Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, len taký jeden nenápadný dotaz :

Aký máte subjektívny pocit zo šoférovania, točenia volantom ? Zdá sa vám váš posilovač riadenia úplne v pohode ? Dokážete malíčkom pretočiť volant dokola, ako je to samozrejmosťou na \"dnešných\" autách?

Zdá sa mi, že mám dosť tuhé riadenie, pocítil som to najmä dnes pri prechode z užšších (nie veľmi) zimných pneumatík na plecháčoch na disky s o niečo širšími letnými. Dá sa povedať, že sa s tým volantom \"nasmýkam\" a to nie som ani nejaké tintítko.

Náplň posilovača bola menená možno pol roka dozadu, dá sa tomu nejako pomôcť ? Mám tam naliať niečo redšie, alebo mám naliať cez rysku, alebo sa oplatí rozobrať, vyčistiť hadice....atď ?

Ďakujem za vaše postrehy.

Odesláno

mam tam gumy 185/65/14 de to docela z tuhy bych řek (ale na místě otočim prstem), když jsem dal na zkoušku 175/65/14 šlo to o hodně líp. ale na nový auta to nemá.

Podle mě za to můžou experti z Peugeotu, když udělali chybu v malim rejdu ... s autem se nikde neotočim, debilně se parkuje, přehmatáváš volant v 90st. zatáčkách atd.

já třeba zkoušel jiný servo, trubky dotěsnovat atd kraviny ... furt to samý

... smířil jsem se stim ... je to Francouz, kdyby radši žrali slimáky a nesrali se do aut :D

Odesláno

Ivkopivko12tka:

Ahoj. Mam to iste na 1.4. Malickom neotocim ani prd, ked tak na lade. Gumy 185/65/r14. Olej meneny, je trochu nad max. Mozno nove servo (cena :bojim). Riadenie je tiez subjektivne dost tuhe (oproti inym autam), asi to je normalne.

Odesláno

Tak mě jde řízení taky z tuha ale je to 16 roků staré auto tak s tím počítám a neztěžuju si. Pokud chceš točit malíčkem tak si kup lepší servo nebo rovnou novějši vozidlo. Posilovač je dobrý tak na parkování ale jinak klidně i bez bych to bral.

Odesláno
Posilovač je dobrý tak na parkování ale jinak klidně i bez bych to bral.
Presne tak.

Aj mne ide riadenie tuhšie, ale zároveň je super spätná väzby od kolies, čo považujem za obrovskú výhodu. Ono je to totiž tak, že pred 12-20 rokmi ešte neboli príliš vyvinuté posiľovače s premenlivým účinkom a tak mali výrobcovia 2 možnosti:

1. naladiť posiľovač tuhšie, o niečo ľahšie sa točí na mieste, akoby posiľovač nebol, ale za jazdy účinok temer necítiť, je výborná spätná väzba od kolies

2. preposilovať posiľovač, riadenie ide na mieste pomocou malíčka, ako tu už bolo spomenuté, za jazdy však vodič nemá temer žuiadnu spätnú väzbu od kolies.

Takže 306ka má posiľovač typu 1, s čím som naozaj veľmi spokojný. Trebárs som chcel kúpiť Volvo V40 a tam je posiľovač tak preposilovaný, že spätná väzba nebola židna, správalo sa to, akoby bola odtrhnutá volantová tyč.

Teda za mňa je to OK!

.. Hosi, žigula, avii apod. na vás :aut

Tak-tak

udělali chybu v malim rejdu ... s autem se nikde neotočim, debilně se parkuje, přehmatáváš volant v 90st. zatáčkách atd.

No, to je ale trochu iná téma...hej, rajd to nemá najlepší, ale v 90 st zákrute budeš asi prehmatávať volant temer na každom aute (ibažeby si mal F1)

... je to Francouz, kdyby radši žrali slimáky a nesrali se do aut

Ach jaj, to už je len reakcia:bacha...ja by som povedal, že 306ka je veľmi vydarené auto...ak sa porovná s Golfom III, podľa mňa je 306ka lepšia.

[upravil dne 19.3.2012 19:42 od ferrari]

Odesláno

nemuzes to srovnavat s moderními auty.. Tyhle starsi auta jdou vzdycky trosku hur a je to schvalne kvuli rizeni ve vetsi rychlosti. Pak ten volant musi mit trosku odpor, jinak bys to neudrzel na silnici. Moderni auta maji posilovace s promenlivym ucinkem (servotronic atd) kde se vzrustajici rychlosti tuhne rizeni. Proto se s nim da na miste tocit malickem

Odesláno

Jo, jenže furt stará dobrá klasika je stará dobrá klasika.

Auto se servem se sice lépe parkuje, ale pokud doopravdy dobře uděláte převody (třeba v řízení), dá se s tím točit také jedním prstem.

Chyba může být klidně i v modulu servořízení, údržbě, ... nebo klidně třeba i někde jinde :P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...