Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Ráďa

To,že přejel vlak a za ním jel odpojenej vagon je nesmysl a nevěřte tomu.Když se to stane z vagonu ujde vzduch a vagon se okamžitě zastaví.

Troufnu si Ti drobně oponovat - ač nejsem železničář a toto znám jen z TV zpráv, ale není to zas tak dlouho, třeba si někdo též vzpomene. Stalo se poblíž Hlinska u obce Horka (Horky???), kdy se ve stanici uthly vagony plné dřeva a ujely nekontrolovaně 8 km, než je v zastávce pracovníci Čd zastavily - jak je to možné??? (údajně hrubá nedbalost ve stanici při posunu, kdy Ty vagony prostě ujely (stanice a následná tra? je z kopce). Mnohokrát jsem viděl při posunu jezdit vagony i několik desítek metrů a žádné zablokování vagónu jsem neměl tu čest zpozorovat. Ale je možné, že při posunu se nějak deaktivuje pohotovostní brzda, která je funkční, pokud je vlak jako celek, ale do toho nevidím, jen jsem chtěl dokázat, že možnost projetí osamoceného vagónu přes přejezd tu prostě je.

[Editován dne 4/25/Mon, 25 Apr 2005 16:26:14 +0000Mon, 25 Apr 2005 16:26:14 +0000Mon, 25 Apr 2005 16:26:14 +0000Mon, 25 Apr 2005 16:26:14 +0000 Medvěd]

Odesláno

Medvěde ano máš pravdu,že vagony můžou ujet,ale to jsou vozy někde odstavené,nebo posunované bez vzduchu v brzdovým potrubí.Ale u vlaku je brzdové potrubí naplněné tlakem vzduchu a ten když uteče vůz se okamžitě samočině zastaví.Vozy,které ujely z toho Rakouska byly odstavené a špatně zajištěné a bez vzduchu.Trochu zjednodušeně to přejezdová zabezpečovací zařízení pracuje tak,že část koleje před přejezdem a za přejezdem je izolovaná,a kolo vozu to propojí a signalizace se spustí.Když poslední vůz mine ten izolovaný úsek,zase se samočině vypne.Je jedno,jestli to spojí kolo lokomotivy,drezíny,nebo ujetého vozu.

Odesláno

Tomu vagónu jsem taky nevěřil, ale jak jsem koupil, tak prodávám.

HADRA: Neboj, není to tady u nás, ale pokud jezdíš autem do Krnova, tak ho potkáváš.

ALL: Jinak zažil jsem to i z druhé strany a to osobně, když jsme na přejezdu mezi Kostelcem a Prostějovem shrnuli přívěs náklaďáku, který se kdoví proč rozhodl přejet. Sice tam nejsou šraňky, ale je tam krásný rovný terén a vlak je vidět na kilometry daleko.

Tehdy o tom psali i noviny a díky tomu také vím, jací jsou novináři a nedivím se, že je Zeman nazýval tak jak nazýval. Protože tolik bludů a nepřesností kolik bylo v tom článku, no hanba mluvit. Nejmarkantnější bylo popletení směru jízdy vlaku, přestože přiložená fotografie ukazovala opak. Když jsem pak napsal do redakce, že jsem u toho byl a píší tam nesmysly, tak si stejně ten dopis překroutili podle sebe. :mad:

Odesláno

tady se zase tak pred 5-6 lety utrhly dva prazdne vagony, jely odnekud od Doks, az do Ceske Lipy, kde nabouraly do skoly ucnaku a zdevastovaly tam uplne dilnu (spadly z mostu, moc rychle) Nastesti se nikomu nic nestalo. Proste ty vagony byly blbe zabezpecene, nebo zaparkovane, nebo jak se tomu rika.

Odesláno

2 Gotrek: úúú....dneska jsem konečně viděl tvoje auto s brutálně zdvihlym zadkem :-) . ..jinak....jestli myslím ten samej přejezd mezi Kostelcem a Prostějovem - směr Smržice, tak tam si vždycky nádherně zaskáču - je tam hezky vidět a když nic nejede, tak se dá projet v 80 a hezky si skočíš. A jestli je to ten druhej, kterej je ze Smržic na Mostkovice tak ten je na prd....sice se taky dá skákat, ale je tam blbý to, že je tam hned za přejezdem křižovatka.....tam už bylo bouraček...jéje. Jinak....abyste si nemysleli....já tam skáču jen když nikdo nejede a mám náladu:papa

Jinak co se týče těch vagónů....zhruba tak 8 let zpět stávaly odpojené plechové vagóny ve vedlejší vesnici. Nás s klukama nenapadlo nic lepšího, než ten vagon vytlačit kousek do kopce a pak na něj naskákat a jet dolů ( dneska bych do toho už nešel ) , ale že by se zastavil sám je nesmysl, protože my ho museli zastavovat tím kolem co má na boku. Pak z toho byl průser jak blázen, ale už je to pryč.......

[Editován dne 26/4/05 Hadra]

Odesláno

Tak protože o tom něco vím, dovolím si opravit Medvěda: to neštěstí, které máš namysli se nestalo poblíž obce Horka (ta je u Chrasti, je vidět, že to tu dobře znáš), ale Krouna. Psal se tehdy 24. červen 1995. Při posunování vagonů v zastávce Čachnov, kde Lesní společnost Svitavy nakládá měsíčně cca 30 vozů dřevem, nedošlo k dostatečnému zajištění vozů (kdosi zapomněl položit \"čubu\" ) a 4 naložené nákladní vozy se rozjely z kopce o spádu 24 promile směrem na Skuteč. Nejsmutnější na celé věci je, že ačkoliv na to v Čachnově přišli velmi brzy, a upozornili výpravčího ve Skutči, odkud vlak odjel ani ne, před minutou, vzhledem k absenci jakéhokoliv komunikačního zařízení nebylo možné vlak (jednovagonový motorový) zastavit. Do srážky zbývaly vteřiny...

Šance na přežití byly minimální.

Výsledkem bylo 19 mrtvých a 4 zranění. Jejich zbytečnou smrt dnes připomíná tento pomník v blízkosti místa nehody

16vysoci.jpg

(omlouvám se za příspěvek, který sem tak úplně nezapadá, ale nedalo mi to...:()

[Editován dne 26/4/05 Kurt]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...