Barney Odesláno 8. duben 2012 Autor Odesláno 8. duben 2012 Mě svítí už 1000km a pořad nic musím tedy zaklepat na dřevo. Ted mi už ale svití jasně nebo občas zhasne.. tipuju to na to relé Citovat
asaad Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 Čus, taky se mi občas rozsvítí STOPka a spínají se mi sahary jak chtějí.Někdy po nastartovaní naběhnou naplno a někdy po chcípnutí motoru běží i když je motor zahřátý na 70 stupňů.Klimu jsem nezapínal...Poradí někdo? Zkusím prohlídnout ty relátka.Na kolik vyjde novej bitron? Díky moc Citovat
punkac Odesláno 8. duben 2012 Odesláno 8. duben 2012 na ten dotaz s tou klimou.... Chladí nebo je prázdná? Klima by se neměla rozběhnout, pokud na presostatu (to čidlo u sušáku klimy) není požadovaný tlak a pokuď neběží sahary na (alespoň) pomalou rychlost. Pak je to vyhodnoceno jako chyba světlem STOP. Osobně, pokaď je klima dofouklá, bych to viděl na skorodované relé u sahar - jsou tam tři Citovat
Dančák Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Tak abych to trochu obnovil, jak jsem psal výše tak občas se rozbliká kontrolka STOP a zhasne až když se vypne klima, napojil jsem to na diag. a zjistil jsem, že nefunguje malá rychlost el. ventilátoru - relátko cvaká, ale vrtule se neroztočí, velká rychlost funguje bezproblémů, relátko je v pořádku, neni tam koroze nic, nějaký nápad co s tím kromě toho že koupit jiné relátko? Citovat
Ferry Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 spis bude spatna ta jednotka co ty ventilatory ridi, je v levym podbehu, kdyz sundas predni cast plastoveho podbehu Citovat
Ferry Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Čus, taky se mi občas rozsvítí STOPka a spínají se mi sahary jak chtějí.Někdy po nastartovaní naběhnou naplno a někdy po chcípnutí motoru běží i když je motor zahřátý na 70 stupňů.Klimu jsem nezapínal...Poradí někdo? Zkusím prohlídnout ty relátka.Na kolik vyjde novej bitron? Díky moc taky to muze delat to hnedy cidlo na termostatu, bitrony nejaky mame, tak ti ho muzu pujcit na vyzkouseni Citovat
Dančák Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Tak to vidím na ten bitron, relátko je ok, to čidlo teploty asi taky když ta pomalá rychlost nejde spustit ani přes diag., jediný co vim že v zimě to přes diag. spustit šlo, víte kolik se cca hejbou ty bitrony z vrakáče? Citovat
Dančák Odesláno 20. duben 2012 Odesláno 20. duben 2012 Tak jsem na jistotu sundal kolo a podběh na řidičový straně a bitron nikde....Můžete mi to někdo vysvětlit? V podběhu je jen klakson a sání, nic víc.....a nenašel jsem ho ani nikde kolem motoru prostě neni, ani v serviceboxu jsem ho nenašel....kdyžtak VIN je VF38ERHYE81064357. Je to HDI 66kw r.v.2000, jednovrtulový s auto klimou. Někdo nějaký nápady jak rozchodit pomalou rychlost ventilátoru? Citovat
Ferry Odesláno 20. duben 2012 Odesláno 20. duben 2012 to Dancak, no jo to bude mozna tim, ze HDI zadnej bitron nema ventilator ridi primo ridici jednotka motoru podle zeleneho cidla s origo objednacim cislem 1338 A7, ktere je nasroubovane na komore termostatu Citovat
Dančák Odesláno 20. duben 2012 Odesláno 20. duben 2012 Tak už jsem na to nejspíše přišel, vyzkoušel jsem vše kromě odporů, co jsou na chladičový stěně vedle ventilátoru, zkusil jsem přehodit konektory odporů a malá rychlost už se spouští a kontrolka STOP nebliká, velká rychlost jde i když jsou oba odpory odpojené....na šedý odpor 0,54ohmů to funguje, na černý 0,8ohmů nikoliv, na pohled nevypadá nijak poškozeně, ale prostě nefunguje, tudíž zkusim sehnat jiný černý odpor a když potom zapojim černý konektor na černý odpor, bude to snad fungovat:) v příloze přikládám foto o co se jedná.... EDIT: Jo to bude asi tim:D na zelený čidlo na termostatu jsem koukal, je v pořádku a ukazuje správně.... [upravil dne 20/4/12 19:59 od Dančák] Citovat
Pako24 Odesláno 7. květen 2012 Odesláno 7. květen 2012 V těch odporech je taková stříbrná trubička - teplotní pojistka, která bývá vadná - dá se koupit za pár zlatých, pokud bude KO, bude problikávat STOP a na displeji problikávat \"Engine temperature too high\" - někdy jen velmi krátce takže to jde dost blbě odhalit... Citovat
