, že konstrukce karoserie je u takového auta dost narušena rezí a v případě havárie pro posádku nebezpečná...,skoro denně je v telnovinách vidět ta roztržená auta vejpůl... Citovat
Guest Džůny Odesláno 12. květen 2012 Odesláno 12. květen 2012 Ohledně ekologie je jasný že 20ti letý auto škodí více než auto nové. Což taky nemusí být úplně pravda, viz. to, co jsem psal nahoře. Protože podle toho návrhu bude OK, když se bude městem prohánět 4.2 V8 TDi, a zároveň špatné a neekologické, když tím stejným místem projedu já s 1.8 16V. ...jak píšeš, nejdřív by se mělo s ekologií začít někde úplně jinde, ne u osobáků. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.