Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ak by aj niekto na to prišiel, že je to auto stočené z km, tak šmelinárovy stačí povedať, že on už doviezol to auto s takýmito km a môžu mu fúkať akurát tak cukor do riti.

Odesláno

Já bych nebyl tak negativní k tomuto. Lepší dělat něco než-li nic. Alespoň pár kouzelníků to odradí... a to se taky počítá? Má někdo nějaký lepší nápad? Setnout hlavu? Uřezat prsty? Vždy budou chytráci, kteří obejdou cokoliv, ale slabší povahy se na to raději vykašlou. Tolik můj názor.;)

Odesláno

Ohledně tohohle jsem fakt skeptik - ten kdo to dělá teď, to stejně riskne a bude s tím pokračovat. Možná to odradí pár lidí, ale ty co to dělají ve velkým s tím jen tak neseknou - je to pro ně poměrně lukrativní šance, jak navýšit cenu auta... Navíc je minimální šance, že ti někdo dosvědčí, že ty kilometry stáhnul ten a ten člověk ;)

Odesláno

Tohle neodradí nikoho. Už vidím jak budou někomu dokazovat, že to byl on kdo ten tachometr stočil. To zase někdo něco navrhnul, aby se ukázal jak to s námi myslí dobře...

Odesláno

Sankci muzou dat jakoukoliv, ale jsem zvedavej, jak to budou kontrolovat, natoz dokazovat konkretnimu cloveku, ze to stocil prave on.... tomu ze muzou vsichni leda vysmat

Návštěvník
Odesláno

Ten kdo stáčí km, ať už je to bazar či nějakej dovozce šmelinář, tak si do smlouvy napíše obezličku. Napíše tam něco v tom smyslu že přístrojová deska byla zřejmě opravována a proto nemůže ručit za skutečný stav km (a zákazníkovi bude samozřejmě tvrdit že je to formalita kuli zákonu) - fertik. Stejně jako to píšou dneska u všeho - stav a opotřebení odpovídá stáří a najetým km, doporučuji opravu či výměnu.

Odesláno

Nikto nevymysli nic. Bude sa chodit stacat do Polska. Jedine, zeby sa spojoli automobilky a spravili nejaky super algoritmus suvisiaci s km, kde budes musiet prepalit 20 riadiacich dosiek a vymenit kluc a bude to stat 10 000eur.

Odesláno

Ano, tohle je přesně důvod, proč je u nás tak neskutečný bordel, protože davu stačí hodit pár drobků a dav nadšeně hýká, jak je lepší něco než nic.

Pokud by někdo chtěl řešit situaci okolo stáčení tacho, měl dostatek času a možností to udělat už dávno. Jenže kompetentní to nijak nezajímá, netýká se jich to. A ani teď to nechtějí řešit, jen si nahrabat politické body naoko vysokým trestem - za neprokazatelnou věc! To ti fakt nedochází, že za to klidně může být třeba trest smrti, ale když to není jak prokázat, vůbec ničemu to nepomůže???

Zcela zabránit stáčení tacho nelze, i v tom oslavovaném Německu je na velkém vzestupu. Ale omezit to lze velmi snadno, pokud to někdo bude chtít skutečně řešit a ne jen honit politické body. Nezajímal ses třeba, proč nejsou někde dostupné údaje ze všech STK, z prohlídek v servisech apod., kde jsou zaznamenávany stavy tacho? Nepřipadá ti divné, že i tady na klubu si musíš nechat servisní historii prověřovat v podstatě pokoutně, a u jiných značek ta možnost třeba není vůbec? Schválně, co myslíš, proč to tak je? Ze by to tyhle Humly a podobné nenapadlo, že by jim to nikdy nikdo neřekl? Zkus nad tím schválně zapřemýšlet, místo nadšeného hýkání, jak je to aspoň něco.

Odesláno

Přesně tak. Nic nebude 100% fungující. Myslím, že lepší něco než-li se na to uplně vykašlat. Třeba se na to podívat dlouhodobě. Pokud to dnes někdo ve velkém praktikuje... asi ho to neodradí. Ale vemte si, že toto téma se bude probírat v mediích dokola a dokola - dnešní děti budou vyrůstat s tím, že je to to samé jako něco ukradnout.

Stejný efekt budou mít různé akce proti nelegálnímu šíření programů, filmů atd atd. Ten kdo to dělá, bude to dělat stále. Věřím ale, že pokud se podíváte vpřed - tak za 10 let už se budou filmy zase normálně kupovat. Stejně to bylo dříve s PC hrama. Nedokázal jsem si kdysi představit, že bych měl za hru platit - dnes je to ale uplně běžná věc. Pokud by se každý ke všem problémům stavěl tak jako někteří zde (stejně to bude k ničemu kašlat na to), tak se společnost nikam nehne. Nic nejde najednou. Chce to čas a hledat cesty - je to běh na dlouhou trať. Do cíle doběhnou třeba až další generace.

Odesláno

Že nepochopíš tak jasné a polopatické otázky, které jsou podstatou té situace a které by byly schopné něco řešit na rozdíl od toho populistického plácnutí, jsem opravdu nečekal.

Odesláno

Tvůj příspěvěk jsem četl až po vložení toho svého. Ale, dobrá tedy. Když je to tak jednoduché, proč už to nefunguje? Nechce si mi věřit, že by si někdo nenahnal politické body systémem, který bude opravdu fungovat? Nechci se tu hádat - málo kdo asi ví co za tím opravdu je. Jen mi zajímá jak to vidí ostaní.

Odesláno

No proč by to asi nefungovalo? Že by to třeba někomu kazilo kšefty, hm? A že by ten někdo měl dostatečný vliv na to, aby si zajistil, aby se do toho nerýpalo, nebo když už, tak jen naoko, aby to nic neohrozilo - jako to teď předvedl Huml?

Odesláno

To ale říkáš, že všichni jsou tam zkorumpovaní mafiani. Jsem možná naivní, ale věřím, že tam není jen samý zloděj a hlupák, jak si většina řadových občanů myslí. To tady asi nevyřešíme ;)

Odesláno

Chtěl jsi řešení? Pár bodů jsem ti nastínil. Jdi se zeptat svého poslance, proč není nikde přístup k databázi prohlídek STK, když se to v jedné databázi shromažďuje, a jak je přitom možné, když zaplatíš nemalé peníze soukromé firmě, že ta do té databáze může ty údaje ti prodá. Například.

Jinak sami předkladatelé háží do placu hausnumero 6 miliard korun ročně. I kdyby byla pravda třeba jen čtvrtina, myslíte, že si někdo nechá sebrat takový kšeft jen tak??? To už se vyplatí trochu lobbovat a sem tam dát nějaké straně nějaké menší sponzorský dar, aby se to případně řešilo jen naoko.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...