Přejít na obsah

p.rose

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

Profilové informace

  • Město
    Není
  • Stát
    Česká republika

p.rose's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. p.rose

    Nákup 5008

    Ano, i když současné ČR znění zákona říká, že ne. Prostě naše Česká republika
  2. p.rose

    Nákup 5008

    Skupina B je dostatečná pro přípojné vozidlo s povolenou celkovou hmotnosti převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy nepřevyšuje 3 500 kg. V roce 2013 vznikl problém s přejímáním legislativy z EU ( blbý překlad) a platné znění zákona má chybu, která tuto možnost vylučovala. Po urgenci karavanistických sdružení, MD vydalo závazné stanovisko ve smyslu, že EU znění má přednost před naším chybným. Více info na www.caravan24.cz/news.php?readmore=100
  3. p.rose

    hmotnost privesu

    V tomhle je jen blbá politika Peugeotu. Sám jako karavanista jsem to porovnával i u mé bývalé 308SW. Historicky klesá pouze celková povolená hmotnost soupravy, auta jsou prakticky stejně těžká . U 308SW 1.6 VTI 1400 kg přívěs - souprava 3300Kg , 1,6 eHDI 1200 kg přívěs - souprava 3145 kg. U starších verzí HDI 110k byl přívěs také 1500 kg. Ať mě nikdo netrvdí, že to VTI je pro tahání přívěsu lepší Při výběru současného auta jsem to i konzultoval s prodejcem a vůbec netušili důvod jejich snižování. Zvláště, že např. CITROEN u stejných motorizací je má výrazně větší - C4GP 1,6 eHDI 1540 kg přívěs, u 2,0 HDI 1750 kg přívěs.
  4. Uz byl zamluven pres SZ. Pokud si jej kolega nevezme, ozvu se.
  5. V rodině jednoho plánujeme rušit. Je přihlášený , povinné placeno. Je u příbuzných a tak nevím jaký je technický stav, 3 roky jsem ho neviděl. Nikdo jej už nepoužívá a tak mám za úkol dát jej k ekologické likvidaci a odhlásit, ale ještě jsem na to neměl čas. Pokud by někdo chtěl za odvoz ( u Hodonína , JM ).
  6. p.rose

    Co místo 5008čky?

    Jako minulý majitel tě asi moc nepotěším : - ve 30tkm začátek anabáze s napínáky - postupně 3 verze - v 68tkm výměna komplet motoru v rámci Optiway - v 92tkm opět škubání a diagnostika detonační spalování - mnoho dalších návštěv servisu kvůli diagnostice a pokusům na odstranění škubání Nový motor chyby jako přes kopírák, auto jsem měl jako nové, jediný řidič, výměny oleje od začátku po 15tkm (nájezd cca 20tkm ročně) , většina tras min. 15km - žádný vyloženě městský provoz. S autem ( auto celkově i projev a spotřeba motoru) jsem byl velmi spokojený a jen nerad jsem se smiřoval, že bude muset z domu. Nevím co jsem jako uživatel mohl pro zvýšení polehlivosti udělat. Musím teda vyzdvihnout Peugeot servis v Hodoníně i když jsem je musel už pěkně srát. Snahu měli, viz. výměna komplet motoru a ne jen hlavy, ale myslím, že co dál s tímto motorem neví nikdo. V 98tkm jsem to vzdal a prodal. Po menším koketováním o přechodu k jiné značce ( KIA Carens, FORD S-MAX) jsem zůstal věrný Peugeotu ( 4 nový v pořadí ). Následovala koupě prvního dieselu v životě - faceliftovaná 5008 2.0 Hdi , protože Peugeot v benzínu dnes nemá nikomu co nabídnout.
  7. p.rose

