Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Změna odstupňování hlasitosti origo rádia u 406ky

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi, jde u origo rádia na kazety Clarion a zesilovači JBL v P406 nějak udělat, aby tam bylo jemnější odstupňování volume? Ten origo stav mi vůbec nevyhovuje, na 3ku to hraje slabě, na 4ku už docela silně a po dlouhé jízdě z toho bolí hlava. A neumím si představit, kdybych to měl dát do půlky stupnice, nebo ještě dál... To by snad urvalo uši a odpálilo repráky...

Díky

[upravil dne 7/4/13 22:12 od Ducatista]

Odesláno

No bude to malý ovladací kolečko, spíše ale šroubek, bude tam nejspiš popisek Input Level nebo tak. počkej ještě až se ozve někdo kdo to JBL má v autě, ja tohle vim všeobecně takže ti neřeknu přesně kde hledat

Tady jsou ty trimry vidět, bude to podobný

23.jpg

[upravil dne 14/3/12 21:27 od Radek Hurvajz]

Odesláno

super, díky. Počkám. Já jsem totiž ještě nikdy ten zesík neviděl, jen jsem tady na foru kdesi vyčetl, že je někde v kufru :D Jde se k tomu trimru dostat, anebo ten zesik musim demontovat z auta?

Ale je super, že to vůbec jde, protože to je fakt extrémně hlasitý...

Odesláno
No tak jeslti je to origo tak ten asi trimr nemá, ne? :myslim Nemáš náhodou připojený ten zesilovač na zesílený výstup místo na line-out?

Mám origo rádio, takže ty svazky kabelů jdou do origo zásuvek v rádiu, tam těžko bude něco blbě zapojený...

Odesláno

Mám taky JBL a origo rádio, hlasitost mě funguje stejně jako Ducatistoj a pochubuju, že by jsme to měly oba nějak přepnuté, zesilovač je v kufru na levé straně vedle changeru, vede do něj velký konektor, více sem už nezkoumal....

Odesláno

Jinak můžu se přes diag. kouknout jak to mám nastavený, o víkendu sem si nastavoval palubák a něco tam u rádia bylo, ale už nevim co přesně....ale myslim, že u origo sestavy JBL žádné nastavení na zesilovači nebude možné, je k němu špatný přístup, takže bys musel oddělat tapec a odmontovat zesík, potom zjistit co a jak

Odesláno

Stejný problém mám u 306ky i u 307my. V nižší hlasitosti jsou hodně velké skoky, přesně jak psal Dukatista. Obě autorádia mam originál. Uvítal bych také nějaké doladění. :papa

Dnes kouknu na ten LOUD.

Odesláno

Loudnes je fyziologická regulace hlasitosti tedy to, že lidské ucho vnímá různá kmitočtová pásma různě hlasitě. Když to zjednoduším tak zapnutím loudnes s rostoucí hlasitostí se upravuje ekvalizér tak aby to bylo pro ucho vyrovnané. subjektivně se zdá, že má zvuk víc basů.... omlouvám se za tu teorii :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...