Piskotus Odesláno 27. duben 2005 Odesláno 27. duben 2005 Jsem v koncích.Ráno jsem přijel do práce a odpoledne jsem už nenastartoval.Odtáhl jsem auto do spec. el.servisu.Na nic nepřišli a tak jsem ho přetáhl k autor.servisu v Příbrami.Tvářili se ,že to bude prkotina,ale odpoledne mi volal technik,že auto stále nestartuje ani po zadání start kodu z fabriky.Mám ho v leas. a myslím,že ho můžu poslat ze skály.Napadá Vás rada? Citovat
BusDriver Odesláno 27. duben 2005 Odesláno 27. duben 2005 předpokladám ze ti starter toci a nechce chytnout. mel sem stejnej problem. muze bejt poskozenej kabel ke snimaci otacek (me ho prefik klinak od serva). auto si pak myslí ze se netoci motor a nedavá benzin. tod moje zkusenost Citovat
Guest Ludweek Odesláno 27. duben 2005 Odesláno 27. duben 2005 no kdyz je to v tom autoriz. servise tak na to snad prijdou ne?? ja kdyz nemoh nastartovat tak to bylo vyskratovanoou RJ:mad: jedina rada je obalit se trpelivosti a cekat ze dalsi den ti technik zavola ze uz to je v pohode Citovat
Piskotus Odesláno 27. duben 2005 Autor Odesláno 27. duben 2005 Jo je to tak starter točí a točí a nenatočí. Chytalo to na cvrnknutí.Už se mi to jednou stalo ,ale po hodině co jsem obvolaval odtahovky jsem to ještě jednou zkusil a chytlo to.Pak jsem s tím tejden jezdil po rybách,neb jsem měl dovolenou a bez problémů.Jen jsem první den jel do práce a exnul. S RJ mne nejdřív strašili v tom prvním servisu,ale pak mi řekli,že to tak není. Po tel domluvě(ještě než sem ho odvezl do autor.servisu taky uvažovali a snímači otáček a prosklém kabelu atd. Fakt jsem doufal ,že Peugeot servis na přijde jako prd. Ke všemu mi včera řekli,že dnes na to nebudou mít čas a jak někdy čas bude tak že se na to zase podívaj.Docela zajímavej přístup,ale já už sem tak neš?astnej,že nekomentuju a neprudím a jen doufám.Trpělivostí jsem již obrněn,neb už skoro měsíc nejezdím. Citovat
jbily Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 Já když nemohl nastartovat, tak to bylo jednou a to tak, že byla naštěstí jenom vybitá baterka... Nicméně přístup aut. servisu, že na auto nemají čas a budou se mu věnovat bůhvíkdy, je přinejmenším zvláštní a stálo by to za to, udělat jim alespoň zde (negativní) reklamu... Za nenastartováním auta může být milion věcí, tipnul bych si ale na nějakou elektronickou francouzskou fajnšmekrovinu, když na to nemůžou přijít. No a konkrátně bych si tipnul na nějakou chybu v imobilizéru...? Přeji hodně štěstí a pevné nervy. J. Citovat
Piskotus Odesláno 28. duben 2005 Autor Odesláno 28. duben 2005 jbily:Dik zä povzbuzení.Taky jsem si myslel,že to bude imobilizer ,ale to jsou jen doměnky.Popravdě řečeno zákazníkovi nezbývá nežli servisu důvěřovat jelikož tomu dnes nerozumím,by? jsem vystudovanej kolchozník a generálka motoru mi nebyla cizí,ale dnes se dá do aut jen dolejt oil a td. Včera mi volali znovu,že na tom dělali zase celej den,by? předevčírem mi řekli,že na to nemaj čas.Při představě 2x8hodx500kč/hod což už teď je 8tis a auto nejede mě snad trefí.Sdělili mi ,že budou muset nechat opravit počítač u nějakého típka za 3-5tis,ale bez záruky a tak už jen čekám,že na mě vybalej 20tis a já se zblázním.Ale,co mi jiného zbejvá.Prostě je mi divné ,že jednou 306ka udělala a pak zas v poho jezdí a pak znovu mi na počítač moc neukazuje.Mám ten (možná milný dojem),že tohle by porucha RJ či počítače neudělal-a,neb co jsem sem slyšel pokud se jednou zastaví bez opravy se už nerozjede.Mám počítat s tím ,že se mi ozvou příští týden -to už bude asi práce jen za 20tis :-( Citovat
