Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čavec,

chtěl bych si koupit nový auto, řekněme kolem 130tKč. Akorát mám dilema co si koupit.

Ideální by byl diesel, ročník 2006 a novější. Přemejšlím nad Škoda Octavia, VW Golf, Peu 407, Citroen C4, možná i Fabia... dál mě nic nenapadá. Nepotřebuju zas tak velký auto (ale určitě pětidvéřák, když někoho vezu).

Chtěl bych něco pokud možno neporuchovýho...a když už, tak aby to bylo levný naopravu. Ono to je stejně asi cenově srovnatelný u tehlech aut.

Co byste mi doporučili. Tuším místní náklonost k pežotům, ale nevim, no. Co se týče poruchovosti, tak co si budem povídat, v tabulkách na prvních místech pežot není :)

[upravil dne 23.2. 12 21:03 od dolly1010]

Odesláno

Vzhledem k nákladům na servis a spolehlivosti bych to viděl na slušnou Oktávku (nejlépe 1.majitel nebo z reichu). Určitě ne C4 (první generace). Kolega jí koupil a dodnes lituje.

Odesláno

Marcel má pravdu. Do 130 000 bezporuchové auto bych chtěl taky a taky bez údržbové, protože poruchy jsou hodně spjaté s údržbou.

Odesláno
to zas bude vlakno :D

sory musel som, asi chapes preco :D

Já vím, sorry :roll:D

kveton tu ma na predaj 407mu v dobrej palbe

Koukal jsem na tu 407ku. Copak se jí salo, že je pomačkaná? Tohle by bylo pěný auto

---

Teď mě napadlo, jak je to s kilákama na takhle starým (5-6 let) autě. A ubec, když má auto třeba 200tkm (konkrétně 407 od kvetone) jak je to s motorem? Sice to není jak desetiletej nájezd náklaďáku, ale podle mě, tohle už je dost minimálně na nějaký základní poruchy...

Odesláno

Kilometre su posledna vec na ktoru pozeraj pri kupe auta. Podstatny je celkovy stav.

Ta kvetonova vyzera dobre, ak bolo o auto starane isiel by som vzhladom k cene do neho.

[upravil dne 22.2.2012 21:00 od tomike]

Odesláno
Teď jsem jezdil 2 dny s Kloktávkou, ve městě proč ne, ale prosím už mě s tím nenuťte jezdít 500 km :D

Co jsi provedl, že tě trestali?:myslim:D

[upravil dne 22/2/12 21:22 od elton]

Odesláno

Tak ja len vyjadrim nazor, na kvetonove auto, a dufam, ze sa nikto neurazi ...

Oficialne by som sa ho ako \"buduceho\" bezporuchoveho auta bál ... Čo viem, tak PP205 na ňom nerobil, nič zásadné (čo sa týka servisu, nie prerábky), motor tak jak bol, od výroby, menena bola zanho len vaha vzduchu, a na aute bola robena predna naprava, zadne tycky a lozisko (toto mam s komunikacie s pp205, ked to auto predaval ON)

V jeho teme bolo vtedy este, ze sa oziva spojka. Nakoniec to \"nejako\" spravil, no nie vsak vymenou ... Ale pisal pred predajom, ze spojka je absolutne OK ...

Podla mna pri tychto KM a 6rokoch je uz pravdepodobnost (nie pravidlo, ale sanca tam uz realna je) na drahsiu poruchu ... Minimallne taka spojka s dvojhmotou bude stát celkom ranec, nehvoriac o pôvodných drahších dieloch diesel motoru ... Fakt toto neberte ako urazanie, len spojenie 407, tohoto najazdu, a toho, čo na aute robene bolo, vo mne neevokuje pocit bezporuchovosti a lacnej servisovatelnosti ...

Škoda Octavia OK, avšak pochybujem, že v tej cene a v tom ročníku ktorý požaduje, nájde slušný kus ...

Mazda 6 / Toyota Avensis, velmi spolahlivé autá, menšia pravdepodobnosť poruchy, ale skorej bezných vecí. Napríklad na mazde sa veci okolo diesel motoru kazia podla mna rovnako, ako pri beznej europskej znacke ... Avšak vybava,a podobne veci sú kvalitnejšie ... Diely sú ale bohužial na týchto japoncov drahšie, druhovýroba je ovela chabšia ... A takisto jemna korozia tychto aut moze byť pre niekoho prekazkou ...

Osobne pokial by som trval na lacných servisných nákladoch, a pomernej malej poruchovosti, asi by som pohladal Fabiu (ide o to, čo dolly žiada, ako lacny servis, spotreba, menšia poruchovosť) ...

Pripadne by som uvažoval o nejakom atmosferickom 2 litrovom benzine a prerabka na LPG ... Presa je klasicky 2 liter ovela jednoduchsi a bezporuchovejsi :)

Odesláno
za mna Ford Focus II,... podla mna velmi vydarene auticko

Tiez dobré auto :)

Ale ked diesel, tak 1.8 alebo 2.0 Tdci :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...