Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Alternátor , dobíjení , 205 GTI - ???

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl jsem se zeptat jak zjistím jestli mám v pořádku alternátor a regulátor , a kolik je správné dobíjecí napětí . Jinak mám v P 205 GTI 1,9 88kw , 44A baterku není to málo ? Dneska se mi stalo že jsem jel 50km a po 2 hod mi magické oko u baterky signalizovalo že bych ji měl nabít bylo černé , jinak má být když je to v pořádku zelené . Mám dojem že mi alternátor nedobíjí baterku ale na palubce žádná kontrolka nesvítí , jsem schopen si sám s měřákem zjistit zda-li mám dobíjení v pořádku . Dík všem moc snad jsem to vysvětlil srozumitelně :-)

Odesláno

Připojit měřák na baterku, nastartovat a zapnout všechno, co jde.Přidat plyn a na měřáku by Není-li tomu tak, je něco špatně.Kdyby byl vadný regulátor, pravděpodobně by to přebíjelo a baterie by zapáchala.Takže by mohla být vadná některá dioda v alternátoru.A nebo taky něco úplně jiného :(:(

Odesláno
Napsán autorem Swallow

Přidat plyn a na měřáku by Není-li tomu tak, je něco špatně

Nějak ti tam asi vypadlo to nejdůležitější;)

Odesláno

Napeti po nastartovani i na volnobeh by se melo pohybovat mezi 13-14V, ja ma mi pri plnych spotrebicich konstantnich 13,8-13,9V coz je idealni a tak jak ma byt.

Odesláno

Kdysi jsem měl studeňák na jedné diodě v alternátoru , žárovky svítily slaběji než obvykle a nedokázalo to dobíjet.Napětí se houpalo od nějakých 10 V do asi 15,5 V ( už je to dávno a přesně si hodnoty nepamatuju ).

Odesláno
Napsán autorem igor.sk

Ešte otázka. Keď mi na vlonobeh jemne žmurkajú žiarovky, to je vadná dioda? N apetie to má dobré.

309 ako 205

Jelikož jsem si nevšim, že se píše o volnoběžných otáčkách, tak ještě jeden nápad.Pokud je to jen při volnoběhu a ne při zvýšených otáčkách může se jednat o horší kostru, kde se ztrácí část výkonu alternátoru.Po zvýšení otáček se už tato ztráta neprojeví a všechno svítí, jak má, případně jsou nízké volnoběžné otáčky.A nebo, jako do bývalo u 120, je malá řemenice a tudíž nízké otáčky alternátoru:D:D:D

Odesláno

Tak jsem to právě změřil ty V při nastartovaném autě a rosvícených světlech potkávacích , zapnutém radiu a výstraze a ukazovalo mi to 14.25-14,3V . Jinak baterie byla čerstvě dobita , tak a tedka nevím čím to může být . Podle mě mě to přebíjí baterii mám Vartu 12V 44Ah tu bez víček s tím mag. okem . Podle mě je to bud alternátorem nebo regulátorem , zajedu s tím někam do servisu at mi to ještě změří oni jestli tam náhodou někde nemám zkrat v el. Uvidíme , jinak všem dík moc za názory a rady . :-))

Odesláno

po otočení klíčku do porvní i do druhé polohy by měla svítít kontrolka dobíjení (baterka)

tím zjistíš, jestli kontrolka funguje.

pro igor.sk:

taky mi na volnoběh poblikávali žárovky. měl jsem zničenou baterku a vše fungovalo jen na alternátor, který svým vlněním způsoboval poblikávání žárovek.

přes zimu mi auto stálo baterka se vybila a zmrzla- tím se zničila.

nezatížená dávala 11,5 V, když běžel motor tak těch 13,5V ale to dával altík.

problém byl v tom, že jak se zatížila pri startovaní, napětí na ní kleslo na 5 V a auto nenastartovalo. mám diesel atmosfér. ale když jsem tu baterku dal do td, který má nižší komprese tak ten na tu baterku nastartoval. takže pokud máš benzína, tak můžeš mít ten samý problém.

zkus změřit napětí na baterce během startování

Odesláno

Kontrolka mi svítí ta je o.k. , ale zdá se mi že mi do té baterie toho leze moc 14,25 - 14,3 V ???Mám strach abych ji brzo neodrovnal jinak baterka je stará asi 1,5 roku .

Odesláno

14,25 - 14,30 je OK. Nabíjet se může běžný olověný akumulátor až na 14,4V. Chyba bude asi v tom \"magickém oku\". Co to vlastně je? Už ten název ve mě budí nedůvěru...

Odesláno
Napsán autorem Petr605

14,25 - 14,30 je OK. Nabíjet se může běžný olověný akumulátor až na 14,4V. Chyba bude asi v tom \"magickém oku\". Co to vlastně je? Už ten název ve mě budí nedůvěru...

To by měla být naprosto bezúdržbová baterie, do které se ani nic nedolívá. A to \"magický oko\" by měla být signalizace, v jakým stavu je ta baterka. Myslím :D

Odesláno

když se tu píše o kontrolce dobíjení,mám taky zkušenost,mě po nastartování normálně zhasla.Jezdil jsem normálně až to nešlo nastartovat.Zavezl(odtáhl)jsem to k elekt.ten to přeměřil a zjistil,že to nedobíjí.Upozornil mě na to,že když odejde jedna dioda,kontrolka jenom slabě svítí,že je to vidět jenom v noci a kontrolka je tam jenom na to,když se roztrhne řemen,nebo vypadne nějakej drát.Je dobrý to nechat občas přeměřit.

Odesláno

Tak jsem si byl dneska změřit dobíjení a baterii a vše je v pořádku ale chyba je někde pod jištěním pojistkou č.7 v pojistkové skříní u P 205 GTI 88kW . To znamená že pod touto pojistkou mám i radio a tak si myslím že to je první adept chyby , odpojím ho od konektorů a pak se uvidí jestli to je někde cestou v kabelech nebo přímo v tom rádiu . Zatím před odpojením rádia jsem měl odběr 0,95A a po vytažení pojistky č.7 už to bylo o.k. Tak uvidíme až ho odpojím od rádia co bude ukazovat měřák . Zatím ...

Odesláno

Ako píše Ráďa to je 100% pravda. Vpráci na AVII to robilo velmi často. Jazdila 24 hod. Až neskôr som si všimol že velmi slabo svieti dobíjanie. Bol večer. A vždy sa menil altík.

Ale na mojom je úplná tma.:D po naštartovaní:D Mám 74 Vartu 1,1/2 ročnú.Motor TD. Ale skusím tú kostru, ešte za 2 a 1/2 roka som to nepozeral.:papa dík

[Editován dne 18/5/05 igor.sk]

Odesláno

čau mám 1,9 benzín a mám tam batrku asi 40Ah. Na starým autě jsem měl 55Ah. Jestli to máš diesela tak určitě silnější baterku, ale na benzína si myslím stačí :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...