Marcel00 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 A teď situace horší, z dvojprudovky (cervene auto) je oznacenie HLAVNA CESTA. Nikde nic jiného... v jednosmerke ziadna znacka... Co pak??? jj, hlinik se odstehoval do humpolce Citovat
Guest bostich Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Pobaví f3Rd@ se už k tomu nějak nevyjadřuje.... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Normalka, sidlišťová křižovatka, jedou obě současně, červený se trochu uhne a zelený ho podjede a jsou všichni spokojený:D:D:D:D Citovat
Edison Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 A teď situace podobná, jen z jednosměrky je Dej přednost v jízdě. Nikde nic jiného... Co pak??? Podotýkám, že v reálu se to vyskytuje po Evropě dost často... Napsal si to sám \" Dej přednost v jízdě\" No.. to sice jo, ale co ten druhý? Ten značeno nemá nic, dává tedy z prava!!! Citovat
vendelinek Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 jak to víš,že se odstěhoval do Humpolce:D se píše s velkym H:bacha jinak pojedu furt rovně,kdo by jel,když jedu já Citovat
f3Rd@ Odesláno 21. únor 2012 Autor Odesláno 21. únor 2012 ja jen jestli jsem debil ja a nebo pan v cervene fabii... Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 s tím musíš počítat...,hodně lidí to pravidlo jaksi nezná Citovat
vendelinek Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 tak hlavní je, že už víš jak je na tom ten pán v fabii:D Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 U nás v Trnave pred Tescom je to uplne bezne ... Z rady zaparkovanych aut ide cesta na jednu, ktora ide len rovno, a spaja rady kde auta parkuju. Pravidelne ked idem s tesca, tak vsetci co idu rovno, ako na obrazku cervene auto, mi prednost nedavaju ... Jeden jediny krat mi tam prednost dali Rozmyslal som ze ked budem mat nieco na vodicovej strane, ze tam raz vybehnem pre poistnu udalost Citovat
Goldinka Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 přednost zprava. Asi jediné užitečné co mě v autoškole naučili Citovat
koblih69 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Srandičky, srandičky, tímhle způsobem přišel můj spolužák o tátu, nedal mu přednost autobus... na druhou stranu jak bylo napsáno já bych na tu přednost taky zas tak moc nespoléhal;) Citovat
f3Rd@ Odesláno 21. únor 2012 Autor Odesláno 21. únor 2012 no prave, ja jsem tam tak pomalu vyjel, pan teda pomalu zastavil a hrozne se divil a nadaval, az jsem si rikal, jestli jsem neco neopomenul... Citovat
Edison Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 V Ově u tesca docela normální... Tam jim PPR taky nic neříká... Citovat
davidekcz Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 To skoro na žádných velkých parkovištích se to nedodržuje. Je hrozný sledovat to jak lidi neví jak mají jezdit :bojim Citovat
automale Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 A teď situace podobná, jen z jednosměrky je Dej přednost v jízdě. Nikde nic jiného... Co pak??? A teď situace horší, z dvojprudovky (cervene auto) je oznacenie HLAVNA CESTA. Nikde nic jiného... v jednosmerke ziadna znacka... Co pak??? jj som si vsimol oboje - a je to velmi zaujimave niekedy ale z jednej jazdy v autoskole si pamatam - zastavim na krizovatke tvaru X - pozriem ci nic nejde a idem dalej. instruktor sa ma pyta naco som zastavoval - ved som bol na hlavnej. ja mu vravim ze tam nebola znacka. neveril - tak sme sa isli pozriet a vazne tam nebola. vraj este tyzden predtym tam bola - niekto ju ufik Citovat
OK406 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Zákon číslo 361/2000 Sb. § 22 Jízda křižovatkou (1) Řidič přijíždějící na křižovatku po vedlejší pozemní komunikaci označené dopravní značkou \"Dej přednost v jízdě!\" nebo \"Stůj, dej přednost v jízdě!\" musí dát přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech přijíždějícím po hlavní pozemní komunikaci nebo organizované skupině chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty přicházejícím po hlavní pozemní komunikaci. (2) Nevyplývá-li přednost v jízdě z ustanovení odstavce 1, musí dát řidič přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech přijíždějícím zprava nebo organizované skupině chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty přicházejícím zprava. Citovat
Edison Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Hle.. no vida... odst 1: \"... přijíždějícím/přicházejícím po hlavní pozemní komunikaci...\" V tom je ten problém. Pokud hlavní není označena jako hlavní, pak hlavní není. Tedy v našich končinách... Naopak pokud hlavní je označena jako hlavní a vedlejší z prava není vybavena odpovídajícím DZ, pak za případnou DN NEMŮŽE být sankcionován žádný z účastníků DN, ale správce komunikace, a to včetně úhrad případných škod, nemluvě pokud by havaroval třeba bus, kdy by šlo nejspíše o obecné ohrožení. Mýlím se? Zde se ovšem naskýtá otázka, jak je to s případnou trestní odpovědností právnických osob, že. Citovat
Guest bostich Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 V Příbrami u Teska je to stejný.Taky jedna jedna dvouproudá silnice, na kterou se zleva a zprava napojujou další. Bere se jako \"hlavní\". Čekám, kdy to tam někdo do někoho pošle... Edison: a že takových míst je...celkem by mě zajímalo, jak by se to v reálu řešilo... Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 bostich řeší se to podle pravidel, tedy pravidlo P ruky, bez ohledu, jak se tam běžně jezdí osobně jezdím po těch parkovištích u hypersuper na dvojku a sleduju, co se bude dít...,ty širší cesty se berou jako hlavní, ale právně není tomu tak... Citovat
davidekcz Odesláno 21. únor 2012 Odesláno 21. únor 2012 Přesně byl jsem u jedoho takovýho případu. Přijela PČr a vyřešeno za cca 2minuty. Nedána přednost z prava a hotové vyřízené. [upravil dne 21/2/12 19:02 od davidekcz] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.