Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No, rozdíly. Je to jako se vším z Číny - tzn. dá se koupit za dobrý peníze slušná kvalita, ale za ty samý taky průšvih. U těch routerů je to tak, že je tam nějaký čipset, který dělá tu práci, co se od routeru očekává, a potom pár součástek kolem (kondenzátory, anténní část).

Čipsety vyrábí pár firem, to smetí kolem kdekdo. Čili na čipsetu není co ušetřit a v tom ohledu je skoro fuk, co vezmeš, respektive u routeru za 500 i za 800 bude ten čip stejnej. U toho smetí problém být může - kondenzátory můžou být buď klasické (obyč) elity, nebo kvalitnější \"solid\" elyty, které mají delší životnost. Mizerná anténní část zase může způsobovat třeba vyšší zahřívání routeru. To může zajedno vést k zamrzání a za druhé (obvykle po delší době) ke smrti těch obyč kondenzátorů. No a protože do toho před koupí nevlezeš, nezbývá než se zeptat na zkušenosti těch, kteří ty routery mají a používají.

(drobnosti, jako RÁMa s RÓMem či ethernet část jsem vynechal záměrně :))

Odesláno

Jo, to je realita. Případně je nějaký nový model, který má stejné funkce, ale je o desítky procent dražší, než předchůdce - to je tím, že čínský děcka nechtěj makat za půl misky rejže na den, ale chtěj celou.

Teď jsem to řešil, když jsem sháněl Asus WL-500g - má 2 USB a ověřeně funguje s modelem tiskárny, který má zákazník. Jenže už prostě není k sehnání a mě teď čeká vymýšlení a zjišťování, jak nejlépe tu jeho USB tiskačku připojit do sítě.

Odesláno
Může mi někdo fundovaný vysvětlit rozdíl třeba mezi TP-linkem a tím WELLem co mi teď poslal Hurvajz? :)
Rozdil tam velkej nebude, ale použivam Welly už delší čas a jsem spokojenej, a nejen já, ale s tim TP linkem chybu taky neuděláš. Nemam rád D-link a v poslední řadě se mi zprotivil i Netgear
Odesláno

Pánové ani nechtějte vědět co jsem vystudoval :D:papa

Jinak stále přemýšlím mezi TP link a tím co napsal Hurvajz, ale pro TP hraje plus to že je levnější a že se prodává skoro všude :)

Odesláno
Jo, to je realita. Případně je nějaký nový model, který má stejné funkce, ale je o desítky procent dražší, než předchůdce - to je tím, že čínský děcka nechtěj makat za půl misky rejže na den, ale chtěj celou.

Teď jsem to řešil, když jsem sháněl Asus WL-500g - má 2 USB a ověřeně funguje s modelem tiskárny, který má zákazník. Jenže už prostě není k sehnání a mě teď čeká vymýšlení a zjišťování, jak nejlépe tu jeho USB tiskačku připojit do sítě.

Kdyby jsi chtěl, máme hop ještě skladem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...