Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Změna odstupňování hlasitosti origo rádia u 406ky

Recommended Posts

Odesláno

Bez LOUD je ten zvuk úplně o ho*ně... :bojim Tím že vypnu LOUD nic nevyřeším. Navíc ten LOUD dělá u mýho rádia na hlasitosti skok tak o 1 úroveň, tzn. S LOUD volume na 3 = bez LOUD volume na 4.

Odesláno

myslim, ze pres diag v konfiguraci radia (prepokladam, ze to je clarion) by mely jit nastavit krivky hlasitosti, jsou tam asi tri moznosti + je tam jeste myslim moznost zapnuti/vypnuti vazby hlasitosti radia na rychlost vozu, takze sehnat nekoho s Planet 2000 a zkusit nastavit

Odesláno

Tu volbu AUTOMATIC VOLUME - závislost na rychlosti auta - má přímo i to rádio. Ale že by se na DIAG dalo nastavit, aby zesilovac trochu ubral, to jsem nevedel. Ted uz jenom musim sehnat nekoho s tou diag. Kdo se hlásíte v lokalitě Přerov, Olomouc a okolí? :D

Odesláno

Tyhle pokusy už mám za sebou. Taky mě to štve jak to je blbě odstupňovaný. Zlatej philips ve starým modelu.

Přes diag tam je 6 úrovní tý křivky, ale nijak valnej rozdíl jsem v tom nezjistil.

Jediný co by možná šlo tak na výstup z rádia do zesiku nacpat útlumový odpory, aby už do zesiku šel slabší signál.

Odesláno

Jo vím o tom, myslel jsem na to, ale bohužel jsem celej víkend absolutně nestíhal a teď auto nemám po ruce, když, tak až příští víkend, ale nevím jak budu časově stíhat mám teď hodně práce, pokud bude čas tak se na to samozřejmě mrknu;)

• O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

snížení hlasitosti - a o to přeci jde ne? dostat se někam na vyšší číslo volume kde se to bule lépe regulovat...

drahý řešení - no ono ty 20let starý repráky už asi moc kvalitní hudby taky nenadělaj, druhá věc je že pak dojdete i k výměně zesíku a rádia :D

sám jsem si koupil orig. CD rádio a jeho zvukový projev byl ještě horší jak toho kazetového :aut

• O 3 měsíce později...
Odesláno

takze dnes jsem byl v peugeotu a dali mi krivku 0 misto krivky 1, rozdil neni poznat ale rekli mi, ze ty krivky delaji pouze změnu kroku pri zesilovani radia pri vyssi rychlosti, krok hlasitosti pri normalni jizde to nezmeni

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Chlapi oživím starý téma - nepřišel někdo na způsob, jak trochu utlumit tu origo sestavu u 406: Clarion, zesík JBL a repráky JBL? Jak jsem psal už na začátku, na volume 3to hraje slabě, na volume 4 už moc silně a bolí z toho po čase hlava :roll

Odesláno

Mám model 2002, provoz 2003. Rádio je bez výkonovýho stupně, sháněl jsem ho skoro půl roku než jsem sehnal to správný, s výkonovým stupněm (takový jsem v autě zkoušel 4) to totiž už na volume 1 hrálo tak jak tohle rádio na volume 4. Ale i tohle mi přijde že hraje hodně silně, uvítal bych jemnější krok, nebo utlumení abych ho používal někde okolo volume 10, pak bych měl víc kroků na výběr.

Odesláno
To je divny ja mam taky JBL soustavu ze 406tky coupe a na 4ku a 5tku mi to hraje tak akorat :)
No možná tam máš jiný repráky, takže i když tam máš stejný rádio se zesíkem, tak Ti to hraje OK, ale nejsem jedinej, kdo si u Coupe stěžuje že to hraje hodně silně. Moje origo kazetový rádio, tohle Cd rádio, v mém bývalém HDI coupe + další uživatelé (i v tomhle vlákně) - všichni to mají stejně. Samozřejmě že když to dám na volume 4 nebo 5, tak to hraje, ale tak hlasitě po delší jízdě už mi to není příjemný. Třeba u 106ky mám rádio Panasonic, kde je max volume 40 a používám to na volume 14-18 a je tam jemný krok, u Coupe mi to velké odstupňování vadí :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...