    poruchy 5008

    [Edited on 25/2/14 18:42 by p.rose]
  8. S tím logováním chyb bych si u tohoto motoru nebyl moc jistý. Momentálně řeším řachtání studeného motoru, které se projevuje cca obden.Diagnostika nic. Pokles výkonu na 6- stupeň - po ustálené jízdě, při sešlápnutí plynu dojde ke ztrátě výkonu, zpomalení auta a po cca. 2 vteřinách to jede. Pokud tomu šlapu na krk , tak zcela výkonově bez problému, žádné škubnutí. A diagnostika opět nic. Několikrát stav, že na 3 max. rychlost 60 km/h a diagnostika opět nic. Kontrolováno i vlastní diag. Jsou tam samozřejmě náznaky jako korekce klepání rozdílné na jednotlivých válcích,ale na to servis nereaguje.Chyby nejde jednoznačně vyvolat, auto jede a némají svůj P-kód a tak je vše OK.
  9. S technikem jsme to auto projížděli , viděl jsem na notebook s diagnostikou a opravdu tam žádná chyba nebyla. Závadu technik uznal a po konzultaci s Něměckem vyměnili to čerpadlo. To druhé čerpadlo bohužel po roce bylo nutné znovu vyměnit - jiné příznaky, trvalejší pokles výkonu, ale tam už byl nějaký P-kód.
  10. Stejnou závadu jsem měl také, na diagnostice žádný chybový kód. Vyřešeno výměnou vysokotlakého čerpadla.
  11. Diky všem za odpovědi. Tak nějak jste mi potvrdili, co jsem si myslel a budu k tomu směrovat servis. A ještě k alternativně motoru - vzhledem k častým návštěvám servisu, mám odzkoušeny všechny pro mě přicházející motorizace jako zápujční a k THP nemají pro mě alternativu. I 2.0 HDI jede pocitově hůř a spotřebou jsou na tom dost podobně. 308SW je pro mě z hlediska variability prostoru super a nemá konkurenci. Dokonce nepřipadá v úvahu ani výměna auta, jsem zarytý příznivce Peugeot ( 3 nový v pořadí ) a musím počkat, než skončí jejich \"letecké období\" ( zavazející maxi tunel a palubka jak v letadle )
  12. Právě,že napínák je tam už třetí ( 2x výměna, naposledy 8/2011) , je zajimavé, že to začne řachtat až po cca 20 sekundách a otáčky musí být nad cca 700 a trvá to zhruba 2 až 3 minuty. Stačí auto nechat někde 3 až 4 hodky stát a je to znova.Na etuners naznačovali možnost nedostatečného tlaku oleje . Auto má najeto 64000 a ojel vždy měněn po 15000. A jako bonus po 50000 začalo papat olej, mezi ryskama nestačí mezi výměnou, dolévám cca 0,5 l ,aby to zůstalo v mezích.
  13. Chtěl bych se zeptat všech, co tu měli problémy s rozvody, jestli se to nějak projevuje i na diagnostice. Já prakticky dva roky řeším hluk studeného motoru ( typické řachtání řetězu spojované s napínákem ) a cukání při akceleraci, zatím měněno 2x vysokotlaké čerpadlo, 2x napínák a současný verdikt servisu je natáhnutý retěz, který prý jako díl nespadá ani pod záruku Optiway Garance ( mám 5 let, 100 000 km) a mění se prý samostaně jen řetěz . Diagnostika motoru nevypisuje žádnou chybu a nejčastěji dochází k cukání např. při ustálené rychlosti na 6 st. a pokusu přidat dojde k cca.1 až 2 sekundovému propadu výkonu a zpomalení, pak se to rozjede. To je dost časté a k tomu tak 2 do měsíce úplný výpadek výkonu - na 3 st. to jelo max. 60 km/h na plný plyn, do minuty zase OK.Ty výpadky se dějí prakticky vždy až po důkladném zahřátí motoru ( musí se ujet opravdu min. 20 km ) a tak servis teď většinou hlásí \" závada se neprojevila\" . Prostě delší jízda s autem na dálnici na tempomat je radost Se servisem jsem spokojený, ochotní lidi, ale evidentně s touhle záhadou THP si neví rady ani výrobce. Našel jsem pár info na etuners.gr a mám dokonce ELM diagnostiku s tím jejich SW LIONHEART - výsledkem jsou korekce klepání rozdílné pro každý válec, ale tyhle informace servis neřeší. Tedy nakonec dlouhého monologu otázka - projevilo se vám cukání motoru i v diagnostice jako nějaký P-code ? A je správné měnit jen ten řetěz nebo i další příslušenství rozvodů ?
  14. to Vvitty S podporou EU mám také relativně zkušenosti. Pokud by se odbourala poradenská činnost, povinné náklady na propagaci EU a kontrolní činnost přidělování dotací tak ty dotace pomalu nebudou třeba . ( je to jen moje osobní zkušenost z dodávek do školství v rámci podpory EU )
  15. to fusion Plně s tebou souhlasím a sám mám ve svém okolí plno takových lidí ( kupodivu nejvíc z toho oboru co potřebuje tu pomoc - stavebnictví ) . Pracuji v nižší vedoucí funkci v soukromé firmě a tak musím kalkulovat i se mzdovými náklady a tak tedy vím co platíme jako zaměstnanci ( řádově je to mnohem víc než 2000 Kč, ono totiž důchodové pojištění je něco jako daň i v rozpočtu to figuruje jako výdaj státu a proto se to musí počítat dohromady a pokud k tomu připočteš odvody zaměstnavatele tak je to .... ). Ale přesto, že mě ty naše místní nemakačenka serou, vím , že je to zanedbatelná částka a jenom nám politici hrajou na citlivou notu viz. struktura rozpočtu. Mimochodem žiji v oblastech (JM,SM) kde na místní úrovni nevládla ČSSD ale ODS a KDU-ČSL , přesto z jejich strany nikdy nebyla snaha tohle řešit. Znám penzion s téměř nonstop kuchyní, mnoha lůžky a přesto má oficiálně 2 zaměstnace. Jak to, že finanční úřad , úřad práce, živnostenský úřad s tím nic nedělají ? Řešení tohohle problému je spíš možné pouze na místní úrovni nebo si snad myslíš, že řešení je přijmout zákon a nové úředníky na kontrolu využívání soc. dávek ? Bylo by to dražší než samotné vyplacené dávky .
×
×
  • Vytvořit...