Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Caute, nemate zkusenosti s unikem oleje u TD...ono to sice muze v podstate utikat kdekoliv, ale nejak sam nemuzu prijit na to odkud. Kdyz prijedu a zaparkuju a prijdu druhy den, tak mi to udela tak 2-3 kapky, cili nic velkeho, ale vadi mi to. Nejvic to vypada ze to zacina zpod paroh jak se pripojuje hadice od IC. Ze by mi netesnila vana to nevypada. Servisak mi pretesnoval taky hadice u turba, ale dela to porad to same. Jinak hadice v turbu sou mastne dost, ale oleje neubyva, normalni stav (od vymeny do vymeny dolivat nemusim i kdyz ten centimetr tam ubude). Jinak z vyvodovych hrideli motoru to nikde nedela, ted jsem menil rozvody a tam to bylo ok, a na druhe strane od spojky taky ok. Musim se na to podivat, jestli mate nekdo nejake napady, resp. zkusenosti kde vam to prosakovalo dejte vedet, at se na ta mista podivam. Neni tam mnoho mista a bohuzel nemam kde najet abych se podival zespodu dobre, takze max. s tim najedu jednim kolem na neco a lehnu pod auto.

Odesláno

A není to třeba pod víkem hlavy? Oddělej ten kryt sání, co do něj vede hadice z IC a mrkni se zezadu. To těsnění není moc drahý. Jinak já mám zkušenost, že se mi samy (!!!!) povolujou šrouby na vaně. Nevím jak je to možný, ale jak naposledy krutě mrzlo a pak se oteplilo, tak mi to začalo taky kapat, tak jsem pod to vlezl a zjistil, že skoro všechny šrouby bych vyšrouboval rukou, kdybych chtěl. Utáhl jsem je a od tý doby klid. Není to samo úplně suchý, ale je to tak kapička na tejden.

?uk, ?uk na dřevo... :D

Odesláno

z hlavy to neni teda mel jsem uz ty parohy dole a nikde sem to nevidel, co se vany tyce tak dotahnuta by mela byt, ale podivam se jeste znova, musim si dat jedno odpoledne, cele to vytrit hadrem do sucha projet se postavit a koukat a sahat rukama, kde to bude mastne...

Jinak mas taky ty hadice od IC mastne zevnitr ze kdyz by byla nekde netestnost ze to kolem bude trosku od oleje, resp. mastne proste ? Pry pokud v tom nechrli olej tak je to normalni ze je vnitrek proste mastny a jakoby zaolejovany

Odesláno

No, tak sem dneska auto postavil na spalky a koukam a cistil jsem zevnitr, urcite potrebuju pretesnit vanu, protoze tam to asi tece nejvic. Na druhe strane vpravo mi to taky akape a koukal jsem asi mam nekde netesnost u hadice vedouci z nadrzky serva, protoze od toho cerveneho oleje mam notnou cast spodku zasvinene. Dale hadice oleje vedouci ke hlave taky trosku u hlavy svini, ale neni to tak ze by z toho kapalo na zem. Takze urcite na zem kape z vanu a z te nadrzky serva. Jinak zkousel jsem dneska sundat hadici z IC vedouci k parohum, sice je to az za IC, ale k dole k te hadici z turba se tak nedostanu. Vnitrek hadice je od oleje, je to tam proste zanesene, ale kdyz jsem ji sundal, dal jsem pred hadici bilou latku, a osolil parkrat motor, tak nic se tam neobjevilo. Uvidim pristi vymenu oleje, az mi to nebudu kapat na zem, jestli to nezere moc oleje. Od vymeny (bylo tak v ve vetsi pulce merky) mam najeto cca 8tis a oleje mam tesne nad spodni hranici, cili neco to zere. Doufam, ze to turbo neni na repas. Uz tak sou vydaje.

Odesláno

Ten olej mi ubývá asi jako Tobě. Po 5 tisících jsem teď dolíval necelý půllitr a ještě něco na léto doliju, aby se to líp chladilo ve vedrech. To turbo je snad v pořádku, kdyby bylo v ha.zlu, tak si myslím, že by ten olej ubýval mnohem rychleji.

