JoseA Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Tak při své velké touze po autě na lpg jsem si vydražil na aukru scenika. Jenže vydražil jsem ho i se závadou (a promáčklou kapotou, ale to mě nebolí) kdy nedrží volnoběh a píše problém s elektroinstalací. Může to být něco po to nedobrzdění a ťukanci předkem, ale potřeboval bych poradit kde by mohl být zdroj toho problému. Vím že bych asi měl napsat spíš na nějaké renault fórum, ale třeba se najde i tady někdo kdo poradí. Jinak vím, že jsem to měl promyslet než sem přihazoval, ale lákolo mě pár korun přihodit, ikdyž automaticky byla částka někým dorovnána, jenže pak přišel mail, že jsem aukci po zrušení něčího příhozu vyhrál. Citovat
punkac Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 áááá, někdo měl na aukru bratříčka na ten volnoběh by to ťuknutí vliv mít nemělo. Koukni do motoru a uvidíš hned rozsah škody ťuknutím. Já osobně bych mrknul na svíčky. Apropo když jedeš na benzín, nedrží volnoběh taky nebo jen na plyn? Citovat
Dundee Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Nedržící volnoběh s ťukancem nejspíš souviset nebude Nepíšeš ani, co v tom je za motor. Na tu závadu v elektronice se zeptej prodejce, jestli může být konkrétnější. Ale podle fotky bych řekl, že je \"jenom\" ohnutej chladič, tam by kabeláž vedená pod spodní příčkou měla vydržet, je tam docela rezerva v délce. Citovat
koblih69 Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 No jo no 98 a 27 tis. ... a ještě drze najeto 150 tis. ( asi proto je tam LPG...) Podle toho co píše v popisu si mylsím, že to nemá co dělat s elektroinstalací, ale že svítí normálně kontrolka motoru. Musí se načíst chyba a pak se uvidí. Co mi ale příjde hodně divný je, že to auto prodává majitel, který to na sebe skoro 2 roky nepříhlásil... Osobně si myslím, že za ty prachy je to nesmysl. Citovat
lape Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Svíčkama to nebude.Na megane fóru to řešíme pořád i mě to na mém Meganu už potkalo.Vzhledem k tomu,že ti svítí kontrolka elektroniky a nedrží volnoběh,bych se nejdřív podíval na snímač tlaku v sacím potrubí.Nevím teda jaký máš motor,na 1,6 8V je to když zvedneš kapotu vpravo před řidičem je to obdélníková plastová krabička a vede do ní hadička.To je nejpravděpodobnější závada,při tom co píšeš.Často bývá taky prasklá ta hadička co do toho vede a to taky dělá divy s volnoběhem,ale při to m nesvítí žádná kontrolka,ta svítí jen pokud je ten snímač špatný.Pak další věc která cvičí s volnoběhem je krokový motorek,bývá zanesený a volnoběh pak nedrží.To většinou stačí jen vyčistit. Tady si počti http://www.renault-megane.cz/viewtopic.php?f=1&t=165 [upravil dne 5.2.2012 06:45 PM od lape] [upravil dne 5.2.2012 06:47 PM od lape] Citovat
JoseA Odesláno 5. únor 2012 Autor Odesláno 5. únor 2012 Koblih: Nečekám zázrak u auta za cenu přestavby lpg, ty kilometry taky neberu vážně (jako nakonec u všech aut, které prošla bazarem). Motor je 1,6 a tady je odkaz na aukci. http://aukro.cz/show_item.php?item=2080829117 Citovat
lape Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Tak to má stejný motor jaký mám i já.Tady dvě fotky s označeným snímačem tlaku v sání.Na té jedné fotce je zakroužkované plynové lanko,toho si nevšímej,snímač je na přepážce před řidičem. https://picasaweb.google.com/lape444/5Unora2012 Jinak ten špatný volnoběh může samozřejmě dělat sto dalších věcí,ale možná to bude jen ten snímač.I když nový taky není zrovna levný.Jinak napíchnout na diagnostiku. Citovat
JoseA Odesláno 5. únor 2012 Autor Odesláno 5. únor 2012 Ten špatný snímač způsobí jenom kolísání otáček? Na tom autě totiž prej volnoběh vůbec nedrží a startuje to jenom pod plynem. Občasné problémy s volnoběhem mám i na evasionu, ale při studeném motoru startuje bez plynu a drží zvýšené otáčky normálně, až po zahřátí má snahu volnoběh padat. Citovat
