Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A teď situace horší, z dvojprudovky (cervene auto) je oznacenie HLAVNA CESTA. Nikde nic jiného... v jednosmerke ziadna znacka... Co pak???

jj, hlinik se odstehoval do humpolce :D

Odesláno
A teď situace podobná, jen z jednosměrky je Dej přednost v jízdě. Nikde nic jiného... Co pak??? Podotýkám, že v reálu se to vyskytuje po Evropě dost často...

Napsal si to sám \" Dej přednost v jízdě\"

No.. to sice jo, ale co ten druhý? Ten značeno nemá nic, dává tedy z prava!!!
Odesláno

U nás v Trnave pred Tescom je to uplne bezne ... Z rady zaparkovanych aut ide cesta na jednu, ktora ide len rovno, a spaja rady kde auta parkuju.

Pravidelne ked idem s tesca, tak vsetci co idu rovno, ako na obrazku cervene auto, mi prednost nedavaju ...

Jeden jediny krat mi tam prednost dali :)

Rozmyslal som ze ked budem mat nieco na vodicovej strane, ze tam raz vybehnem pre poistnu udalost :D

Odesláno

Srandičky, srandičky, tímhle způsobem přišel můj spolužák o tátu, nedal mu přednost autobus... na druhou stranu jak bylo napsáno já bych na tu přednost taky zas tak moc nespoléhal;)

Odesláno

no prave, ja jsem tam tak pomalu vyjel, pan teda pomalu zastavil a hrozne se divil a nadaval, az jsem si rikal, jestli jsem neco neopomenul...

Odesláno

A teď situace podobná, jen z jednosměrky je Dej přednost v jízdě. Nikde nic jiného... Co pak???

A teď situace horší, z dvojprudovky (cervene auto) je oznacenie HLAVNA CESTA. Nikde nic jiného... v jednosmerke ziadna znacka... Co pak???

jj som si vsimol oboje - a je to velmi zaujimave niekedy

ale z jednej jazdy v autoskole si pamatam -

zastavim na krizovatke tvaru X - pozriem ci nic nejde a idem dalej. instruktor sa ma pyta naco som zastavoval - ved som bol na hlavnej. ja mu vravim ze tam nebola znacka. neveril - tak sme sa isli pozriet a vazne tam nebola. vraj este tyzden predtym tam bola - niekto ju ufik :D

Odesláno

Zákon číslo 361/2000 Sb. § 22

Jízda křižovatkou

(1) Řidič přijíždějící na křižovatku po vedlejší pozemní komunikaci označené dopravní značkou \"Dej přednost v jízdě!\"

nebo \"Stůj, dej přednost v jízdě!\" musí dát přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech přijíždějícím po hlavní pozemní

komunikaci nebo organizované skupině chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty přicházejícím po hlavní pozemní

komunikaci.

(2) Nevyplývá-li přednost v jízdě z ustanovení odstavce 1, musí dát řidič přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na

zvířatech přijíždějícím zprava nebo organizované skupině chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty přicházejícím zprava.

Odesláno

Hle.. no vida... odst 1: \"... přijíždějícím/přicházejícím po hlavní pozemní komunikaci...\" V tom je ten problém. Pokud hlavní není označena jako hlavní, pak hlavní není. Tedy v našich končinách... Naopak pokud hlavní je označena jako hlavní a vedlejší z prava není vybavena odpovídajícím DZ, pak za případnou DN NEMŮŽE být sankcionován žádný z účastníků DN, ale správce komunikace, a to včetně úhrad případných škod, nemluvě pokud by havaroval třeba bus, kdy by šlo nejspíše o obecné ohrožení. Mýlím se? Zde se ovšem naskýtá otázka, jak je to s případnou trestní odpovědností právnických osob, že.

Guest bostich
Odesláno

V Příbrami u Teska je to stejný.Taky jedna jedna dvouproudá silnice, na kterou se zleva a zprava napojujou další. Bere se jako \"hlavní\". Čekám, kdy to tam někdo do někoho pošle...

Edison: a že takových míst je...celkem by mě zajímalo, jak by se to v reálu řešilo...

Odesláno

bostich

řeší se to podle pravidel, tedy pravidlo P ruky, bez ohledu, jak se tam běžně jezdí

osobně jezdím po těch parkovištích u hypersuper na dvojku a sleduju, co se bude dít...,ty širší cesty se berou jako hlavní, ale právně není tomu tak...:)

Odesláno

Přesně byl jsem u jedoho takovýho případu. Přijela PČr a vyřešeno za cca 2minuty. Nedána přednost z prava a hotové vyřízené.

[upravil dne 21/2/12 19:02 od davidekcz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...