P607Olda Odesláno 17. únor 2014 Odesláno 17. únor 2014 se nesměj, senzor deště musel dělat sabotér od konkurence Citovat
Návštěvník Odesláno 24. únor 2014 Odesláno 24. únor 2014 volant mam taky na 3 mistech shrnuty ;( tohle se jim vrcholne nepovedlo..vypada to hrozne ;( Citovat
Pacho69 Odesláno 25. únor 2014 Odesláno 25. únor 2014 P607Olda: Přesně. Kdyby tam byl alespoň nastavitelný cyklovač, ne ta \"automatická\" úchylnost... Citovat
milosz Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 Pratele, zda se ze je po dvou letech trapeni s timto uzasnym vozidlem prestat mlcet a je na case trosku publikovat. Nekdy v unoru 2012 jsem zakopil vuz Peugeot 5008 1.6 THP. Ackoliv jsem neco zaslechl o problemech tohoto motoru, byl jsem presvedcen ze tento model ma jiz problemy vyresene. Nuze vuz jsem zakoupil. Velmi zahy, priblizne po 5ti mesicich se z mnotoru ozyval obcas zvlastni rachot. Vetsinou u studeneho motoru, avsak prohrateho slunickem. Auto nic zvlastniho nedelalo, zadna kontrolka nesvitila, jelo to normalne a servis ubezpecil ze se nic nedeje, ze motor je zkratka hlucnejsi. Dalsi co se zacalo projevovat byly pomerne intenzivni vibrace pri volnobehu spojene s kolisanim otacek. Tato zalezitost, aniz bych vede zda to spolu souvisi nebo ne, skoncila otrhanym remenem alternatoru, napinaci kladkou tehoz, ktera se chystala patrne opustit vuz. Vse opraveno. Bohuzel vibrace motoru neprestavali, navic se obcas motor rozvibroval vemi intenzivne, spustily se vetraky a rozsvitila vsemi oblibena kontrolka. V servise nic, vetsinou vymazana chyba, update software. Takze si chvili jezdim a opet oblibene vibrace. Takze vymena svcek za +- 2 tis. Nepomohla. Tou dobou se uz zacinal projevovat dalsi nesvar a tim je kratkodoby vypadek tahu, vetsinou pro akceleraci. Moc prijemna vec pri predjizdeni. Do toho prisla svolavacka, ktera resila neco s jakymsi cidlem teploty a mela resit vibrace za studena. Vibrace nevyresila, jedine co se zmenilo ze uz se nespusti vetraky a nerozsviti kontrolka. Takze nam uplynul rok a trictvrte, mame auto s vibrujicim motorem, s obcasnym prerusenim tahu pri akceleraci, a novinka, neco vrze pri rozjezdu. Takze hura do servisu. V servisu k memu prekvapeni diagnostika nemlci a dokonce se i projevi pazvuky pro rozjezdu. Takze na vanoce pujceni a castecna platba nahradniho vozu, po novem roce vymena spojky, rozvody. Rikam si, ze jsme to po tech bezmala dvou letech mozna uz konecne vyresili. Ale po nedlouhe dobe se zacali objevovat opet vibrace a vypadky tahu. Takze servis, diagnostika mlci, zavada se neprojevila. Ok. Po nejake dobe mi je doporucen jiny servis. Technik mrmla co ze si to dovoluji jezdit k nim, kdyz automobil je jiz opravovan nekde jinde. Navic mne presvedcuje ze v servisni knize je napsano, ze jsem povinen zavadu predvest, jinak mam smulu. Pozdeji se to ukaze jako silna nepravda, dokonce bych rekl ze lez. Automobil je dva dny v servisu, zadna zavada se neprojevila, diagnostika mlci. Samozrejme ze se zavada neprojevi behem zkusebni jizdy, kdyz mne se projevi max 1x tydne /preruseni tahu motoru/. Takze odjezd, naucte se to vyvolat, at vime co mame opravovat, pripadne pockejte az se to zhorsi /rozumejte az vas to nekde necha, az se vam diky vypadku tahu pri predjizdeni podari nabourat apod/. Ok odjizdim a premyslim kde je poblis nejaka pekna skala, ze ktere by se vuz dal poslat. Bohuzel uzemi na vychod od prahy je pomerne rovinate, takze to vzdavam a jedu domu. Soucasna situace: mam auto ktere se obcas na neutal klepe jak ratlik a ktere pri akceleraci obcas ztraci tah a cuka /pri cemze se ozve obcas nejaky zvuk z motoru, coz mi doufam pomuze poradit technikum pri nadchazejicim servisu co s tim muze byt/. Za dva roky jsem si automobil uzil asi tak prvni dva mesice, od te doby tomu zkratka porad neco malo nebo vice je. Ze bych si troufnul naopriklad na zahranicni dovolenou, to ani nahodou. Servisy nic nenajdou bez hlasky diagnostiky a nektere odmitaji vec dal resit. Jsem nicmene na pristi tyden opet nekam objednan... nechame se prekvapit. Je to k zbliti. a ano.. jde o cervenou 1.6 THP Citovat
Vatsug Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 No je to smutné a dost deprimujicí. V květnu jedu do Turecka a Gruzie, tak snad bude přát štěstí. Fakt se nenajde ještě jiné THP kromě mého, které je v pohodě.:myslim:myslim Přece všechny THP motory které vyrobili nemůžou být šunty. Vždyť se na tom podílelo i BMV. je to i jejich vizitka!!!!! Citovat
P607Olda Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 Jednoznačně doporučuji Peugeot Bystřice n.P. Zavolej tam a zajeď. Citovat
