PSK Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Zdravím. Mám veľký problém so spotrebou oleja v motore 1,6 HDI, 110k,2004. V peugeote mi vedeli poradiť, aby som vymenil turbo, vymenili mi ho za nové a motor žerie olej zase cez turbo. akže musím si to opraviť asi sám, iné východisko nemám. Bohužiaľ autoizovaný servis to nevie. Vedel by mi niekto vysvetliť princíp činnosti zachytávača kvapiek z motora -odvetranie vane (neviem či je to profesionálny názov, ale je to súčiastka z ktorej je pripojená asi 1\" hadica na sanie turba, paralelne k hadici od vzd. filtra). Je to nejaká membrána (viď foto), ktorej by som chcel pochopiť činnosť, pretože logicky pri zapnutom motora a otáčkách okolo 2 tis. by tu membránu malo prisať, pretože predpojkladám turbo na saní robí nejaký podtlak. Keď som vytočil motor na spomínané otáčky, membránku neprisalo ale odfukovalo ju von. Cez túto membránu mi tečie olej na sanie turba. Prosím niekoho o radu. Ďakujem Citovat
PSK Odesláno 18. duben 2012 Autor Odesláno 18. duben 2012 Čítal som ten odkaz. Mne vymenili turbo za nové vrátane prívodnej trubky na mazanie turba. Môj názor je, (možno sa mýlim) že mazanie turba je cez kovovú cca 10mm trubku a na sanie turba, kde ja mám olej je od motora gumová hadica o cca 1\". Takže tam by olej nemal ísť. Alebo áno. Citovat
PSK Odesláno 20. duben 2012 Autor Odesláno 20. duben 2012 Asi nikto nevie, ako tá membrána ma fungovať. Citovat
harvi_tn Odesláno 20. duben 2012 Odesláno 20. duben 2012 ak to zistis, tak to sem napis, zaujimat to bude mozno viac ludi. ja som mal po kupe auta vzduchovy filter a vahu vzdhuchu komplet od oleja. po vymeneni a vycisteni ale zatial viacmenej \'sucho\' Citovat
cvajda Odesláno 26. duben 2012 Odesláno 26. duben 2012 cau potreboval bych poradit mam peugeot 307 2.0 HDI rv.2003 .pri nastartovani zacne neskutecne dymit bily kour.a z motoru se ozyva divny zvuk jak kdyby se neco pridiralo.muze to byt treba turbo?ma nekdo s :myslitim trochu skusenosti? Citovat
PSK Odesláno 21. květen 2012 Autor Odesláno 21. květen 2012 Nikto asi nechce prezradiť svoje tajomstvá ohľadom vysokej spotreby oleja. Trocha som konzultoval problém u Forda, ktorý má ten istý motor a zdá sa, že som to vylúštil. Ešte to overujem, ale vyzerá to sľubne. Originál servis je len na výmenu oleja a súčiastok, nie na riešenie problémov klientov. Citovat
harvi_tn Odesláno 21. květen 2012 Odesláno 21. květen 2012 a tyka sa to tvoje riesenie toho odlucovaca oleja? Citovat
PSK Odesláno 1. srpen 2012 Autor Odesláno 1. srpen 2012 No nepomohlo to. Asi mi zostáva len dolievať olej. Citovat
koblih69 Odesláno 1. srpen 2012 Odesláno 1. srpen 2012 Chtělo by to asi změřit tlaky ve válcích - budeš vědět hned jeslti je to na kroužcích nebo ventilech... Citovat
harvi_tn Odesláno 1. srpen 2012 Odesláno 1. srpen 2012 PSK: ake bolo to riesenie co nepomohlo? mozno by ostatnym mohlo pomoct Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.