j.kiwi Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 tak jsem dal novou sk pásku a zajel do Peugeotu na dolití kapaliny - zkoumali v počítači a nakonec mi dolili necelý 1/2 l Total fluide ATX - tak uvidíme Citovat
j.kiwi Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 samozřejmě., že fungovalo - u 1,6 HDi je nádržka na olej poměrně dost velká - je tady v starších příspěvcích dokonce vyfocena - ne jako u 2,0 Hdi, kde není nic než hrdlo:P:papa Citovat
pmandik Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 ahoj, take me zlobi servo(peni), procital jsem diskuze zde, zkousel dolit a odvdusnit, ale porad bez uspechu. Porad peni, porad peni..... Ted jsem zacpal dirku ve vicku a utesnil vicko v zavitu a zatim OK. Jaky je vas nazor na toto reseni? Vyleti mi casem, vlivem tlaku v nalevce, hadice, kterou se kapalina vraci zpet? Nebo neco horsiho? Nebo nic? diky za radu PETR peugeot 407 SW, 2005, 2.0 Hdi, 100 kW Citovat
HonzaZ Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Nevím, ale utěsnit víčko bych se asi bál. Aby se ti nakonec nedostal olej do manžet v řízení a to je potom konec. Řízení stojí nějakých 27k. S odvzdušňováním musíš mít trpělivost. A nakonec nalít olej tak 2 cm nad rysku. Citovat
pmandik Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 diky za odpoved... tak jsem to zase dnes odspuntoval, docela si mi vystrasil.... ted jsem opakoval dva cykli toceni, radsi uz to beru 25 a 25 a uvidim... trochu to ted po chcipnuti napeni, ale ne tolik aby to pretekalo, tak doufam ze to vydrzi.... jeste jeden dotaz, nemuze byt problemem i stary olej ktery by chtel vymenit? A ktery je ten spravny? Nekde je tu uvaden DEXRON III, jinde zase TOTAL FLUID LDS - ten sem dneska koupil a koukam jak je to ridky oproti DEXRONU III.... Diky Ahoj peugeot 407 SW, 2005, 2.0 Hdi, 100 kW Citovat
patko79 Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 Ja mám Total a je to úplne v pohode. Je fakt riedky, ale za tri roky som nemal chvalabohu žiaden problém a za ten čas som dolieval iba raz. Aj to iba trocha aby bol 2 cm nad risku. Citovat
Machy999 Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 Pěnit to pění vždy, akorád jde o to jak moc. To, že francouzi to totálně posrali u tohoto modelu je bezpochyby jasné. Já to řeším co chvíli. Naposledy jsem měl netěsnost na vratce (hadici), blízko od chladiče. Hadici jsem trochu zkrátil a ztáhl kovovou stahovací pásku a zatím v pohodě. Použil jsem barvivo do oleje abych mohl detekovat kdyby to někde unikalo. A just.. Pokud tam máš netěsnost, tak ti to nasává vzduch a z oleje se stane pěna. A valí ti to pře víčko ven. A to je špatně. U vetšiny případů stačí dolét olej a ovzdušnit a je zas pokoj. Citovat
pmandik Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 ok...tak snad uz mi to taky prestane penit... jeste jedna vec, toho totalu mam 1l - kolik se toho tam vleze, kdyz bych se rozhodnul vymenit komplet napln? bude mi to stacit a nebo je tam vice? diky peugeot 407 SW, 2005, 2.0 Hdi, 100 kW Citovat
merlin99 Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 neviem ci nie 2.6l toho tam vlezie do prazdneho systemu. Citovat
Machy999 Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 Kdyz jsem ho menil tak mi to vyslo do dvou litru s prehledem. Citovat
Machy999 Odesláno 15. únor 2012 Odesláno 15. únor 2012 Kdyz jsem ho menil tak mi to vyslo do dvou litru s prehledem. Citovat
Erik242 Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 Mal som tiez problem s vytuhnutim riadenia najma po vytoceni do lava. Zacalo to robit teraz cez tie mrazy. Bol som teda teraz v peugeote kupil som TOTAL FLUID LDS a dolial som.. povytacal som kolesa dolava doprava a ubudlo tak som zas dolial a cestou naspat uz riadenie islo ako malo=).. uvidime ci to vydrzi. Citovat
pyrone Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 Ja som v mrazoch dolial aby bola +- trochu nad rysku, ale teraz v tepljom pocasi je viac oleja. No a moja indiferentna otazka, vadi vysoka hladina oleja v serve? Citovat
Red Devil Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 Práve preto som ja dolieval v lete, teraz je máličko pod rysku ale servo je OK. Citovat
Judes Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 pyrone nevadi akurat ti v lete vytecie Podľa toho o koľko si nalial nad risku, keď len tie 2-3cm nad MAX tak ti v lete nič nevytečie . Citovat
pyrone Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 Pri -20 to bolo v pohode ale teraz to je +- 2-3 cm nad rysku Citovat
Red Devil Odesláno 24. únor 2012 Odesláno 24. únor 2012 Ved to priebežne kontroluj, dá sa lahko vytiahnuť. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.