milosz Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 diky za tip.. zatim dam jeste sanci jednomu mistnimu servisu.. kde jsou alespon ochotni... kdyz uz nic jinyho. Citovat
elton Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 Šílené to bych asi hodil auto ze skály. Zlatej diesel. Nenabídli ti odkup auta, nebo výměnu? Citovat
milosz Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 zatim mi nikdo zadny rozumny reseni nenabidl. dvouleta zarua skoncila tusim vcera.. bezi mi nicmene prodlouzena zaruka.. davam tomu ted posledni sanci v servise.. pak se chystam zapocit korespondenci s importerem.. Citovat
P607Olda Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 Zavolej do té Bystřice. Hlavně, když máš tu prodlouženou záruku. Ještě je šance. Už tady pořešili několik neřešitelných věcí. Korespondence s importérem je nanic. Bude hrát na zdrženou, nakonec to vzdáš. Snaž se opravit to auto v záruce. Citovat
milosz Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 no.. mam na to jeste priblizne dva roky.. snad se to za tu dobu da do poradku.. co mne irituje uplne maximalne... je ta neustala potreba predvest zavadu. proste ji nejsem schopen na pozadani predvest. hlasky typu.. auto je dobry.. ale motor je spatnej... a kdybyste si koupil naftu.. tak tady nejste.. mne taky neprivadi k nadseni.. Citovat
milosz Odesláno 27. únor 2014 Odesláno 27. únor 2014 jsem objednan tady na pristi tyden. maji ochotu to resit.. kdyz se nepodari zkusim to. v kazdym pripade diky za typ. Samozrejme hraje roli ze je to ponekud z ruky a vetsinou po me chteji to auto v servise nechat dva dny. Takze to ma trosku.. logisticke komplikace.. ale jak rikam.. diky.. Citovat
antired Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 [upravil dne 31/5/14 13:37 od antired] Citovat
Milhaus65 Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 Podívat se kamerou do hlavy k ventilům. Na 99% na nich budou napečené olejové výpary. Problém přímého vstřiku, nemá je co opláchnout. Ten kdo jezdí dlouhé cesty (třeba @Vatsug :-) ), se s tímto asi nepotká, nebo ne tak brzy. Ideálně sundat hlavu a rozebrat, potom se uvidí. Je to na dlouhé psaní. Citovat
antired Odesláno 15. březen 2014 Odesláno 15. březen 2014 Hlavu jsem mel dole nedavno. Drahy spas. Vsechny srouby se musi znova pouzit nove. ale mi nejde o kontrolu stavu meho motoru, ale zkusenosti s dekarbonizaci u THP, jestli to pomohlo a tak... Citovat
milosz Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 me se teda zadna hlaska nikdy neobjevila.. ale blbnulo to slusne. skoro mi to az prislo ze nekdo ten system upravil tak.. aby se hlasky objevovali v zavaznejsich pripadech. nicmene auto bylo par dni u Kopeckych. Musim ocenit pristup pana vedouciho servisu a zaroven \"tlacenku\" P607 Oldy.. ktera patrne znacne pomohla. Ale zmatek to ve mne nechava porad velky. Jak je mozny ze jeden den neco reklamuju ve Federalech, nehodi to ani chybku a za tyden u Kopeckych se to hemzi kody o klepani.. detonacnim spalovani atd? No ale zda se ze problem s akceleraci byl vyresen. Auto jde daleko plynuleji za plynem, cukani se nekona. Co se kona stale, jsou vibrace a kolisani otacek za studena. Kopecky maji ochotu to resit, ja uz ale ne a pristi tyden jedu pro Toyotu. Na Peugeot jsem asi nezanevrel, ale proste pro mne nemaji vhodny motor. Tj atmosfericky benzin. Chci totiz auto na minimalne 5.. lepe 7 let.. a to zda se 1.6 THP nesplnuje. Jinak ten posledni zasah bylo nastaveni rozvodoveho retezu /patrne se to klukum u Domanskyho v lednu uplne nepodarilo/, cisteni.... ehm.. neceho.. vstriky.. patrne... ale ne tekutinou do benzinu. Kterou jsem nicmene taky dostal za ukol zakoupit . Jenom tyhle sracicky do benzinu mne letos staly 2 tis. Mimochodem mi po 5008 zbydou jednu sezonu jete zimaky continental.. kdyby mel nekdo zajem Citovat
milosz Odesláno 16. březen 2014 Odesláno 16. březen 2014 Podívat se kamerou do hlavy k ventilům. Na 99% na nich budou napečené olejové výpary. Problém přímého vstřiku, nemá je co opláchnout. Ten kdo jezdí dlouhé cesty (třeba @Vatsug :-) ), se s tímto asi nepotká, nebo ne tak brzy. Ideálně sundat hlavu a rozebrat, potom se uvidí. Je to na dlouhé psaní. ano.. toto mi byo receno take. kdyz budu jezdit delsi trasy a poradne to prohanet.. nebude problem. Kdyz budu ale jezdit zpusobem, kvuli kteremu jsem si benzin kupoval, tj do prace, dite do skolky apod.. problem bude. Ted uz ale ne muj.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.