Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po návratu ze servisu mám smíšený pocity, prý kolísání teploty v rozmezí 60-90 stupňů je naprosto v pořádku.No mě se to moc nezdá pro ten motor to nebude v zimě žádná hytparáda...

Co vy na to?

Odesláno

Normálně, to je na tom to nejhezčí. Ručička se hýbe a aspoň je na co koukat :D:D:D

Ne vážně, je to normální. Hold v zlimě je zima.

Odesláno

chlapyy, pište si co chcete, ale pro motor to normální není--vůbec mu to nesvědčí:bojim

motor má pracovat po zahřátí v oblasti provozní teploty a ta je 80-90 stupňů, od toho je tam termostat a vůbec celý chladící systém,aby udržel teplotu v uvedených mezích--snad s vyjímkou jízdy do dlouhého prudkého kopce v tropických zemích;)

Odesláno

Jak to vidí motor a konstruktér;):

- posádka chce teplo, foukáme přes topení

- nikdo jaksi nepřidává plyn, kde vzít teplo?

- topit elektrikou do vody, nebo přímo do topícího vzduchu?

Mně se teda auto chová taky tak - při klidné jízdě (např 90 km/h) a venkovní teplotě - 10 st.C topení topí krásně, ale voda nedosáhne 90, hýbe se někde kolem 70 podle okamžité situace. Ale tentokrát mám už jiný postoj: celý život jsem měl stará auta, pořád jsem poslouchal, sledoval, bál se a opravoval. Teď mám poprvé funglovku, takže jsem pevně přesvědčen, že to tak má být a netrápím se tím.

Odesláno

To že kolísí teplota vody ještě neznamená, že teplota motoru klesne na 60, prostě se otevře vnější okruh. Řešením je asi jedině přiclonit chladič. Pokud by motor jel na 60-70 tak je to dost vražda, ale to podle mě tak úplně neplatí. Je to vidět i na budicích - teplota vody kolísá, ale teplota oleje drží.

Odesláno

:) jasně, konstruktér asi rozhodl, že mimo mrazy je vše OK...,a ty mrazy zas nejsou tak dlouho..., kdysi jsem četl nějaký (západo) německý výzkum, kde se psalo, že studený motor má 400 krát vyšší opotřebení než zahřátý motor...

P.S. ano, u nového auta odpadá ta obava co s tím, když se to po.ere, ta záruka a asistence něco do sebe má :D

Odesláno

Teplota lítá jak chce ( 60-90 )....Už mě to začíná pěkně s..t!! V servisu říkají že je to naprosto normální:o. Asi se obrátím na Peugeot ČR jestli mají na to stejný názor:(.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Mám 406 2,2 HDI a to samé se mi stalo dnes při jízdě domů asi 40 km jsem si ručičky teploměru nevšímal a ve městě na semaforech koukam a rafička je na 70 a stále klesá, přitom je zaplá klima a venku je asi 26*C

To asi normální není... :( Je to termostat?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...