Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mozna ma na mysli nneaku kratku a ta ssa neda ssshnat jedine poskaldat...na.mieru aku len chces :) a nabuduce by to chcelo nneake lepsie pomenovanie lebo toto pje vazne aako tie pomenovania na produktoch u cinanca

Odesláno

no mám 1.4i a podle mě je to líný a chtěl bych aby to my to jelo krapítek rychlejc.

Tak nevím co s tím mám dělat.

zdali mám přidat turbo,sportovní sání,chip tuning,rezonátor,atd...

Odesláno

Na 1.4 je to zbytečný..ne dělám si srandu...dej si tam převodovku z 1.1, má kratší převody a na sprint bude lepší jak 1.4 ;)

Sportovním sáním nic neskazíš, nech si udělat od někoho výfuk i se svodama a můžeš jít i ve stejných stopách jako já u svý 1.1 - výfuk, větší vstřiky, lepší zapalovací rampa a sportovní sání s filtrem od HKS. Možná to jednoho miniponíka přidalo, možná ne. Subjektivní pocit je, že to jede líp :D

Na turbopřestavbu zapomeň, to rovnou kup GTi. 1.4 motor není stavěnej na přeplňování ;)

Odesláno

Celkově je lepší auto prodat a koupit silnější.Nasypeš do toho čas a peníze a výsledek dá se říct nulovej,plus problémy na STK a v případě zásahu do motoru možná i na emisní kontrole.Fakt nemá cenu rvát peníze do úprav motoru kterej ve výslednym efektu bude mít výkon jako sériová 1.6ka jen s tím rozdílem,že to bude dražší a bude to víc žrát....

Jinak převodovka z 1,1 motoru je dobře poskládaná,ale spíš do města.Auto sice bude mít větší zrychlení,ale podstatně tím snížíš maximální rychlost.... Záleží co od toho čekáš,jestli sprinťáka nebo rychlíka :D

Odesláno

no ja myslim že do 1,4 je taky trošku zbytočne rvat penize ked možeš kupiť 1,6 a rvať ich do nej :-P :D ale ked chceš mať 1,4 tak kludne do toho a budem silno podporovať :) začni napríklady vyfukom prida ti to neake koniky ale na mieru robeny či už do supersprint alebo do neakej firmy na sport vyfuku de ti ho od zvodov až po konec poskladaju oni, pak sportove sanie jednoduche a lacne riešenie je raceland kit sania s neakym kvalitným filtrom alebo sa pozri do mojho vlakna (odkaz nižšie mám v popise) ako som si spravil sanie ja a poviem že je hodne dobre spokojny uplne :) a pak tie vstreky väčšie by boli taky dobre alebo lepšie riešenie a lacnejšie je, že vstreky nehaš seriove pôvodne len kupiš športovy regulator tlaku paliva nastavitelny najlepšie podtlakom a namontuješ miesto seriovemu :) pri ustalenej jazde bude žrať malo ale pri dupnuti na plyn to potlači viacej paliva bude zrýchlenie lepšie (vhodne aj na seriove neupravene motory)

a dalej ta prevodovka z 1,1 je lacna varianta upravy prevodovky na šprinty :) ale ak cheš zachovať spotrebu pri 90 alebo 100 km/h ako máš teraz tak len zožeň prevodovku z 1,1 a prehadž kolečka z nej na tu 1,4 prevodovku ktoru tam máš ale 5. stupeň nehaj ten čo máš :-) a zachvoaš spotrebu na 5 aku máš teraz aj maximlaku ale zrýchlenie bude lepšie :)

ak máš pripomienky neake skus napísať SZ možna by som vedel poradiť lepšie čo a ako :)

Odesláno

Tom_206: sportovním sáním se to mnohdy rozes*re, že to jede hůř než série

lukashumes: závodní převodovku třeba seženeš od hewlandu, ale bude tě stát víc než celý auto... takže jestli ti to auto přijde slabý, tak to rovnou prodej a kup něco jinýho...

[upravil dne 28/3/12 22:44 od Jeny]

Odesláno

no to jo :) nie je lahke spraviť sportove sanie :) ja som vyskušal neake varianty a naštudoval si dačo o tom a pak aj pozrel ake sa vyraba a ake ma hodnotenie dane sanie na dany motor :) a niečo si medzi tým a podla možnosti vyrobil :) nie je to dokonale ale svoj učel to splni a určite to nejde horšie ako seria :) by som pvoedal že i trochu lip :) no chce to namerať hodnoty na brzde :)

Odesláno

lukashumes: pokud nemas nejsilnejsi verzi, tak to prodej a kup nejsilnejsi verzi co se delala (206 RC). :papa

P.S: kdybych byl svine, tak ti reknu dej tam turbo :D aspon by tu byla sranda

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Mám takový dotaz ohledně převodovky a nebudu zakládat nové vlákno takže: Má někdo ponětí jestli by se dala upravit převodovka u 206 s16 ? Jde mi především o úpravu 5. převodového stupně, protože při cca 95km/h (tachometrových cca 100km/h) mi motor točí skoro 2750ot což mi nepříjde moc ekonomické :D chtěl bych točit těch 2250ot. Jde prostě vyměnit jen jedno převodové kolo nebo se musí přeskládat celá převodovka? Díky za rady a zkušenosti :)

Odesláno

Ano, soukolí 5 stupně je přístupné-je mimo hlavní skříň (za ložiskem) takže stačí stáhnout kola a dát jiná. Otázkou je, kde vzít kola s nižším převodovým číslem-prozkoumat SB, např. kola z HDI...

Tady je návod na MA5 převodovku, tuším, že S16 má BE4, ale postup bude si myslím obdobný. http://www.suzukituning.com/PSA/MA5%20Gearbox/5th%20gear%20change.htm

Odesláno

Chce to:

turbo kit...50 tis

výfuk nerez..........15 tis+2000 omotávky

nové sání.............3,5 tis

lehké kola.............25tis

lehčí řemenice.......3,5tis

Koupě 206 GTI...... 40-60 tis......:) Aneb hodně štěstí:)

Odesláno
Mám takový dotaz ohledně převodovky a nebudu zakládat nové vlákno takže: Má někdo ponětí jestli by se dala upravit převodovka u 206 s16 ? Jde mi především o úpravu 5. převodového stupně, protože při cca 95km/h (tachometrových cca 100km/h) mi motor točí skoro 2750ot což mi nepříjde moc ekonomické :D chtěl bych točit těch 2250ot. Jde prostě vyměnit jen jedno převodové kolo nebo se musí přeskládat celá převodovka? Díky za rady a zkušenosti :)

No teoretickej návod tu máš od paju, ale pokud se nepletu, tak potom budeš muset 4kvalt dost vytáčet, aby si to při řazení 5ky neudusil :D

Odesláno

Tak ale zasenemusi moc tocit ked radis 5 az ked mas 90-100 km na tachaci tak to je normalne :D

Ja to tak robim bezne a jeto super :D a pride mi to ekonomickejsie ako to rozbiehat na 5 :D

Odesláno

ájé to vaše skládání převodovek mi nahodilo vzpomínku ze střední kdy sme dělaly rozborku a zborku 120kový převodovky.. nák se nám pomíchaly kolečka z jiný převodovky a trojka točila jak jednička :D .. takže na kolečka pozór sou záludná :D

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...