Goldinka Odesláno 24. srpen 2017 Odesláno 24. srpen 2017 Letos valime do HR 1-11.zari a tentokrát měníme Promajnu a Bašku Vodu za Žuljanu :-) schválně jestli tam někoho potkáme. Citovat
TomasARN Odesláno 25. srpen 2017 Odesláno 25. srpen 2017 Aktualne Vrsi - Mulo, to je cca 24 km od Zadaru. Je tu dost Peugeotov zo SR, CR, Nemecka atd Citovat
Satepek Odesláno 29. srpen 2017 Odesláno 29. srpen 2017 Hele nějaká modrá 807-ma mi parkovala u ubytka, nebyl to někdo z vás? Citovat
MotoMoto Odesláno 11. říjen 2017 Odesláno 11. říjen 2017 Tak jsem jel ještě na týden do Chorvatska, respektive do Slovinska a cestou tam jsem zkusil jet přes Budějovice a pak na Gratz a řeknu Vám, už nikdy. Myslel jsem, že to bude hezčí cesta, ale byla jen dražší o dva tunely. Takže nazpět hezky přes Vídeň a Břeclav a pohoda. Jen to pak chtělo u Jihlavy odbočit a jet na Kolín a Boleslav. I když nerad jezdím mimo dálnice, tak se to vyplatilo. Když jsem slyšel co hlásili za kolony před Prahou, tak jsem byl rád. Citovat
oddie Odesláno 11. říjen 2017 Odesláno 11. říjen 2017 Pyhrnská dálnice je hnusná. Pamatuju si ji někdy možná před 15 lety, kdy jsem tudy jel a zařekl se, že už nikdy, pak to nějak vyšumělo a snad předloni to tudy vzal znovu, když jsem jel z jižních Čech, a jen jsem si připomněl, proč tudy zase pokud možno dlouho nepojedu.Leda přímo do těch hor nad ní, tam je prej pěkně, ale jen jako průjezd do Grazu ee. MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
francescoczech Odesláno 11. říjen 2017 Odesláno 11. říjen 2017 Z Plzně však jiné cesty není. Zajíždět přes Prahu a Brno je holý nesmysl... Citovat
francescoczech Odesláno 11. říjen 2017 Odesláno 11. říjen 2017 před 5 hodinami, oddie napsal: Pyhrnská dálnice je hnusná. Pamatuju si ji někdy možná před 15 lety, kdy jsem tudy jel a zařekl se, že už nikdy, pak to nějak vyšumělo a snad předloni to tudy vzal znovu, když jsem jel z jižních Čech, a jen jsem si připomněl, proč tudy zase pokud možno dlouho nepojedu.Leda přímo do těch hor nad ní, tam je prej pěkně, ale jen jako průjezd do Grazu ee. A vlastně, co je na ní hnusnýho? Pravda, znám jen tuto a ještě cestu pře Lublaň... Citovat
Guest Scratch Odesláno 12. říjen 2017 Odesláno 12. říjen 2017 (upraveno) jel jsem ted nedavno obema, a hnusna mi neprijde..... asi vec nazoru...... i z prahy je blbost jet na viden abych pak se zase vracel..... je to o 120 km delsi, 50 minut delsi, takze to je pri spotrebe 7 litru a cene nafty 30 Kc 210 Kc navic plus amortizace auta..... to dam radsi 260 Kc za prujezd tunelem..... Upraveno 12. říjen 2017 uživatelem Scratch Citovat
MotoMoto Odesláno 17. říjen 2017 Odesláno 17. říjen 2017 Já si nemyslím, že je hnusná. Spíš tam není nic zajímavého. Jen neustále omezená rychlost a ty tunely. Navíc ta cesta Praha Budějovice Dvořiště také nic moc. Takže za mě jedině Praha Brno Břeclav a Vídeň. Z Vídně ta silnice také nic krásného, ale na pohodu bez problémů. Chápu Západočechy a Jihočechy, že jinudy nejedou. Ale ze severu a z Prahy to je určitě horší cesta. Aspoň podle mě. Citovat
francescoczech Odesláno 17. říjen 2017 Odesláno 17. říjen 2017 tak to jo, s tím souhlasím, omezená rychlost tam je (uz jsem se ale umoudřil a jezdím spíš pomaleji, protože ty nervy při vyšší rychlosti a neustálé dobržďování mě už nebavilo) Z Prahy a severu bych taky tudy nejel. Nevyužívám ani Budějice, tam je to pořád točení volantem. Ze západu Passau, Wels, Graz, Maribor, pokud se jede dolu. Na Istrii přes Ljubjlan. Citovat
Milhausekkk Odesláno 23. březen 2018 Odesláno 23. březen 2018 10.8.2018 vyrážíme brzo ráno z Nového Jičína k Plitvickým jezerům, které navštívíme a přespíme. 11.8.2018 ráno dojedeme ten zbytek na Peljesac do Trsteniku. Trajektem nepojedeme, takže projedeme přes Bosnu... se těším Citovat
Agrafik Odesláno 23. březen 2018 Odesláno 23. březen 2018 Plitvice v sezóně, to je nepřekonatelný zážitek. Citovat
Milhausekkk Odesláno 25. březen 2018 Odesláno 25. březen 2018 jo slyšel jsem, spousta lidí, hrozné vedro, drahé vstupné.... ...máme v plánu si to obejít ale až po 16 hod odpoledne, kdy už by tam mělo být lidí méně, vstupné padne dolů o 100 kun na osobu níže a snad bude i přijatelnější počasí ... Každopádně se pak tady podělím o informace jak bylo Citovat
