307..sw Odesláno 1. březen 2012 Odesláno 1. březen 2012 Zdravím..tak jsem si myslel, že už mne 307-ka nemá čím překvapit a ono jako jóó Hláška na PC Fuel tank access not properly locked (jednoduché si přeložit), ale z jakého důvodu?? Víčko je uzavřené jako vždy, řádně uzamčené.. Po delší jízdě se hláška i smaže, ale dalším nastartováním opět rozsvítí.. Setkal jste se někdo už s tím? Co poradíte?? Díky.. Citovat
twoolf Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 pokud vím, tak podle víčka nádrže a jeho otevírání se provádí aditivace nafty kvůli FAPu, ale možná kecám. Znamenalo by to, že je čidlo v háji, nebo špatný kontakt ... Citovat
307..sw Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 pokud vím, tak podle víčka nádrže a jeho otevírání se provádí aditivace nafty kvůli FAPu, ale možná kecám. Znamenalo by to, že je čidlo v háji, nebo špatný kontakt ... To nee..mám nádržku (spíš igelitový sáček) na aditivum pod autem. Už je to delší dobu, ale bylo tam toho málo, tak jsem injekční stříkajdou doplnil trochu nafty a opraveno Nafta do nafty (a při tom mi to házelo u všech oblíbenou hlášku Antipolution atd. ...) Tohle bude mít něco společného s podtlakem (ale vůbec jsem nevěděl, že by to tam někde mělo nějaké čidlo) Citovat
P607Olda Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Do aditiva jsi dolil naftu??? Nebudu moralizovat, prostě Citovat
307..sw Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 Do aditiva jsi dolil naftu??? Nebudu moralizovat, prostě Zřejmě nevíš, co ten sáček \"močoviny\" stojí..? Citovat
jarmyl Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Jak píše twoolf - nejspíš to bude spínač víčka nádrže. Citovat
P607Olda Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Možná nevíš, že aditivum tam je proto, aby se FAP vypaloval a nezacpal. Pokud ho nahradíš naftou, nedojde k regeneraci (vypálení sazí) a FAP se zacpe. Citovat
307..sw Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 Jak píše twoolf - nejspíš to bude spínač víčka nádrže. Spínač víčka?? Viděli jste ho tam někdy někde? Já to minule (i s baterkou) prolézal a tam nikde nic takového není...je to jen klasické plech. víčko (ani se nezamyká) a pod ním šroubovací uzávěr se zámkem..pak už jen hrdlo nádrže Citovat
307..sw Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 Možná nevíš, že aditivum tam je proto, aby se FAP vypaloval a nezacpal. Pokud ho nahradíš naftou, nedojde k regeneraci (vypálení sazí) a FAP se zacpe. No ještě, že jsi mi to poradil..čoveče Ale jestli sis nevšimnul, tak se ptám na něco jiného..radit by jsi musel tedy snad každému druhému na fóru - proč si jako vyndávají FAP a EGR ventily, no nejsou oni blázni?!! Citovat
jarmyl Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Na tom šroubovacím víčku by měl být magnet. tady se něco řešilo : Citovat
P607Olda Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Vyndání FAP považuji za prasárnu, dále nekomentuji. Citovat
Dančák Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 No však, to čidlo víčka je u 307 zeshora za tou gumou co je okolo nalévacího hrdla, sundej víčko, stáhni tu gumu a pak pohmatu tam je nebo zrcátkem, vidět tam moc neni....je to zelenej kvádr tak 3x2x0,5cm a vedou od něj drátky, který jsou v plastovym pouzdře podél tankovacího hrdla až dolu k nápravě kde je konektor;) takže vlez pod auto a tam uvidíš co ti jde po hrdle....v tom hrdle je to čidlo jenom nacvaknuté, u 406 to má na budíkách samostatnou kontrolku uzavření víčka, u 307 ne, když jsme měnily čidlo tak nehlásilo ani na palubnim pc chybu, ale diag. hlásila závadu čidla, čidlo nebylo z vnějšku ani poškozené, u 406 když to hlásilo chybu tak bylo prasknuté jinak si nejdřív zkontroluj jestli máš ve víčku nádrže magnety, na kterých je závislé víčko, čidlo nové stojí okolo 1100Kč, a to že si místo aditiv dal naftu tak to no comment, časem poznáš sám..... Citovat
