Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

chcem Vás poprosiť o pomoc. Včera som si zobral 3008 na cestu po dialnici (ZA - TT) . Na tempomate som nastavil 130 km/hod. Bol som v šoku keď som kontroloval priemernú spotrebu - 10 l/100 km. Viem, že včera bola extrémna zima (-22 C), ale klima bola vypnutá, radio nešlo nahlas, motor som nevytáčal, prudko nezrýchľoval, nebrzdil, mám sice 17\" zimne gumy a aj tak mi to nejde do hlavy:myslim:myslim:myslim. Preto by som mal na Vás nasledovné prosby:

1. Aká je vaša priemerná spotreba s týmto motorom - 1,6 VTI 88kw (pri priemernej rýchlosti cca.80 km/hod je cca. 8,2 l/100 km!)

2. Je táto spotreba normálna? Resp. napadá Vás ako je možné znížiť spotrebu (nie na úkor rýchlosti) ? Resp. čo by mohlo byť zle nastavené?

Odesláno

no, ja mam tento motor v 308 SW ale neviem ci sa to da z casti porovnavat ale:

kedze auto nemam dlho /od novembra/ tak iba zatial - celkova spotreba od kedy ho vlastnim je 7,5l. Na poslednu nadrz jazdene z 80% po meste som mal 8,5l. Inak moje postrehy na dialnici na tempomat 110km/h - 6,5 - 6,9l a pri 130km/h cca 8,5l. Vsetko na zimnych gumach a pri nizsich teplotach zatial mam natocene na aute cca 4500km.

• O 2 týdny později...
Odesláno

ked som zacal jazdit podla aktualnej spotreby na budikoch tak som to stlacil na 6,8. hold je to inak sprevodované ak na VW group. hoc ak aj tak to porovnam s pasatom alebo oktavkou tak je to dost. budem hladat dalej :D . je to pravda, že výsledky sú vždy ovplyvňované iba tým čo je medzi hlavou a volantom :D

[upravil dne 13/2/12 19:43 od tomtom06]

Odesláno

No myslím si, že aerodinamika Passata a 3008 je úplně rozdílná, tím pádem i spotřeba je rozdílná. Hold musíš si zvyknout, že 3008ma není žádný štíhlý žihadlo.

Odesláno

No moja skusenost je zatial taka ked porovnam so svojou starou 307kou tam som mal 1,4 a tu je 1,6 ale uplne iny motor ktory sa sprava uplne ale uplne inac a aj co sa tyka spotreby pri roznych otackach a aj vonkajsich teplotach. Vyssie som uviedol ze na dialnici na tempomat 110kmúh mi to papa 6,5 - 6,9l a tu istu cestu som absolvoval nedavno pri vonkajej teplote -16° a spotreba bola cca 8,0l ale to je samozrejme. Zhrniem to podla mna je treba sa s tymto motorom zoznamit ako pracuje a ako sa sprava.

Odesláno

dnes , Neratovice-Ostrava 3hod cesta prumer rychlost cca 115 km/h v aute jen ja ,spotřeba 9,9litru na sto , po pulhodině v OV otočka zpět cesta ve dvou , cesta 3,5 hod prumer rychlost cca 100km/h , sněžilo na vysočině a u olmiku lehce ale mrzlo tak jsem neriskoval, spotřeba 9,0litru na sto , s tim ze do nadrze jsem nalil od sonaxu pripravek na zvysni oktanoveho cisla- dostal jsem to tak jsem to tam nalil.

kua co delam spatne??? nebo je to fakt tim ze mam automat?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mám stejný motor,stejné kilometry,ale 10l/100 je moc. Já měl spotřebu ve stejném období 8,4. Dálnice Břeclav - Brno - jízda po městě a zpět. 130-150km/h bez tempomatu.

• O 2 týdny později...
Odesláno
Pe.Tr kolko ti to toci pri 110km? mne 3600ot/min a pri 130 4100ot/min. Aj tak si myslim ze pri takychto teplotach riesit spotrebu je nezmysel ale je to zaujimave.:papa

kolik ze to toci??? to je nejak moc ne? co je to za motor?

Odesláno

Já mám 308 1,6VTi - bez tempomatu - na zimu 15\" litý kola a točí mi to teda při 110km/h cca 3100ot/min - jestli jsme se nepřehlídl :D Jinak spotřeba - jezdím často město a pak sem tam mimo, v mrazech mi to bralo 7l mimo město a 7,5l ve městě. Aktuálně jsem na spotřebě 6,5l/100km a jezdím spíše město+okraj krátké trasy do 25km.

Odesláno
Pe.Tr kolko ti to toci pri 110km? mne 3600ot/min a pri 130 4100ot/min. Aj tak si myslim ze pri takychto teplotach riesit spotrebu je nezmysel ale je to zaujimave.:papa

kolik ze to toci??? to je nejak moc ne? co je to za motor?

upresnujem

90 - 2800 ot/min

110 - 3400 ot/min

130 - 4100 ot/min

mam 1,6 VTi 88/120

Odesláno

Hmmm, celkom dost, ked zoberiem ze 20km je rozdiel 700 otaciek, tak pri 150km to musi tocit az 4800, to uz musi byt celkom dost ten motor pocut. Na VTi som sa vozil len po meste, tak neviem ako je to s hlukom pri vyssich rychlostiach.

Odesláno

jak jsem psal jinde , jednu nadrz jsem ted musel prasit a zvladl jsem ji s prumerem 11,9l na sto , najel jsem necelych 300km :D ale motor je snad trosku zbaven karbonu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...