P607Olda Odesláno 6. duben 2012 Odesláno 6. duben 2012 Je fakt, že pan Nečas nemá rád LPG, přesně řečeno má rád auta v originálním stavu bez úprav. Ale provoz na benzín ti zdiagnostikuje a dá do pořádku. Citovat
seemi Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 Zdravím, tak jsem vyměnil svíčky, cívku na 6 válci, zadní lamda sondu a auto pořád nejede jak má!!! Diagnostika stále ukazuje problem s 6válcem .... no, nechápu!! Známý mi říkal, že prý by to mohlo být unaveným rozvodovým řemenem, nebo nějakou kladkou.. Co si o tom myslíte?? Já už fakt nevím!! Citovat
Ferry Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 svicku jsi vymenil jen tu jednu? Kdyz uz, dal bych celou sadu. Ono vetsinou se pro jistotu meni komplet i vsechny ty civky. Kompresi na valcich jsi meril? Citovat
seemi Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 Svíčky jsem měnil všechny.. komprese měřené nebyly. Citovat
seemi Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 Vyměňuj dál. Časem na to přijdeš. dobrá rada nad zlato.. asi vyměním celé auto! už na to fakt nemám nervy. Citovat
P607Olda Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Víš, koupit 6-válec se spoustou elektroniky a pak ho chtít spravovat doma jako Š100, to už nejde. Citovat
Agrafik Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 A myslíš, že by to v servisu dělali jinak? A co odpojit kompletní elektroniku LPG o řídící jednotky motoru, zkoušel jsi to?.Třeba to dělá ta ŘJ pro LPG, . Citovat
seemi Odesláno 13. duben 2012 Autor Odesláno 13. duben 2012 no, byl jsem u plynáře, a ten se dušoval že to tím nebude.. a těmi rozvody by to nemohlo být??? že by byl nějaký problém v časování, nebo tak něco?? něco na ten způsob mi říkal odborník přes elektroniku.. a taky říkal, že mě do budoucna s tím vozem čeká spousta starostí s elektronikou, že je tam nějaká sběrnice dat, která ráda zlobí, a prý se mi zničeho nic může stát, že třeba nepůjde otevřít kufr, nebo cokoliv jiného, a skončí to nefunkčnosti celé elektroniky auta a to prýtřeba jen kvůji jedomu nějakému snímači.. (hledání jehly v kupce sena), fakt jsem nalomený, že ho dám někde protiůčtem, a vemu něco jiného.. ale co??? abych nešel z bláta do sraček:D Citovat
Vítek1 Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 no asi tak jako u vsech aut tohle ma BSI ale treba VW tomu rika komfortni jednotka a kdyz jsme u VW tak tam ti odejde mikrospinac v zamku a prestane ti fungovat vsechno kolem central alarm EL. okna... Co jsem si tady precet tak to auto nebylo u nikoho kdo se vyzna v peugeotrch co? To je asi tak jak kdyz me tvrdili ze zatazenim rucky odru rez ze zadnich kotoucu Citovat
Agrafik Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Ber to tak ta řídící jednotka LPG musí nakecat počítači motoru, že jede stále na benzín a ne na LPG. Dále ta jednotka LPG musí ty data nějak korigovat a po přepočítání \"dávkovat\" LPG. Pokud je tam nějaký problém?, může to dávat chybu, nebo se pletu? Jo a ještě tu někdo řešil pozice zapalovacích cívek na motoru. Servis zjistil, že je vadná cívka, tu vadnou vyměnili, ale spletli si pozici válců, takže vyměnili dobrou a tu vadnou tam nechali . Citovat
