Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím

můžete mi někdo prosím říct jaký hmotnosti auta máte psaný u 605 2.1 Td a 2.5 Td a taky jaký máte psaný zatížení tažnýho zař., koukal jsem už na pár a docela to byl dost velkej rozdíl.

Díky F.

Odesláno

2.1 SLDT:

Pohotovostni 1430kg

Uzitecna 500kg

Celkova 1930kg.

Celkova hmotnost privesu brzdeneho 1110kg, nebrzdeneho 930kg

Celkova hmotnost jizdni soupravy 3030kg

Tazne zarizeni nemam.

Odesláno

Díky kluci

to jsou docela dobrý rozdíly, já jsem už taky viděl zatížení na tažnym 1850Kg, no a nevim jestli, se dělali i jiný verze nebo byly jinak stavěný brzdy?? Je to dost velkej rozdíl.

Dík F.

Odesláno

Asi záleží taky na typu tažnýho zařízení. Jinak brzdy se změnily jenom jednou a to koncem roku 91, kdy se začaly dopředu montovat o chlup větší kotouče. Jinak se nic během výroby nezměnilo, ani starý a nový model se brzdami nelišil. Ty hmotnosti se liší podle výbavy (třeba klima něco váží...), typu motoru (benzín, 2.1td, 2.5td...) a podle toho, kdo to auto sem dotáhnul a kdo mu na dopravním inspektorátu dělal techničák...

Odesláno

Co se tyka koule tak to byvala ze zacatku lidova tvorivost a napr. ceske a nemecke predpisy kalkulovaly max. povolene hmotnosti jinak (a o dost). Zalezelo pak, an koho clovek narazil na policajtech.

Mimochodem jsem vytahnul puvodni rakousky technicak a tam je:

Pohotovostni 1430kg

Uzitecna 500kg

Celkova 1930kg.

ALE celkova hmotnost privesu brzdeneho 1430kg, nebrzdeneho 715kg

Tech 1110kg a 930kg maji uvedeno jako maximalni zatizeni naprav.

Mimochodem u 2.0 benzinaka je v nemeckem TP:

celkova hmotnost privesu brzdeneho 1300kg, nebrzdeneho 660kg, ale maji tam vyjimku ze do 8% stoupani muze brzdeny prives mit az 1750kg.

Odesláno

V SR vraj davali na nebrzdeny prives 80% hmotnosti auta...v katalogoch bolo vsade 1500, na taznom je na stitku 1500 a nejaky umelec na okresnom urade povedal ze to moze tahat len 1140kg a tak dal do TP...a vraj sa to ani neda zmenit ked tak bola schvalena technicka sposobilost pri dovoze...asi preto su take rozdiely...

co sa tyka vahy auta to je naozaj v zavislosti od vybavy a motora

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...