HonzaZ Odesláno 4. březen 2013 Odesláno 4. březen 2013 Nejdřív bych počkal po přezutí na letní gumy. Potom, pokud to nezmizí vyzkoušet přitížení kol (levá, pravá zatáčka). S tím točením kola při zvednutí se to také nemusí projevit. Mě když loni hučelo ložisko, tak se to při volném otáčení vůbec neprojevilo. Nakonec jsem to identifikoval tím přitížením kola v zatáčce. Citovat
jojosavi Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 Zdar. Ked ste menili zadne lozisko, davali ste dole celu tehlicu? Lebo ja som uz lave menil a tam som to robil podla servisneho manualu a tehlica ostala na aute, len bol problem s nalisovanim noveho loziska. Teraz idem menit prave a asi bude lepsie dat dole tu tehlicu a tak to nalisovat, ci nie? A naco si dat pri demontazi tehlice pozor? Citovat
bart.lbc Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 ne jen brzd. kotouč a část třmenu co drží destičky Citovat
jojosavi Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 ale jako si potom nalisoval nove lozisko? ked nemam ten specialny pripravok z peugeotu. ked som ho menil na druhej strane, tak som ho tam natlkol gumenym kladivom. ale lepsie by ho bolo asi nalisovat. a to musi ist tehlica dole. Citovat
bart.lbc Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 normálně jsem si vzal truhlářskou svěrku zavlékl až za těhlici, přiložil na náboj kola s ložiskem velký ořecha a nalisoval zpět na osu do toho ořechu mi vlezl ten kousek osy, no a potom dotáhl klíčem. Citovat
jojosavi Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 no jo. este keby som tu v UK zohnal truhlarsku svorku . skusim dat dole tu tehlicu. nedavno som menil zadne tlmice aj tycky stabilizatora tak vacsina srobov by mala povolit lahko. Citovat
jojosavi Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Tak nakoniec ostala tehlica na aute. Namazal som ten cap cistym motorovym olejom, na vnutorny kruzok loziska velky orech a poriadne kladivo. Par buchnuti a za 2 minuty to bolo nalisovane. Rovnaky postup je aj v manuali od Haynesa. Citovat
bart.lbc Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 no bys sis pridelal prace to cele sundavat. jinak me napadlo az priste budes menit, tak na nalisovani staci zastavit kousek od zdi a nalisujes to tam heverem od auta, staci mezi zed a hevirek kousek tramku a musi to fungovat. Citovat
maymo Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Chlapi vie niekto na aký moment treba utiahnuť zadné ložiská? Citovat
bart.lbc Odesláno 28. březen 2013 Odesláno 28. březen 2013 Chlapi vie niekto na aký moment treba utiahnuť zadné ložiská? Utahovací momenty : Upevňovací šroub třmenu : 3.0 m.daN Upevňovací šrouby kotouče : 1.0 m.daN Matice náboje : 25.0 m.daN Citovat
libaplodik Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 Ahoj. Taky mi to ze zadu hučí, přizvedl jsem obě strany a vůli a ani hučení jsem ani na jedné straně nezaznamenal. Ale při jízdě mi to hučí spíše z pravé strany, ale když jedu do leva tak se hučení zmírní, naopak když do prava tak zvýší. Na jakou stranu by jste to tipovali, abych nesundal zdravé ložisko. Děkuji za odpověď. Citovat
HonzaZ Odesláno 13. srpen 2013 Odesláno 13. srpen 2013 Ahoj, podle toho co píšeš to vypadá na levé zadní ložisko. [upravil dne 13/8/13 16:02 od HonzaZ] Citovat
libaplodik Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 Ahoj, tak teď mě čeká pro změnu výměna předního ložiska, chtěl jsem se optat (hledal jsem a nic nenašel) jestli není nějaký popis jak to ložisko z náboje dostat ven abych něco neskur... Nové se tam nejspíš zalisuje, nebo ho tam jemně mohu dostat přes kus dřeva ??? :-) Děkuji. Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 no výměna není moc jednoduchá tady se podívej jak to vypadá...ale rozhodně ne přes desku je potřeba lis. Citovat
libaplodik Odesláno 9. prosinec 2013 Odesláno 9. prosinec 2013 Díky, sehnal jsem na vrakáči celou těhlici i s čepama-ložiskem-nábojem-čidlem abs-a s čepy za 1 000,- nevypadá že by to mělo vůli, tak uvidíme, za tu cenu to ujde :-) Citovat
Balachar Odesláno 12. duben 2014 Odesláno 12. duben 2014 Ahojte, asi sa spýtam debilinu ... čaká ma výmena zadného ložiska ... je potrebné meniť aj snímač ABS, tak ako je to pri prednom ložisku, keď sa ten snímač nedá vybrať von? Citovat
martinface1 Odesláno 23. duben 2014 Odesláno 23. duben 2014 ja som dnes menil zadný náboj, kôli abs krúžku, lebo na starom náboji sa mi uplne rosypal, dával som SRN náboj aj s ložiskom za 53 euro+ 2 hodiny robota, tak som celkom spokojný. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.