jbily Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 No je to prekérka. Mám štěstí (které jsem dlouho a intenzivně hledal), že mám opravdu spolehlivého servismana, který je ochotný, důvěryhodný a cenově přijatelný. Nicméně - ceny jsou smluvní. Rozhodně Ti nebudou účtovat 8x500kč/den, to by snad museli nějak doložit, že na tom makali, ne??? (to by si ani dovolit nemohli, kdyby náhodou to byla nějaká blbost za pár korun a jenom na to nemohli přijít, tak Ti nemůžou účtovat tolik peněz za jejich neumětelství...) Oni Ti neřekli předpokládanou cenu? Ani Ti nebudou hlásit nepředpokládané zvýšení ceny? No rozhodně bych to řešil, než bych bycha honil pozdě... A taky budeš mít klidnější víkend.... Citovat
Piskotus Odesláno 28. duben 2005 Autor Odesláno 28. duben 2005 Samozřejmě ,že mám zakázkový list kde je napsána předběžná cena opravy 3000kč a tel:mi zdělili zdali souhlasím s oživením počítače za 3-5tis(bez záruky),ale vždy jsem z telefonátu vyplesklej.Taky se mne ptali co stím dělal ten autoelektrikář,ale odpovědět jsem dost dobře neuměl,jen toliko,že dělal co uměl a kam se svou diagnostikou bez start kodu od výrobce mohl dostat. Servis teď sice má start kod ,ale je na tom stejně jako ten autoelektrikář. S tím ohromným rozdílem,že autelektrikář si za nevykonanou opravu nic neřekl,by? vykazoval dost hodin na autě strávených. Kéž by jsi měl stěma hodinama pravdu,neb restart počítače i za těch 5tis by mne tolik nezničil jako ta paleta za práci. Citovat
ajsik Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 no muze to byt takova pakarna jako uvolnene rele co spina palivove cerpadlo. Znameho 306 tahli az z chorvatska aby tady zjistili ze je chyba v patici rele. Citovat
Fusion Odesláno 28. duben 2005 Odesláno 28. duben 2005 anebo i celý čerpadlo v háji. Ale to by snad poznali hned... Mě se zdá že poslední dobou (už hezkých pár let) se stává, že když člověk doveze auto do servisu (i autoriz.) tak to píchnou na diagnostiku a čekají že ta udělá skoro vše za ně. Hodně se taky svádí chyby na ECU. Myslím, tím že některý servisy zapomínají na obyčejnej (říkejme tomu škodováckej) rozum, kdy si k tomu stouplo pár lidí, zapálili si cigaretu a pak někdo řekl \"a co kdyby...\" a už to frčelo. Příliš se spolíhá na ty chytrý stroje kterým říkáme počítače... Citovat
Kurt Odesláno 29. duben 2005 Odesláno 29. duben 2005 Napsán autorem Fusion anebo i celý čerpadlo v háji. Ale to by snad poznali hned... Mě se zdá že poslední dobou (už hezkých pár let) se stává, že když člověk doveze auto do servisu (i autoriz.) tak to píchnou na diagnostiku a čekají že ta udělá skoro vše za ně. Bohužel musím konstatovat: Přesně tak! Zkráceně bych to definoval tak, že pokud neukáže nic diagnostika, znamená to, že je vše OK. Celkem je nezajímá, jak se autí chová - závěr je \"dle diagnostiky OK\" Ale zase: neděje se to jen u aut - když si necháš spravic PC, můžeš se dočkat stejného závěru... BTW: aspoň se pozná kvalitní servis;) [Editován dne 29/4/05 Kurt] Citovat
olda Odesláno 29. duben 2005 Odesláno 29. duben 2005 Ty konektory a patice bych prolezl jako první,když jsem míval 106ku,tak to byl neustálý problém,vždycky jsem někam přijel a už jsem pak nenastartoval,ale ždy jsem rozpojoval a spojoval různé el.spojky a pak jsem nastartoval.A co benzínový čerpadlo(v nádrži),vrčí,když zapneš zapalování,tam by taky mohl být problém. Citovat
