Gargamell Odesláno 3. květen 2012 Odesláno 3. květen 2012 Ahoj. Před cca 50 tis jsem repasoval alternátor. Teď mi to zase nějak chrastí čim dále tím více. Dnes mi dokonce vyskočila taková ta hláška doprovozena ikonkou bateria. Mam to dat znovu repasovat nebo lepší rovnou nový? Takovou tu volnoběžku jsem také menil to je asi 40tis km. Tak nevim přesně ono tam toho asi je více co se může vysypat. [upravil dne 3/5/12 22:00 od Gargamell] Citovat
Vítek1 Odesláno 3. květen 2012 Odesláno 3. květen 2012 kdyz se to udela poradne tak klidne to co novej! Citovat
MatrixChose Odesláno 3. květen 2012 Odesláno 3. květen 2012 Tak nějak. Nám to tady člověk co na to má stolici a udělá ho komplet. Stojí to 1 - 2K ale už vydrží s autem. Citovat
koblih69 Odesláno 3. květen 2012 Odesláno 3. květen 2012 Pokud není poškozené vinutí tak ke 100% funkci alternátoru stačí přestružit ( vyměnit ) kroužky, vyměnit uhlíky, ložiska, vyčistit a měl by vydržet opravdu jako nový. Citovat
Ferry Odesláno 3. květen 2012 Odesláno 3. květen 2012 zrovna ted jeden repasuju, loziska KOYO a SKF, uhliky, novy sberaci krouzky, celkem material asi za 650Kc, rozebrani je vcelku jednoduche, staci poradna pajka, nejaky vhodny stahovak a jde to snadno Citovat
koblih69 Odesláno 4. květen 2012 Odesláno 4. květen 2012 No to bych asi zdůraznil. Protože malej stahovák z baumaxu je sice jinak na nic, ale na tohle stačí, stojí 100vku. Tím se totiž vyhneme někdy oblíbenému upnutí do svěráku za kroužek, vytlučení paličkou a s tím související rozklepání hřídele Citovat
Gargamell Odesláno 4. květen 2012 Autor Odesláno 4. květen 2012 Tak to byla řemenice klikové hřídele. Nevim ale zda to moholo mít souvislost s tou včerejší hláškou o dobijení baterije. Každopádně jsem zase o téměř 5 tis lehčí a byla mi doporučena ještě výměna nějaké vodící kladky... radost zase. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2012 Odesláno 4. květen 2012 ta řemenice má na tu poruchu přímý vliv, protože ten altík žene, ale 5000 je nějak moc,né? Citovat
Gargamell Odesláno 4. květen 2012 Autor Odesláno 4. květen 2012 No taky jsem si říkal. Ten servisák ale tvrdil, že to by musel ten řemen prokluzovat aby to nedobijelo... ale nevim. Zase si říkam když to celkem dost drhlo, tak že by to taky mohlo nějak prokluzovat. No 4200Kč bylo za díl, 500 práce. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2012 Odesláno 4. květen 2012 měnil jsem ji v 2010 i s řemenem za 3200 u Chodury (bez slevy), takže jsi platil nějak moc Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.