Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chci se zeptat na pár věcí ohledně zámkové dlažby jelikož se do nich chci pustit,takže kdo si ji dělal,nechal dělat nebo ji dělá at poradí děkuji za rady!

1.Pod chodníčky stačí 4cm tlustá dlažba

2.Pod plochy kde bude jezdit auto 6 nebo 8cm

3.jakou značku Best nebo Diton nebo něco jiného?

4.Cena za komplet m2 vč.vykopání,obrubníků,štěrkování,pokládky?

5.Doporučení na nějakou firmu královehradecký kraj

6.Pod auto pokládat dlažbu do betonového lože nebo štěrk stačí?

7.zkušenosti s dlažbou po letech používání?

Díky moc:papa

Odesláno

Zdravím, dělali mi dlažbu teprve na podzim,ale snad pomůžu :

1. podle mě až,až

2. já mám 6 cm a říkali,že na to krátkodobě může i lehčí náklaďák

3. teď si nevzpomenu,ale nebylo to nic drahého - mám dvoubarevné obdélníky

4. celkem za m2 bez papírů 750 Kč s dokladem 900 - 1000 Kč,ale záleží na tom,jaký je starý podklad (betony,hodně kopání atd.)

5. bohužel jsem z Ostravska

6. dávali mi hrubý a na něj jemný štěrk

7. Zatím je to krátká doba ale jsem spokojený. Krásně se to udržovalo v zimě jak hráblem,tak frézou.Mám 120 m2 a pořád jsem měl čistý povrch. Ale pokud jsem přijel po zasněženém povrchu (mám to trochu do kopce) ,tak to trochu více klouzalo než po starých betonech .

Hlavně si hlídejte dobu,kdy budou pokládat obrubníky! Aby udělali tvar jak chcete vy a né jak se jim to hodí. Jak je položí,tak už s tím nehnete .Mi kousek zdu...li když jsem musel odjet.Naštěstí to ještě nebylo tvrdé , tak to předělali . Jinak nevím co více poradit .

[upravil dne 15/3/12 20:32 od Danilo]

Odesláno

dufam ze sa admini nenahnevaju :

http://www.premac.sk/betonove-vyrobky/zakaznicka-podpora/manual-ulozenie-dlazby/

dá sa to aj troška inak, lôžko si vibračnou žabou

(bez gumennej podložky) zahutniš do roviny pripadne potrebného sklonu a na takto zahutnené štrkové lôžko položiš dlažbu po ktorej potom opätovne pobehaš s vibračnou žabou (samorejme s gumennou podložkou) a presypes to pieskom - mne sa osvedcil tento sposob

samozrejme nezabudni aby bolo dobre únosne podložie !

3) vyber dlazbu od velkého výrobcu ktorý má zvládnutu technológiu výroby - budes mat záruku ze sa ti po prvej zime nerozsype

7) zájdi pred hocijaký hyper super obchod a tam uvidis v akom stave je po x rokoch pouzivania

Odesláno

Olda: souhlas

ten pochozi chodnik bych, pokud neni vylozene namahan, klidne nechal 4

ale doporucuju to poradne udusat, pres zimu nechat, na jare znovu udusat a pak pokladka, protoze jinak se to muze zacit casem vymr......

Odesláno

s pobavení pozoruju sousedy s proježděnejma kolejema v zámkovce po 1 sezoně(hlavně že sem mladej blbeček co tomu nerozumí a volně loženej štěrk je dostačující;) ). když už né beton tak pořádnou vrstvu prosívky a žábou utáhnout a jak říka scratch tak po tom autem pár tejdnů jezdit. Koleje se vytlečí rovnou. pak dorovnat. Prosívka se běžně používá i na lesní cesty a udrží i tatru...

[upravil dne 16/3/12 12:03 od ZoSo]

Odesláno

Mám dlažbu 8 cm všade. Tam, kde sa jazdí autom, tak sú koľaje nie hlboké ale sú. Ale podtým je vyštrkovaná cesta, po ktorej jazdili 40 rokov traktory. Jednoznačne, pod dlažbu kade sa bude jazdiť autom treba dať betón.

Odesláno

Na stránkách obou zmiňovaných značek dlažby mají realizaci i pokládku dlažby.

Betonové lože se dělá vyjímečně,třeba Bus zastávky.Ono záleží,co je za zeminu.Podle toho se dělá hloubka lože,pak štěrkodrť a štěrk.Samozřejmě po určitých vrstvách hutnit těžší vibrační deskou nebo válcem,žádným šidítkem,které sám uzvednu.

Odesláno
Samozřejmě po určitých vrstvách hutnit těžší vibrační deskou nebo válcem,žádným šidítkem,které sám uzvednu.

je rozdíl v kinetický a potenciální energii...žábu tak uzvedneš ale při dusání vytváří tlak mnohonásobně větší než je její váha...

Odesláno

Zámkovku mám ze Studnice (máš to kousek). Všude 8cm - před garáží i na chodníku. Beton jsem nedával, pak se už pod něj nedostaneš. Bagr mi to hluboko vybral (opravdu hluboko!!!), pak hrubý štěrk, jemný štěrk a menší vrstvu nejjemnějšího štěrku. Vše řádně udusat vibrační deskou, pochopitelně i hotovou zámkovku (na desku dát gumu).

Za těch cca 7 let jsem neměl jediný problém a to mi po zámkovce jezdila i naložená Tatra. Jen když na jednom místě chvíli stála nastartovaná naložená V3Ska, která ještě pak zvedla korbu, tak se pod zadníma kolama zámkovka mírně propadla, ale po pár dnech se zase sama srovnala a od té doby mám klid a nic to nedělá.

Víc mě naštvali vodáci, když pod zámkovkou táhli vodovod a asi to blbě udusali, takže mám nad vodovodem mírný propad, ale navadí to, je to jenom estetická věc.

Odesláno

Zoso:Já jen viděl,jak pokladači?hutnili 40cm štěrkodrtě malou deskou na dlažbu.Pak se není čemu divit,že se dlažba vlní nebo propadá.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Soudruzi , kontrolní otázka :D: čím se dá vyčistit olejová skvrna na zámkové dlažbě ? No schválně, čím? :D

Odjela ode mne návštěva a nechala mi po sobě památku a nejde mi to ničím vyčistit :myslim .

Odesláno

Je,ale vypadá to dost blbě s flekem od oleje :roll

Asi nezbyde nic jiného ,než pocákané obdélníky vyměnit :nevim

[upravil dne 30/4/12 21:46 od Danilo]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...