Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pri akci jarni prohlidka u Peugeotu za 99kc mi nasli, ze je spatna leva stabilizacni tyc. Jde i slyset, kdyz jsou na ceste nejaky nerovnosti, tak to trochu boucha, na rovne ceste v pohode.

Menil jste to nekdo? Nemuzu pri vymene nic pokazit? Jako vyvazeni,sbihavost nebo neco takovyho? Nejsem zadnej odbornik,tak se radeji ptam, jestli se do toho pustit, nebo s tim radsi do servisu?

[Editován dne 20/5/05 Tornado]

Odesláno

Výměna není vůbec složitá, pozvedneš auto heverem, vlezeš pod něj, odšroubuješ starou tyčku našroubuješ novou a hotovo.

edit: Nevím jak na 406ce ale cenu té tyčky bych tipnul tak do 500,-

[Editován dne 17/5/05 Butch]

[Editován dne 17/5/05 Butch]

Odesláno
Napsán autorem Tommate

a to ti tam neřekli kolik by stála výměna ?

Original stabilizator na 406ku stoji neco kolem 2200 bez DPH myslim, daji se samozrejme sehnat i neznackove za nizsi cenu. Podotknul bych ze je lepsi je vymenit v paru.

Jinak na zadni naprave u 406ky je jeste jeden stabilizator, hned u kola, ten je kratsi, cca 15cm a byva vetsinou plastovej.

Odesláno

U 605tky je to stejne, vepredu dlouhy, cena taky nic moc...ja kupoval za 1500 cca, vymena je takova, ze to das na hever, sundas kolo, odsroubujes stary, podepres tu podpernou pruznou tyc, ktera zespodu tlaci na ten stabilizator- nejakym kusem tycky se zapres o napravu a stacis to dolu, vydas, das novy, utahnes dva srouby. Nejhorsi muze byt na cele vymene zarezle srouby, jinak je to prace na pul hodinky uplne se vsim vsudy, a stihnes mozna i kafe s dortikem :)

Odesláno

Ja se na to jak by se to asi dalo vymenit dival vcera, kdyz jsem menil drazkovej remen. Zdalo se mi ze by to slo snad i lehce, ale radsi jsem se chtel zeptat. ;-)

V Peugeotu mi samozrejme rekli kolik to bude stat - 1500kc jedna tyc. Tak to at jsou nekam! Na AutoKelly ji maji za 500kc.

Tenkrat mi jeste rikali, ze je potreba vymenit obe tyce sbihavosti na zadni naprave. Na to jsem ale nikde v cenikach nenarazil, ani v katalogu na tom CD jsem nic takoveho nenasel. Jen ten zadni stabilizator. Pri vymene te tyce sbihavosti se pry pak musi udelat geometrie. Nemate o tom nekdo nejaky info?

Diky...

Odesláno

Tak mě na tý prohlídce řekli to samý. L zadní tyčka stabilizátoru štelovací. Ještě jsem se k tomu nedostal. Tak si ještě chvilku počkám co sem kdo ještě napíše. :D

Odesláno

Tak uz mam vymenu za sebou. Byla t phoda. Na te stare tycce byla ve spodni casti pekna vule...

Vyslo me to na 450kc tyc z AutoKelly + asi hodinka prace. V Peugeotu si za pravou tyc co mi delali na podzim uctovali 1500kc tyc a kolem 300kc prace.

Nevedel by jeste nekdo o tech tycich sbihavosti na zadni naprave?

Diky za pomoc... :)

[Editován dne 20/5/05 Tornado]

Odesláno

Tyto tyče se vždy mění v páru.

Dají se sehnat repliky cca za 600 Kč, ale moc nevydrží (cca rok). Pak jsou repliky od 800 do 1.000Kč, ty jsou podstatně lepší.

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

[Editován dne 20/5/05 Pinďa]

Odesláno

Vzpěry stabilizátorů se nemusí měnit v páru, nemají mezi sebou souvislost. U 406 ky je na zadni nápravě pár vzpěr na seřízení geometrie s excentrama na seřízení. Tady bych asi doporučil výměnu obou, protože stejně je životnost asi stejná a ušetří se za práci z Geometrii. Tady ale upozorňuji na správné seřízení, hlavně na postup, kdo to neumí a nemá přípravky tak na 406 ce GPN neseřídí dobře.

Odesláno

Sice nemám zadní tyčky od KELLY, nebo jak se to píše, ale stály obě dohromady 1500 Kč. Mám je asi dva roky, něco přes 25 tis. km a zatím OK, ani ne?uknou. Na to, že orig. stojí 5 000 Kč si myslím, že jsem neprohloupil.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...