Odesláno

No ja doufam, mechanik mi pretesnoval hadice vzduchu za turbem a rikal ze to tam bylo od oleje a hned ze by mohlo jit turbo do hazjlu, ale necham tedka pretesnit tu vanu a hnedka pritom sundame hadici primo co jde od turba a prilozim tam zase bily hadr...jinak sem necekal, ale jak sem mel tu hadici venku tu horni a osolil motor, tak je to slusny fukot teda :) No hlavne co se oleje tyce at se pretesni vana a ta nadrzka od serva, potom to uz snad kapat na zem nebude ... kdyz to nebude pak kapat na zem, tak nebude co resit...je to problem stareho auta...postupne zacina vsecko odchazet. Ale zase to svezeni :) nastesti jeste ze to auto nerezavi, to je fakt vyhoda jak prase, jinak bych to dal pryc, tech 265 co mam najeto motor sice ok, teda doufam a aspon se tak tvari, ale ostatni veci..spojka prevodovka...turbo sem jeste nemenil a to taky nebude vecne :) ale nebojim se do oprav nacpat rocne 20 klacku...to je v pohode na to aby to auto jezdilo a plnilo svou ulohu nastartuj a jed....

Odesláno

Roberte to turbo budu časem řešit i já protože mi trošičku kape, ale když auto stojí tak vůbec, prý stačí oprava, kluci mi daly tip na odborníka z ostravy co dělá generálky těchto věcí a je prý opravdu odborník za slušné ceny.

Odesláno

No jasne..turbo je podle me ok, me ten olej vali hlavne z tesneni motoru. Jinak na tom turbu bude problem to sundat co sem se dival...nevim co vsecko musi jit ven aby se tam dalo dostat. Dneska se byl na technicke, prosel sem..std. netesnost motoru(aby ne kdyz to je docela viditelne :)) ), rucni brzda a koroze karoserie (na to prisel proboha kde ???? :)m, asi trosku zrezly vyfuk). Emise s hodnotama 0.08-0.12(povolena hodnota 1.8). Kubo musime nekdy zajit pokecat zase ;)

Odesláno

Mno, já jem se chystal jet na technickou a když už jsem byl připravnej, tak jsem najednou pichnul, zasek se mi central i zamky a nakonec jeste 2x prasknul vejfuk (pokazdy na jinem miste). Takze ted mam technickou propadlou už pár týdnů. Musim tam někdy - brzo - zajet.:o

Odesláno

No to mi povidej :) Me kape olej z vany a sem se bal ze me nepusti, ale ujistil jsem ho ze jsem objednany v servise, taky ze jsem, ale trosku sem se bal. Ale treba svetla vubec nekontroloval(myslim serizeni), pneu taky ne, povinnou vybavu auta uz vubec a na valcich si s tim prakticky ani nehral, nechapu vyznam tech valcu ze na ne vjel, a stal na nich a nic, jen se tocily kola, pak znova na zadku, co je to za test ? :) Aj u emisi sem mu nechal dva kapky oleje na zemi :)

Odesláno

No, me tohle asi neceka. Koupil jsem svoje Pežó už s pořádně černejma oknama. Sice bych se bez nich obesel, ale když už tam jsou, tak je strhávat nechci. Krom jineho by to byla strasna prace.

No a kvuli těm oknům mě technickou oficiálně nedaj asi nikde...takže si stejně budu muset připlatit. :(

No, ale s tim kravalem, co dělal ten prasklej vejfuk bych nesel ani na zaplacenou technickou :D

Odesláno

to rimmer: Hele, jeste se ti tam valej ty dve gumy? Docela by se mi hodily. Nedavno jsem pichnul a shanim zatim alespon nejake. No asi se ti jeste ozvu na ICQ az budu doma. :cool:

Odesláno

jasne ze vali, navic tu mam jeste z leta co jsem prezouval vcera dve gumy 195/65/15 letni michelin co maji pred ploskou asi tak 1mm ... ale ty zimni sou o dost lepsi...takze ty se daji fakt jeste pouzit a myslim, ze na rezervu sou super. Nechci je vyhazovat jen tak, kdyz by se teoreticky mohly nekomu hodit :)))

Odesláno
Napsán autorem rimmer

No to mi povidej :) Me kape olej z vany a sem se bal ze me nepusti, ale ujistil jsem ho ze jsem objednany v servise, taky ze jsem, ale trosku sem se bal. Ale treba svetla vubec nekontroloval(myslim serizeni), pneu taky ne, povinnou vybavu auta uz vubec a na valcich si s tim prakticky ani nehral, nechapu vyznam tech valcu ze na ne vjel, a stal na nich a nic, jen se tocily kola, pak znova na zadku, co je to za test ? :) Aj u emisi sem mu nechal dva kapky oleje na zemi :)

Na valcich se kontroluje soumernost ucinnosti brzd (jednotlive strany nesmi mit vyraznejsi odchylku).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...