rhinos Odesláno 25. březen 2018 Odesláno 25. březen 2018 a mas u Plitvic zajistene ubytko dopredu? Ja to takhle jednou na cestu zpet zkusil na blind a i kdyz jsem objel co se dalo nenasel jsem nic volneho. Nakonec jsem v 8 vecer nahodil booking a nasel asi 50km od Plitvic. Dorazil v 23h a mel stesti ze majitele nezamykali. Tak jsem to udelal jak v te pohadce o Snehurce Rano se obsluha divila kde jsem se tam vzal Z jineho soudku...da se tesne pred odjezdem sehnat jen na par dni ubytko nekde nahore v Chorvatsku? Mame prirustek v rodine s kterym jeste nechceme k mori a do horka. Tak ze bych jen napar dni vzal jen ty dva juniory.Ale nechci to zajistovat moc dopredu. Spis pak podle situace Citovat
Milhausekkk Odesláno 25. březen 2018 Odesláno 25. březen 2018 (upraveno) ano, mám zajištěno dopředu, ubytování cca 7 km od prvního vstupu k jezerům. Já bych tak naslepo nemohl jet nikde, mám to rád zajištěno dopředu. Jinak do Chorvatska jedu po 12 letech, takže nějaké rady o ubytování nejsem schopný poskytnout Byl jsem v roce 2006 v Gradacu, jel jsem tehdy s Oplem Astrou F v kombíku, 1,7 TD - 50Kw tuším a bez klimatizace ... ještě dodnes si pamatuju, jaký rybník potu jsem měl v kraťasech z toho horka, však jsem po návratu domů musel vodním vysavačem odsolit a vyčistit sedačky ... ale vzpomínám rád, tak snad mě teď nadchne i ten Trsteník Upraveno 25. březen 2018 uživatelem Milhausekkk Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. březen 2018 Odesláno 26. březen 2018 před 19 hodinami, Milhausekkk napsal: jo slyšel jsem, spousta lidí, hrozné vedro, drahé vstupné.... ...máme v plánu si to obejít ale až po 16 hod odpoledne, kdy už by tam mělo být lidí méně, vstupné padne dolů o 100 kun na osobu níže a snad bude i přijatelnější počasí ... Každopádně se pak tady podělím o informace jak bylo po 16 hodine si to obejit? A jeste v pohode, klidku :D. No tak to te chci videt. Pred asi peti lety jsme to obesli a objeli uplne cele, a stravil jsem tam od 8:00 do 15:00, cili 7 hodin, a to jsme vyuzivali povozy, to asi za 4 hodiny nedate Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. březen 2018 Odesláno 26. březen 2018 V 23. 3. 2018 at 16:46, Milhausekkk napsal: 10.8.2018 vyrážíme brzo ráno z Nového Jičína k Plitvickým jezerům, které navštívíme a přespíme. 11.8.2018 ráno dojedeme ten zbytek na Peljesac do Trsteniku. Trajektem nepojedeme, takže projedeme přes Bosnu... se těším Pres Bosnu nic moc a v tomhle terminu tam ocekavej peknou kolonku na hranicich. Ale tim trajektem si nepomuzes, tam se taky ceka. Loni jsem jel do HR uz ve ctvrtek a vyhnul se kolonam, kamos jel jako ty a stal v kolone a dostal se az na treti trajekt. Nicmene cesta pres Maly Ston a vyhled na jeho hradby je uzasnej. Stejne tak ta cesta po vinicich. Letos jedeme na prvni tyden do Drasnice, a druhy se presunujeme na Peljesac do Drace. No a uvidime, jestli to jeste pak neprotahnem nekam niz, ale asi ne. Citovat
Guest Espero Odesláno 26. březen 2018 Odesláno 26. březen 2018 Myslím, že přes Bosnu i Hercegovinu, které já ale říkám Osmanská Říše je lepší cesta, než přes HR s přístupem od Zagrebu, přes Karlovac. Ovšem není to cesta k Plitvicům, ale spíše dolů, do dubrovnického regionu nebo k Pelješacu. A mimochodem v Osmanské Říši je levněji, jak na naftu, tak na jídlo a lidi, jakkoli jsou to převážně muslimové, jsou tam příjemnější než Chorvati. Já už při posledních dvou cestách přes Bosnu jel. (Moji kluci tomu podivnému státnímu útvaru ale říkají Buzna.) Přidávám link na můj článek z jedné z těch cest cestou tam právě přes Bosnu. Přidávám link na článek o cestě jedním směrem přes Bosnu. https://www.caravan24.cz/articles.php?article_id=529 Citovat
Guest Scratch Odesláno 26. březen 2018 Odesláno 26. březen 2018 @Espero je to jak pises, asi hezky pres to jet ale pro @Milhausekkk tezce neprakticky.... Citovat
MotoMoto Odesláno 26. březen 2018 Odesláno 26. březen 2018 Takže Plitvice jedině v 8 ráno, bez front, teplo snesitelné, navíc i lepší rozdělení cesty, protože pak už je to na Pelješac kousek. Takže ubytovat přespat a ráno brzy vyrazit, ve dvanáct vypadnout a jet dál. Bosny se neboj, nikdy jsem tam večer nestál déle než 5 minut. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.