307..sw Odesláno 2. březen 2012 Autor Odesláno 2. březen 2012 Děkuji..hned jak bude čas, tak to půjdu omrknout Jo a k té naftě..už mám za sebou 20tis. km a stále o.k. (jezdím hodně a dálky, tak se toho nebojím..) A Děkuji.. Citovat
twoolf Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 tak, pokud tam FAP není, místo aditiv je tam nafta, tak se asi nemá co stát, pokud to elektronice nevadí a nechá se takhle oblbnout, proč ne. Sám mám FAP Off z ekonomického důvodu a na emisích OK, ale to je každého věc. Sám jsem ho měl dokud fungoval, pak šel ven. Citovat
Dančák Odesláno 2. březen 2012 Odesláno 2. březen 2012 Takhle vypadá ten kabelovej svazek (jak se to správně jmenuje) na 406, ty máš pouze jiný to zelený čidlo ptz máš kostku, jinak to je stejné....jinak kdybys tam pak dával jiný tak to na 307 jde dost špatně a dej bacha jak tam bylo ať to víš a nemusíš to pak zkoumat, jde tam jen v jedné poloze, otočit nejde, pak dej pro ostatní vědět jak to dopadlo:papa Citovat
307..sw Odesláno 3. březen 2012 Autor Odesláno 3. březen 2012 Rád bych zde pro ostatní napsal, jak jsem si poradil, ale...pouze jsem (z nedostatku času) otřel magnet na víčku nádrže a závada odstraněna. Tak uvidíme, jak dlouho to vydrží Každopádně DĚKUJI všem za rady Citovat
Dančák Odesláno 3. březen 2012 Odesláno 3. březen 2012 Toto mi také pomohlo, ale druhý den závada opět byla a nepomohlo nic jiného než výměna čidla..... Citovat
307..sw Odesláno 3. březen 2012 Autor Odesláno 3. březen 2012 Toto mi také pomohlo, ale druhý den závada opět byla a nepomohlo nic jiného než výměna čidla..... Nestraš Dnes cesta do Prahy po našem slavném tankodromu (D1) a stále dobrý Citovat
SteveTurb Odesláno 11. prosinec 2012 Odesláno 11. prosinec 2012 Zdravím všechny, mám takovej blbej dotaz, když už se tu probíraly ty nádrže. Když vyšroubuju u 307 víčko nádrže, tak těsně před samotným hrdlem je dole taková štěrbina v tom plastu, co vede jakoby pod to hrdlo. Nahoře je to to samé. Jde mi o to, když tam leju v zimě aditivum, tak se nikdy nedostanu s tou odměrkou na víčku až do toho hrdla, ale část aditiv steče do té štěrbiny. Nevíte, k čemu slouží (přepad zbytků nafty???) a kam to vede (vede to taky do nádrže?)? Já jen abych nelil půlku aditiva někam do ř..i :-D.... Citovat
Petr V. Odesláno 11. prosinec 2012 Odesláno 11. prosinec 2012 Tak to mne taky zajímá,ale musí to jít do nádrže,už proto,že když je na benzince kolona aut,tak já jedu ke stojanu pro náklaďáky (široká-vícelitrážní hadice) a natankuji tam,s tím,že se ta pistole nevleze do nádrže,ale je na tom vnitřním hrdle,tak nafta určitě teče i těma dírkama,ještě nikdy mi nafta netekla ven,tak myslím,že končí v nádrži??? Myslím,že je to na odvod plynů při tankování.Podle mne,je hrdlo nádrže široké a jen je touhle \"vsuvkou\" zůženo. Doplnění dotazu SteveTurb,ovečka byla rychlejší:-),tak to nemám pod tím,na co jsem reagoval. [upravil dne 11/12/12 22:37 od Petr V.] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.