dzavel Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Auto vyhrané v aukci na Aukru musíš vzít? Není tam možnost ho po prohlídce případně odmítnout? Citovat
mathas Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Nemusis to vzit vubec. Jedna se o koupi po netu. Maximalne dostanes negativ. Ale jako koupit tohle... Si do docela odvaznej Citovat
koblih69 Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Vzít to samozřejmě musíš, protože podle pravidel je to v podstatě smlouva o smlouvě budoucí. Pokud to skončí u soudu tak je to jasná věc. Ano, obvykle to dopadne tak, že to skončí negativem, ale to jsou aukce za stokoruny. Tady bych to být majitelem dotáhnul, protože za ty prachy by to asi těžko prodal... Citovat
JoseA Odesláno 5. únor 2012 Autor Odesláno 5. únor 2012 Tak zvažuju i možnost zrušit koupi, ale rači bych to dal dokupy na levné přibližování do práce Citovat
mathas Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Soud? to snad ne. Na stopro bych to hral pres nedostatecny popis aukce. Uz bych si na tom aute neco nasel Citovat
JoseA Odesláno 5. únor 2012 Autor Odesláno 5. únor 2012 Pučovat plaťák nechci, stejně by to evasion neutáh. Spíš si udělám výlet a pokud se mi to nepodaří dostat do stavu, kdy by to jelo normálně tak to nekoupím. Citovat
oddie Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Ty jsi dobrej nadšenec, za tohle bych teda 27 nepřihodil ani v hodně velké euforii. Citovat
Vvitty Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 3.6 Zvláštní ustanovení k prodeji motorových vozidel a nemovitostí 3.6.1 V případě nabídky, jejímž předmětem je prodej nemovitostí nebo motorového vozidla ve smyslu zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, umístěné v odpovídající kategorii položky Nemovitosti, resp. Auto-Moto, se čl. 3.1 až. 3.5 neuplatní. Nabídky v těchto kategoriích probíhají standardním způsobem dle čl. 3.2, 3.3 nebo 3.4, systém však v tomto případě slouží pouze jako zprostředkovatel možnosti uzavřít kupní smlouvu – příhozy kupujícího nebo oznámení o přijetí nabídky se nepovažují za návrhy na uzavření kupní smlouvy a kupní smlouva nevzniká ani tehdy, když kupujícího kontaktuje prodávající. Citovat
koblih69 Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 3.6 Zvláštní ustanovení k prodeji motorových vozidel a nemovitostí 3.6.1 V případě nabídky, jejímž předmětem je prodej nemovitostí nebo motorového vozidla ve smyslu zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, umístěné v odpovídající kategorii položky Nemovitosti, resp. Auto-Moto, se čl. 3.1 až. 3.5 neuplatní. Nabídky v těchto kategoriích probíhají standardním způsobem dle čl. 3.2, 3.3 nebo 3.4, systém však v tomto případě slouží pouze jako zprostředkovatel možnosti uzavřít kupní smlouvu – příhozy kupujícího nebo oznámení o přijetí nabídky se nepovažují za návrhy na uzavření kupní smlouvy a kupní smlouva nevzniká ani tehdy, když kupujícího kontaktuje prodávající. Jojo je to tak, zrovna na to koukám není to tak dlouho co se ty podmínky změnily a koukám zrovna v tomhle bodu rozumně. Přijedeš nepřevezmeš... nebo ti 10 sleví... za 27 je to asi nesmylsl. Tak sláva [upravil dne 5/2/12 23:20 od koblih69] Citovat
Dundee Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 Já bych hlavně bez prohlídky auta vůbec nepřihodil. Nejdřív vyzkoušet a pak teprve přihazovat. Navíc jsi vyhrál jako druhý v pořadí, takže nutně k uzavření obchodu dojít nemusí, kor když takhle upravili pravidla;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.