Piskotus Odesláno 29. duben 2005 Autor Odesláno 29. duben 2005 olda:Cerpadlo je dle servisu v pohodě. Mám stejný názor,že je to někde studenej spoj.Jenže sám ani s kamarádem mahanikem jsme to nenašli.Proto jsem se obrátil na spec.elektroservis kde jsem předpokládal,ža na to přijdou spíš,nežli v aotoservisu,ale nenašel. Momentálně tedy čekám na přečipování či oživení počítače a zdali to bude ono,nevěřím tomu,ale zkusit se to musí. Fakt jsem zvědavej co mi povědí až bude počítač oživenej a stejně to nepojede. Citovat
Piskotus Odesláno 29. duben 2005 Autor Odesláno 29. duben 2005 Jen dodávám,že auto jsem dal do autorizovaného servisu v úterý v 8.00 a je pátek a stále neví a auto stále nejede. Citovat
Swallow Odesláno 29. duben 2005 Odesláno 29. duben 2005 Mě kdysi nechala ve štychu 405SRI ( startér se točil, benzín čerpadlo pumpovalo a nic ), následoval odtah do autorizivaného servisu.První vyjádření bylo:\"Odpoledne to bude hotové.\" A nebylo hotovo ani za 14 dní.Mezitím tvrzení o vadném počítači, přerušených kabelech, vadném čerpadle, vadných čidlech atd.Po 14 dnech takzvané práce chtěli 2000,- za diagnostiku.Nedostali nic, nic nezjistili, dokonce ani, je-li zdravý počítač.Odtahl jsem si auto ke známému a za 2 hodiny opraveno ( zapalovací cívka a Hallova sonda ).Takže neztrácej naději Citovat
Holly Odesláno 29. duben 2005 Odesláno 29. duben 2005 Taky mi odešla zapalovací cívka, nechal jsem to odtáhnout k Vašendům a za chvíli bylo spraveno. Chovalo se to přesně tak, jak píše Swallow. ECU neukazovala žádnou chybu, taky jsem se děsil, co tomu najdou. Ale na takovouhle blbost by snad odborníci přišli hned. Citovat
Swallow Odesláno 30. duben 2005 Odesláno 30. duben 2005 Nesázel bych na to, že \"odborníci\" na takovou prkotinu přijdou hned. Jelikož na takovou závadu je třeba uchopit do ruky měřák a vědět co , kde a jak měřit.Jenže ve značkovém servisu Peugeotu, kde mi 14 dní \"opravovali\" závadu to uměli akorát napíchnout na diagnostiku.A ta jim neukáže, že je v háji cívka, či cívky, podle typu zapalování .... Citovat
Piskotus Odesláno 2. květen 2005 Autor Odesláno 2. květen 2005 Moc děkuju za rady.Všechny Vámi popsané závady zkusím prověřit. Taky jsem dostal radu a? nechám odpojit centrální zamykání a auto nastartuje.Stejná zkušenost jako u mne ,na nic nepřišli a po servisech paní vláčela auto paní půl roku!!!!!! Pak to rezignovaně nechala kutilovi a ten na to přišel taky asi za dvě hodiny!!! Je pravda,že mi cvrdliká zámek v levých zadních dveřích.Taky jsem se ptal na možnou spojitost,ale ve všech servisech mi řekli,že to tím být nemůže.Váš názor? Citovat
Swallow Odesláno 2. květen 2005 Odesláno 2. květen 2005 Ten zámek s tím žádnou souvislost nemůže mít.Že cvrliká je asi tak tím, že by to chtělo vyčistit a namazat táhla, aby se mu lépe pracovalo nebo motorek jako takový rozbrat, vyčistit a namazat.Jenže bývá lepený, takže to jde dost špatně rozebrat. Citovat
Piskotus Odesláno 2. květen 2005 Autor Odesláno 2. květen 2005 Právě,že mi bylo řečeno,jelikož je to v centrálu tak ten okruh funguje zároveň jako imobilizer a pročež není plně funkční je okruh přerušen a proto to nestartuje. Fakt ,ale nevím a proto jsem se ptal. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.