Regan Odesláno 9. duben 2012 Odesláno 9. duben 2012 ahoj, jsem na brandýsku čerstvě a rád bych dal auto do nějakého spolehlivého servisu za rozumný poměr cena výkon. Nemáte nejaké doporučení? Citovat
Marcel505 Odesláno 26. červen 2013 Odesláno 26. červen 2013 Ajaj, nějak to zapadlo. Spíš tohle dát do Pokecu, pak se to nechá přesunout... Jak jsi dopadl? Co jsi potřeboval? Citovat
Schreek Odesláno 26. červen 2013 Odesláno 26. červen 2013 www.peugeot-kly.cz jezdím tam skoro odjakživa, vždy spokojenost a ceny rozumné. Z Brandejsa to máš kousek Citovat
Regan Odesláno 24. září 2014 Autor Odesláno 24. září 2014 V tu dobu jsem spis hledal moznosti a tipy kam kdyztak jet. Mezitím mi jeste tohle téma zapadlo(zapomněl jsem na něj). takže jsem zkusil jeste tri jiny v okolí zatím jsem nebyl uplne spokojenej. A to nejsem uplne vybiravej teda Citovat
Marcel505 Odesláno 19. listopad 2014 Odesláno 19. listopad 2014 Co teda zajet na kraj Prahy k Vašendovi? Snad ještě normálně na servis bere... Citovat
flacek Odesláno 19. listopad 2014 Odesláno 19. listopad 2014 V Praze a okolí jsem vyzkoušel čtyři servisy, něco bylo tragédie něco docela ušlo. Poslední návštěva proběhla docela dobře, domluva v pohodě, provedená práce dle dohody taky v pořádku. Ovšem co mě zarazilo tak to byly některé ceny ND. Chápu že každý servis žije i z provize ND, nechal jsem si vyjet cenu třích dílu a následně je zjistil jinde. Největší rozdíl byl 4800-5800,- u servisu a např. Badisák 1500,-Kč, to samé např 1300,- a 550,-Kč. To už se mi vyplatí zaplatit dražší práci z důvodu vlastních dílu a minimálně na marži mám +- práci zaplacenou. Citovat
Pe.Tr Odesláno 20. listopad 2014 Odesláno 20. listopad 2014 Prodejci jsou levni ale servismebi drazí. Ja napr ted resim plyn kotel. Na netu za 20 prodej ale nikdo nenamontuje a u servisaku co i montuji je za 30. Vsude to je stejne. Jen auto si opravím sam. S tim kotlem je to horsi :-D Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. listopad 2014 Odesláno 20. listopad 2014 No ono to má ještě jeden háček pokud si doneseš díly tak budeš hledat servis který to namontuje solidně ještě déle a hlavně nikde ti nedají záruku. Vím že není problém sehnat např. spojkovou sadu na 807 2hdi RHR u badisáka tuším cca 11000Kč i s dopravou a v servisu vychází i na 22000Kč bez práce. Ale to je pak polemika nechat vydělat nekřesťansky servis a mít jistotu že když se to po tak to v rámci záruky dají dohromady nebo ušetřit na dílech (nepochybuju nad kvalitou badisák má jen kladné odezvy)a pak se modlit aby to servis na poprvé dal dohromady tak že to vydrží. Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2014 Odesláno 20. listopad 2014 V Praze a okolí jsem vyzkoušel čtyři servisy, něco bylo tragédie něco docela ušlo. Poslední návštěva proběhla docela dobře, domluva v pohodě, provedená práce dle dohody taky v pořádku. Ovšem co mě zarazilo tak to byly některé ceny ND. Chápu že každý servis žije i z provize ND, nechal jsem si vyjet cenu třích dílu a následně je zjistil jinde. Největší rozdíl byl 4800-5800,- u servisu a např. Badisák 1500,-Kč, to samé např 1300,- a 550,-Kč. To už se mi vyplatí zaplatit dražší práci z důvodu vlastních dílu a minimálně na marži mám +- práci zaplacenou. Za stejný díl i značkou? Citovat
flacek Odesláno 20. listopad 2014 Odesláno 20. listopad 2014 Jesli stejná značka se přiznám že nevím, ale vždy jsem chtěl nějakou kvalitnější náhradu a to i po Badisákovi. Kdyby tam byl rozdíl cca 30-40% tak bych to ještě tak nějak pochopil tohle se mi zdá ale velký rozdíl. Na druhou stranu chápu že e-shop má jiné náklady než kamená prodejna, která dodá díly servisákovi třeba 3x denně, ale rozdíl 3,5tis už je i na mě dost. Asi před rokem jsem ale bral díly iod Badisáka a stejné díly jsme si nechal zjistit i u jednoho servisu, kde cena byla v součtu o 60% dražší a to jsem ještě od servisu dostal "slevu 20%" Já chápu že každý chce z něčeho žít ale 350-450,-Kč/h jsem nikde vyjma servisů (je jedno jestli auto nebo kotle apod.) neviděl a i můj šéf má míň. Pořád jsem ale tu cenu schopen zkousnout, ovšem ty díly, ty už mi vadí. Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2014 Odesláno 20. listopad 2014 No. Takže to nebylo za stejné díly. Za stejné díly by ten rozdíl byl totiž právě těch 30-40%... A k tomu "i můj šéf má míň", to je zase klasika nesmyslného porovnávání platu, byť klidně hrubého, a skutečných nákladů firmy, které zpravidla onen kritizující zaměstnanec nezná, že? Už jen průměrný plat, nad kterým se tu spousta lidí ohrnuje, že za to tu přeci nedělal ani ukrajinci pomocné práce znamená náklad na zaměstnance 200/hod, natož když má solidní mechanik brát víc. Z čeho že se pak má zaplatit servis, ať již nájem nebo pořízení budovy, vybavení a jeho obnova (!), všechny povinné likvidace odpadů apod? Pokud někdo dělá servis v Praze za 350,-, je jisté, že to někde na něčem ojebává - např. plat načerno. Citovat
flacek Odesláno 20. listopad 2014 Odesláno 20. listopad 2014 Já svého zaměstnavatele nekritizuji a už vůbec neznám nikoho kdo by z okolí prskal nad tím že průměrný plat je málo, spousta lidí nemá ani ten. Ohledně práce u servisů jsem napsal že jsem schopen to skouksnout a pokud se kouknu na servisy vyjma autorizáku tak se většinou ceny pohybují v částkách co jsem uvedl. To jestli to dělají na černo nebo jinak oje*ávají nevím a ve výsledku je mi to jedno. Ono kdo se dneska nesnaží nějak něco oje*at že? Já jsem jen chtěl napsat že u mého pohledu jako zákazníka se mi v určité chvíli vyplatí risknout a koupit si díl vlastní i za cenu dražší práce. Pokud to jde, jedu na jih Čech do servisu co znám kde ty ceny jsou jiné, ale to se vším v Praze. Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2014 Odesláno 20. listopad 2014 To o reálně průměrném platu mi tu napsali na klubu, když jsem nabízel brigádu s krumpáčem... ale to je fuk. Samozřejmě že se člověku nejvíc vyplatí, když může nakoupit díly se slevou a namontovat si je sám, případně když zná nějakého blázna, co dělá pod náklady, protože si neodkládá na obnovu a údržbu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.