Shrek Odesláno 4. duben 2012 Odesláno 4. duben 2012 Zdravím všechny, potřeboval bych vyměnit horní díl palubovky, protože tak je vystřelený spolujezdcův airbag. Myslel jsem, že to je podobný princip jako na 307, přední část odšroubovat a pak vycvakat. Ale včera, když mi přišla nová, jsem byl překvapen. Žádná, nebo skoro žádná, dírka pro šroub. Tak jsem se dal na odstrojování a opravdu.. Zepředu je to zaháklé a vzadu to drží jako ďas.. Nevíte někdo jak to tam drží? To je tam snad přivařené. Jaký je tedy postup? Budu muset vyndat celou palubovku:grr. Díky Citovat
Shrek Odesláno 4. duben 2012 Autor Odesláno 4. duben 2012 Stále nikdo neví? To budu první , kdo to bude muset vyšpehnout? Citovat
pipistrel Odesláno 4. duben 2012 Odesláno 4. duben 2012 podla serviceboxu to vyzera ze je to celok. neda sa dat vrch samostatne dolu myslim. [upravil dne 4/4/12 15:38 od pipistrel] Citovat
antal Odesláno 4. duben 2012 Odesláno 4. duben 2012 no sobol by to mohol vediet ked ju ma očalunenu,skus mu napísat Citovat
Guest mischko11 Odesláno 4. duben 2012 Odesláno 4. duben 2012 nevim ako to chces dokazat vymenit Citovat
pretekar Odesláno 4. duben 2012 Odesláno 4. duben 2012 Musis to komplet odstrojit a vymenit celu pristrojovku, je to tam prevrtane srobami. Drzim palce, rataj tak 1- 2 dni ked si to nerobil Citovat
Shrek Odesláno 5. duben 2012 Autor Odesláno 5. duben 2012 Takže jsem se do toho včera pustil. To zase jednou něco frantíci vymysleli:mad:. Kdyby raději nechali koncept z 307, ale ono néééé. To pretekar: Nevím kde jsou ty šroubky, ale já jsem žádné nenašel (to bylo u 307). Kromě těch, které jsou použity na celou palubovku. Už jsem napověděl, palubovka musí ven, včetně rámu. Jednotlivé komponenty řešit nebudu, protože se zde již řešily. Prostě odmontovat most mezi sedadly, stejně se musí dekódovat krabička airbagů, celý panel s rádiem a ovládáním klimy, kaplička a přístrojovka. Dále odšroubovat konzolu (rám) palubky (na bocích a dole pod ovládáním klimy (viz obrázek od Pipistrelu pozice 70). Nezapomeňte na šroub za přístrojovkou, šroub který drží airbag spolujezdce a dva šrouby za rádiem držící topení . Dále se musí odstrojit kompletně svazek z palubovky (zůstane v autě). A může jít palubka opatrně ven. Chce to alespoň 2 páry rukou. Nevím:myslim, zda je to správný postup dle Peugeotu, ale takto jsem to dělal já. Po vyndání mne čekalo překvapení. Celý horní díl palubky s airbagem je přilepen, rospektive spíše \"přitaven\". Jsou to ty světlé body na krytu. Dále jsem by překvapen, že airbag spolujezdce není přišroubován rovnou k palubce (krytu), ale je přišroubován k takovému mezikusu z plastu, který se musí na novou palubku nalepit. No tady to frantíci pěkně vylepšili . Připojil jsem nějaké fotky, tak snad z nich budete alespoň trochu moudří. Takhle vypadala vyndaná palubka s odtrženým krytem (světlé body na výliskách jsou místa lepení) [upravil dne 5/4/12 06:45 od Shrek] mona74 ohodnotil 1 Citovat
Shrek Odesláno 5. duben 2012 Autor Odesláno 5. duben 2012 Starý kryt (zde je odmotován aibag, a katé jsou zde ony světlé body), také je zde mezikus mezi airbagem a krytem palubky Citovat
Shrek Odesláno 5. duben 2012 Autor Odesláno 5. duben 2012 A konečně takový je nový kryt, jak jsem ho dostal [upravil dne 5/4/12 06:52 od Shrek] Citovat
pretekar Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 Myslel som to ze je to prisrobovane asi vsade.....ale ako vidim zvladol si to Citovat
koblih69 Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 Dotaz úplně mimo - ten horní plast jsi objednával kde? Citovat
Shrek Odesláno 5. duben 2012 Autor Odesláno 5. duben 2012 Ten kryt jsem dostal rovnou k autu. Citovat
koblih69 Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 Tak to jsem nepochopil..... píšeš: ....potřeboval bych vyměnit horní díl palubovky.....Ale včera, když mi přišla nová, jsem byl překvapen.... z toho jsme pocholil, že jsi někde objednal jen ten horní plast. O tom jsem neslyšel, vždycky jen o výměně plaubky jako takové. Cože je asi logický s ohledme na pevnost těch původních spojů. Nicméně mě zajímalo kd ese to dá koupit. Citovat
Shrek Odesláno 5. duben 2012 Autor Odesláno 5. duben 2012 Nějak jsem to popletl, tak se moc omlouvám. Koupit to ale musí jít, protože na té nové palubce jsou všechny držáky rovné, neroztavené. Jedná se o držáky, které přijdou zastřit do otvorů v palubce a roztavit. Tak uvidíme:papa Citovat
fuk muk Odesláno 29. červenec 2024 Odesláno 29. červenec 2024 Zdravím, Neviete niekto ako demontovať palubovku (kvôli výmene airbagu spolujazdca)... Peugeot 307 1.6hdi 66kw 2007 Ďakujem.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.