kalle Odesláno 22. červenec 2012 Odesláno 22. červenec 2012 ahoj. tak řeším podobnej problém. Za poslední rok se mi tak 5krát rozsvítila kotrolka STOP bez jakékoliv další kontrolky. Rozsvítila se v různých situacích, takže se z toho nic nedá vypozorovat a ani diagnostika nic neukázala.. Poslední dobou jsem ale vypozoroval, že kolísá ručička teploty chladící kapaliny (kontrolka STOP se ale nerozsvítí), z čehož jsem vyvodil, že by mohlo být vadný čidlo teploty chladící kapaliny. (ručička třeba během 5 sekund kolísá mezi 70 a 90 a pak zase drží na 90, někdy tak 85) Před tímto kolísáním držela teplota vždy na 90 ať bylo počasí jakýkoliv. Teplota oleje se drží pořád stejně v normálních hodnotách. Tak co myslíte bude to čidlo? Termostat by asi nedělal takové náhlé kolísání, takže ten jsem vyloučil.. Možná ještě nějakej kontakt mě napadl. Jen ještě podotknu, že klima je momentálně prázdná a pořád vypnutá.. (nějaká nezjistitelná mikro dírka, náplň tam vydrží tak rok...) Jedná se o P406 break HDI 80kW, r.v. 2001. Díky všem za rady a nápady [upravil dne 22/7/12 10:07 od kalle] Citovat
ChodeC Odesláno 22. červenec 2012 Odesláno 22. červenec 2012 kalle: s ručičkou teploty chladící kapaliny jsem měl podobné zkušenosti. Napřed to začalo nenápadně, jednou za 2-3 měsíce, poslední dva týdny již ručička běhala podle nálady a často až na \"nulu\". Včera bylo čidlo na zkoušku vyměněno a budík ukazuje normálně. Kontrolku STOP jsem nikdy ale na displayi neviděl. Citovat
kalle Odesláno 22. červenec 2012 Odesláno 22. červenec 2012 taky si myslím, že by to mělo být to čidlo, jen těžko říct jestli to má spojitost s tou stopkou.. v týdnu to zkusim nechat vyměnit a zjistit, jestli není něco novýho na diagnostice. Citovat
palec17 Odesláno 29. červenec 2012 Odesláno 29. červenec 2012 pred hodinou nastal u mna podobný problém po tom co som konečne odvzdušnil spojku som myslel ze mám na chvílu s autom pokoj ... bol som sa previezt asi 10 minút jazdy auto som odstavil a pohodicka. No ked som potom chcel nastartovat a dal som kluc do polohy 2 roztocil sa mi vetrák na sahare (iba jeden aj doteraz sa mi tocil iba jeden), ked som naštartoval tak mi preblikovala kontrolka STOP a nic iné nesignalizovalo. Je to asi dva dni co som kukal bitron ten vypada byt po vizualnej stranke OK aj tie 3 relatka na sahare a ked odpojim to hnede cidlo pri pal. filtri tak sa mi rozbehne tiez sahara. Tak neviem co s tim moze byt niekto tu spominal tie odpory na pomalsi chod kde ich najdem??? -mám starý model -klima je uplne prazdna Citovat
Barney Odesláno 29. červenec 2012 Autor Odesláno 29. červenec 2012 Klímu mám také prázdnout relátka sem si koupil nové jelikož bylo jedno pryč odpory by asi tohle neudělaly .. takže dle mě to může být jedině bitron taky mi kontrolka prosvěcuje a sahara běží po otočení klíčku na plný výkon. Citovat
palec17 Odesláno 29. červenec 2012 Odesláno 29. červenec 2012 hmmm a môžem jazdiť ked mi svieti tá kontrolka STOP??? nehrozí nejaké zlyhanie? Citovat
palec17 Odesláno 29. červenec 2012 Odesláno 29. červenec 2012 hmmm a spozoroval som ešte jednu vec ked je auto úplne vychladnuté tak ani sa nezapne sahara a ani nebliká STOPka. ale ako náhle ho zahrejem aj na 80° C vypnem motor a potom otočím klucikom tak sa zapne sahara a ponastartovaní blika STOPka. Citovat
Barney Odesláno 29. červenec 2012 Autor Odesláno 29. červenec 2012 já sem stím najel přes 5tis. ale pak jsme jendou ve vedru jel svižnějí uvařil to a praskla mi hlava... která mi zničila celej motor. kterej ted scháním .. jezdsit můžeš ale bacha na teplotu Citovat
gronholmm Odesláno 25. listopad 2012 Odesláno 25. listopad 2012 Nedávno se mi stalo že jsem jel asi 50 km a 5 km před cílem po projetí obce která nemá moc kvalitní vozovku, takže auto dost poskakovalo mi nejdřív problikla STOPka pak zhasla, a po asi 200 metrech se znovu rozsvítila. Na rozvícenou jsem ujel asi kilometr a zase zhasla. Od tý doby už to znovu neudělala. Co by to mohlo znamenat? Nic jiného se nerozsvítilo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.