MHS Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Zdravím , přítelkyni se stala malá nehoda na jejím NB. Nechtěně se jí vylila na klavesnici sodovka při otevření pet lahve. Sice se rychle snažila vodu vylít ale zateklo do klavesnice. Hadříkem sme to kolem tlačitek vysušily ale druhy den byli tlačitka slepeny. Chtěl sem puvodně všechny tlačitka vyloupat a poradně to vyčistit ale měl bych čas až v sobotu. Proto její znamý řikal že ji na to mrkne a celou klavesnici vyčistí bez vyloupaní. Takže její známy tu klavesnici celou vytahl a umyl ji jarovou vodou což mě celkem zarazilo. Klavesnice už sice nelepí ale nefunguje par tlacitek a nektere sou třeba přehozene. Dále na PC začly blbnout i ikony když treba klikla na google spustil se ji 3x BS player. Podle mě asi zatekla i jarova voda do klavesnice a zrusila par kontaktu , ale je možne že i klavesnice zpusobí to že začnou blbnout ikony? Jde nám teď o to jestli bude stačit vyměnit jen klavesnici a bude vše OK? nebo je možne že zateklo i na zakladovou desku a pomalu to bude blbnout i víc věci? [upravil dne 7/2/12 17:31 od MHS] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 No ony neblbnou ikony, ale některá klávesa nebo více kláves je nejspíše stále sepnutá, takže to vydim a vyměnu. Napiš sem přesně typ notebooku, koukneme co se dá dělat Kdyby to ale byla sodovka tak se to neslepí, takže to muselo bejt něco sladkýho. A pak tomu známýmu vyřiď aby ti koupil novou klavesnici, mějt ji jarovou vodou to jsem jěště neviděl. To jako si baby psali na serveru žena in aby klavesnici umyly v myčce:o [upravil dne 7/2/12 18:39 od Radek Hurvajz] Citovat
kujon106 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Mně se to stalo taky nedávno, akorát s červeným vínem :-) Pár čudlů přestalo fungovat, takže nejlepší bylo koupit novou klávesnici. Jestli jí to leží jen jako desktop na stole, tak bych koupil externí do usb a prděl na to. Já koupil novou \"interní\" na ebayi za 250 Kč i s poštou z Číny. Cena u nás bez poštovného 1 200 Kč. [upravil dne 7.2.12 18:45 od kujon106] Citovat
MHS Odesláno 7. únor 2012 Autor Odesláno 7. únor 2012 má to acer aspire 5738Z A byla to nejaka pomerancova mineralka Citovat
MHS Odesláno 7. únor 2012 Autor Odesláno 7. únor 2012 Mně se to stalo taky nedávno, akorát s červeným vínem :-) Pár čudlů přestalo fungovat, takže nejlepší bylo koupit novou klávesnici. Jestli jí to leží jen jako desktop na stole, tak bych koupil externí do usb a prděl na to. Já koupil novou \"interní\" na ebayi za 250 Kč i s poštou z Číny. Cena u nás bez poštovného 1 200 Kč. [upravil dne 7.2.12 18:45 od kujon106] Využíva to jak na škole tak i doma . takže nejspíš vyměna klavesnice Citovat
koblih69 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Kupoval jsem teď do toho NB co jsem si složil na Diag. ( Acer 1360 ) cena byla tuším 14 USD a dorazila cca za 10 dnů. V mém případě byla fólie mechanicky poškozená, Pokud je \"jen\" zalitá tak to jde opravit. Nicméně znamená to: -vyloupat všechny klávesy -vyloupat všechny mechanismy kláves -vyjmout fólii a vyčistit jí - poskládat to zpátky - odhadem cca 3-4 hodiny práce... Dělal jsem to několikrát, ale je to neskutečná drbačka... Jinak nová třeba tady, s free shipping: http://www.ebay.com/itm/New-ACER-Aspire-5738Z-5738G-5738ZG-5739G-5740G-7540-Keyboard-TECLADO-US-Black-/140621017948?pt=PCA_Mice_Trackballs&hash=item20bdaa735c [upravil dne 7/2/12 19:27 od koblih69] Citovat
Přema Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 když jste u těch klávesnic.... neexistují do ntb které nemají podsvětlenou klávesnici podsvětlené????? Ptám se v tomto směru jako laik jestli není třeba na to nějaký set..... Tak se mi hned nesmějte:D:D:D Citovat
MJSytic Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 JJ, naprostej souhlas. Dělal jsem to taky cca 2roky z5 - oba NB šlapou ještě teď. Jarová voda není problém, pokud to pak nechá pořádně vyschnout - evidentně tam zůstala vlhkost a proto ta klávesnice blbne. Je to ale opravdu strašná piplačka a bohužel špatně placená, když je to pro kamaráda Citovat
koblih69 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Přemo to nevím, myslím, že asi ne, ale třeba Lenovo co mám jako pracovní má nahoře na disleji ledku kterou si můžeš klávku nasvítit, je to vcelku přijatelné. Pak smaozřejmě různé lampičky do USB, ale to tě jistě napadlo... No a nebo nějaký bastl ... ale to byl asi hnus... Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Bohužiaľ o ničom takom som nepočul.. Je to super myšlienka tak šup šup na patentový úrad a môže sa začať vyrábať Citovat
koblih69 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 JJ, naprostej souhlas. Dělal jsem to taky cca 2roky z5 - oba NB šlapou ještě teď. Jarová voda není problém, pokud to pak nechá pořádně vyschnout - evidentně tam zůstala vlhkost a proto ta klávesnice blbne. Je to ale opravdu strašná piplačka a bohužel špatně placená, když je to pro kamaráda Pro kamaráda bych to nedělal a kamarádka zaplatila vyhovujícím způsobem Citovat
Přema Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 koblih69 Lampičku do USB mám...to je ale naprd...takové tykadlo..... Citovat
koblih69 Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Sem si nemohl pomoct U klasický klávky je to jednoduchý ale u notebookový je tam dost málo místa aby se to dalo dodělat. Viděl jsem na netu pár modelů pro který se ta náhradní podsvícená varianta dělala ( najaký Dell a myslím HP ) ale nevím jeslti to nebylo standardní příslušenství které se jen lišilo podle výbavy a tak je náhrada běžně k dostání. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Přemo, např Apple MacBook Pro a MacBook Air má podsvícenou klávesnici Nebooooo :mad: [upravil dne 7/2/12 20:17 od Radek Hurvajz] Citovat
Přema Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 To Radku vím....... no mě by se to líbilo i u mojeho.... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 No tak si nějakýho pořiď a bude tvůj;) Jinak pak už jedině to co jsem přidal výše:D Citovat
Přema Odesláno 7. únor 2012 Odesláno 7. únor 2012 Ty už si horší jak ten \"vyblutej\":D:D koblih Citovat
kujon106 Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Přemo, leda koupit ntb už s podsvětlenou klávesnicí v základu (macbooky a pár dalších \"vyvolených\"). Set na rožnutí stávajících se určitě neprodává Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.