P607Olda Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Měl jsem 607 7 let, najel 80 000 - 395 000 km. Kazila se tak přiměřeně, na HDi odcházela různá čidla. Martin Nečas mi je podle potřeby opravil, tedy zdiagnostikoval, případně půjčil na vyzkoušení a vyměnil. Když něco dělá denně, tak má na to jiný grif, než když to děláš na svém jediném autě. Sadu náhradních dílů má k dispozici na vyzkoušení. Na toto jsem mířil mojí poznámkou o Š 100. Tvoje snaha o opravu holýma rukama se mi zdá obtížná. Možná by ses až divil, jak snadná by byla oprava, kdybys věděl kam šáhnout. Citovat
Budhas Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 Olda má pravdu. A nesnáším věty tipu \" je to sráč, prodám ho, protože se rozbil \" Každý auto má poruchy, některé víc, některé míň. Já jsem zatím najel cca 50 tis (proti Oldovy je to prd) a měl jsem jen běžný závady, který se dají srovnávat s ostatníma autama. A můj názor je, že plyn patří do sporáku a ne do auta. Citovat
seemi Odesláno 14. duben 2012 Autor Odesláno 14. duben 2012 Ber to tak ta řídící jednotka LPG musí nakecat počítači motoru, že jede stále na benzín a ne na LPG. Dále ta jednotka LPG musí ty data nějak korigovat a po přepočítání \"dávkovat\" LPG. Pokud je tam nějaký problém?, může to dávat chybu, nebo se pletu? Jo a ještě tu někdo řešil pozice zapalovacích cívek na motoru. Servis zjistil, že je vadná cívka, tu vadnou vyměnili, ale spletli si pozici válců, takže vyměnili dobrou a tu vadnou tam nechali . No a je teda 6tý válec v zadní řadě první u rozvodů?? Citovat
seemi Odesláno 14. duben 2012 Autor Odesláno 14. duben 2012 Měl jsem 607 7 let, najel 80 000 - 395 000 km. Kazila se tak přiměřeně, na HDi odcházela různá čidla. Martin Nečas mi je podle potřeby opravil, tedy zdiagnostikoval, případně půjčil na vyzkoušení a vyměnil. Když něco dělá denně, tak má na to jiný grif, než když to děláš na svém jediném autě. Sadu náhradních dílů má k dispozici na vyzkoušení. Na toto jsem mířil mojí poznámkou o Š 100. Tvoje snaha o opravu holýma rukama se mi zdá obtížná. Možná by ses až divil, jak snadná by byla oprava, kdybys věděl kam šáhnout. Určitě máš pravdu, ale tady žádného odborníka nemám, a do šumperku je to pro mě obtížnější.. hlavně časově náročné! ale asi tam fakt budu muset zajet.. Citovat
seemi Odesláno 14. duben 2012 Autor Odesláno 14. duben 2012 Olda má pravdu. A nesnáším věty tipu \" je to sráč, prodám ho, protože se rozbil \" Každý auto má poruchy, některé víc, některé míň. Já jsem zatím najel cca 50 tis (proti Oldovy je to prd) a měl jsem jen běžný závady, který se dají srovnávat s ostatníma autama. A můj názor je, že plyn patří do sporáku a ne do auta. to je možná pravda to s tím sporákem, ale až budeš jezdit 10-12 tkm měsíčně tak bys opravdu poznal finanční usporu! dělá to fakt dost!! neřekl jsem že je auto sráč, prostě jsem koupil špatně, a koupil jsem si ho protože se mi opravdu líbí, a byl bych s ním určitě spokojený ale jsem hodně časově vytížený, a fakt nemám čas řešit problémy.. ale to bych si asi musel koupit nové auto! bohužel na něho nemám:roll Citovat
Agrafik Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 Pořadí válců: psal jsem to někde dole. Citovat
brslen Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 Dej na Oldu,taky jsem měl 607,ale né v 6 válec.Zlobila mi elektronika a Olda mi poradil svazek drátu v kufru-měl pravdu byli přecvikané. Citovat
P607Olda Odesláno 16. duben 2012 Odesláno 16. duben 2012 :DTy přecvikané dráty mi poradil a opravil... no hádejte kdo. Já jenom obdivuju, jak ten servisák jde najisto. A jak rychle dělá. [upravil dne 16.4.2012 22:37 od P607Olda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.